начало

Отмяната на реформата в юридическото образование стигна до върховния съд Отмяната на реформата в юридическото образование стигна до върховния съд

Непровеждането на конкурс /чл. 343, ал. 2 ЗСВ/

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати


Непровеждането на конкурс /чл. 343, ал. 2 ЗСВ/

Мнениеот adro85 » 04 Яну 2014, 19:55

Здравейте,

Може ли да се обжалва /и пред кой/ или по някакъв друг начин да се отмени решение на ВСС, с което се отпуска бройка за съдебен служител и тази бройка да бъде запълнена чрез преназначаване? И какъв е редът за обжалване?

"Непровеждането на конкурс (чл.343, ал.2 от ЗСВ и чл. 153, ал.2 от ПАРОАВАС) при преназначаване на съдебен служител на друга длъжност в администрацията на същия съд, както и при преместването му в друг орган на съдебната власт, е изключение от правилото по т.1, което се практикува само при доказана необходимост и наличие на квалифицирани кандидати. И в този случай се обявява свободното работно място, така че всички желаещи съдебни служители от съда или други органи на съдебната власт да могат да подадат молби за преназначаване/преместване.
Оповестяването по т.3 се извършва, чрез:
Обява на таблото за съобщения на съда;
Поне седем дневен срок за кандидатстване."

Обстоятелствата при които има доказана необходимост и наличие на квалифицирани кандидати са налице. Само че няма оповестяване чрез обява на таблото за съобщение на съда, както и седем дневен срок за кандидатстване. Съответната бройка е отпусната от ВСС чрез провеждане на конкурс.

Благодаря предварително за мнението ви!
adro85
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 28 Ное 2013, 21:49

Re: Непровеждането на конкурс /чл. 343, ал. 2 ЗСВ/

Мнениеот edna_bg » 13 Яну 2014, 17:19

И аз имам горе-долу същия проблем с конкурси и вътрешни премествания
Работя като деловодител в органите на съдебната власт, но искам на същото основание по чл.343, ал.2 от ЗСВ да се прехвърля в друго звено на съда. Дотук добре, но когато отидох да попитам ми казаха, че вътрешно преместване става само по преценка на административния ръководител.
Има ли нещо такова, защото чета в Правилника за администрацията в Районните... съдилища и по-точно чл.153, ал.2 не пише изрично че е по преценка на административния ръководител. Казаха ми да се явя на конкурс и не ми взеха дори и молбата за вътрешно преместване
edna_bg
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 13 Яну 2014, 17:12


Назад към Конкурси, изпити


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron