начало

Отмяната на реформата в юридическото образование стигна до върховния съд Отмяната на реформата в юридическото образование стигна до върховния съд

чл.68, ал.7 КТ?

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати


чл.68, ал.7 КТ?

Мнениеот adro85 » 04 Апр 2014, 16:48

Здравейте,

Работя на срочен трудов договор в държавна институция по програма чрез Агенцията по заетостта и има обявен конкурс за сходна длъжност в същата институция, вместо да ми се предложи преминаване на договор за неопределено време за тази длъжност

някой може ли да ми отговори каква е идеята на чл.68(7) от КТ?
Чл. 68. (7) Работодателят предоставя на подходящо място в предприятието своевременна писмена информация на работниците и служителите по срочни трудови договори за свободните работни места и длъжности, които могат да се заемат по трудов договор за неопределено време, с цел да им осигури възможност за постоянна работа. Такава информация той предоставя и на представителите на синдикалните организации, както и на представителите на работниците и служителите по чл. 7, ал. 2.

Не би ли следвало преди да се обяви конкурс, длъжността първо да бъде предложена само на хората със срочни трудови договори? И ако реши все пак да предостави такава информация на тези лица, какво? Действията на работодателя спират доктук ли, т.е. само да ги информира? Не се ли пристъпва към преназначаване на постоянен трудов договор?

Аз мисля, че ако идеята е да се осигури постоянна работа на някой със срочен трудов договор, каквато според мен е целта на този член, би следвало да се пристъпи към преназначение на това лице.

Какво мислите?
adro85
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 28 Ное 2013, 21:49

Назад към Конкурси, изпити


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron