начало

Отмяната на реформата в юридическото образование стигна до върховния съд Отмяната на реформата в юридическото образование стигна до върховния съд

Нагласен конкурс за съд помощник?

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати


Re: Нагласен конкурс за съд помощник?

Мнениеот neutralen » 11 Яну 2014, 22:14

:shock: Излишна мнителност. Имам предвид себе си а не вас. Изразявам отношение спрямо темата, а не спрямо конкретни лица, още по малко спрямо колеги и други участващи в дискусията. :D
neutralen
Активен потребител
 
Мнения: 2633
Регистриран на: 12 Фев 2012, 22:03

Re: Нагласен конкурс за съд помощник?

Мнениеот teogeo » 12 Яну 2014, 13:59

neutralen написа::roll: "Това, което аз не го знам, не съществува" 8)


Допълнено по реда на надзора: "Това, което не ми изнася, се правя, че не съществува" :mrgreen:
Аватар
teogeo
Активен потребител
 
Мнения: 1522
Регистриран на: 15 Юли 2009, 22:28

Re: Нагласен конкурс за съд помощник?

Мнениеот teogeo » 12 Яну 2014, 14:47

bird_of_paradise написа: От знанията на последния съм зависима, не от чаршафите му.


Слаб 2.
Зависима си не толкова от знанията на магистрата, а от намерението му за обективното им прилагане.
Филчев е добър пеналист, спор няма, но мислиш ли, че е бил обективен в решенията и действията си? Би ли го дала за пример като магистрат?

Не можеш да ме убедиш, че човек с пороци и липса на морал, ще бъде обективен и безпристрастен.
Това е същото, като да ме убеждаваш, че един крадец няма да излъже, а един убиец няма да изнасили или да подправи документ.

За владеенето на чужд език - спор няма, няма такова изискване. То за премиера няма такова, камо ли за магистратите. В следствие на което Б.Б. изложи цялата ни държава с "БонЖуар". Но, явно на хората това им харесва.

Хората се управляват най-добре чрез пороците им (казано и доказано е). Не искам да навлизам в детайли. Но, ако не ти е ясно, че човек, който е нечестен спрямо семейството си (най-малко), ще е честен в съдебните си решения, то не мисля, че аз съм този, който може да те убеди в противното. Няма и как. Всеки си има собствена призма, през която пречупва обективната действителност. На базата на тази призма той си преценява дали еди-кво-си е приемливо за него, или - не. А тази призма се изгражда от неговото собствено възпитание и морал. На някои може да им се струва нормално да живеят сред мириса на ла*на и да се чудят защо други роптаят... Едни могат да приемат изневерите, рушветчийството, лъжите за нещо нормално... Можеш ли да ги съдиш? Не мисля.

В този ред на мисли се сещам за един афоризъм от сбирка в памет на Радой Ралин:

"Ех, че апетитна смрад" - възкликна възторжен лешояд. :mrgreen:
Аватар
teogeo
Активен потребител
 
Мнения: 1522
Регистриран на: 15 Юли 2009, 22:28

Re: Нагласен конкурс за съд помощник?

Мнениеот vaniaoz » 13 Яну 2014, 13:11

"написахте го анонимно в публичен форум и станахте част от общия глас на недоволството, но не сте пуснала от свое име сигнал до ИВССС, за да изразите недоволството си и по тази причина сте позволила да ви тъпчат "цървули", ерго съгласна сте. "

Не, не съм съгласна, но да ви попитам вие ще дадете ли хляб на ръката ,която ви е ухапала? Въпроса е риторичен.Ще изразя недоволството си и какво, когато утре подам документи да участвам в конкурс в същият съд и съм пред същите тези хора те ще бъдат благосклонни към мен така ли, ще погледнат и ще се държат професионално? Ако живеех в цивилизована държава, където хората ,когато изразиш недовоство са над нещата и не го приемат твърде лично, ако можеха да преглътнат грешките си, нямаше да мълча.Уви, когато грешката е умишлена :D , да я посочиш на човека си е чисто горене на мостове след себе си.
При това си е спазена процедурата, колегата си е спечелил конкурса, какво право имам да възразя, никакво.Голяма работа, че на фона на добри юристи/ не визирам себи си, изключвам се напълно/ е спечелил цървулан.

А за морала, колегата е абсолютно прав, човек без морални ценности, не може да бъде съдник на ничия съдба.
vaniaoz
Потребител
 
Мнения: 434
Регистриран на: 15 Окт 2008, 15:31

Re: Нагласен конкурс за съд помощник?

Мнениеот teogeo » 16 Яну 2014, 00:27

Доколкото разбираме колежката по-горе, тя не че е против несправедливостта като цяло. Не, напротив - само срещу тази несправедливост, която нея лично я касае. Не виждат ли тия тъпанари от комисията, че тя не е такъв "бутни-колиба" харсъз? Влезе ли един път в системката, няма да хапе ръката, която я храни... Кажат ли й - пиши "черно", ще пише... Жалки сте :mrgreen:
Аватар
teogeo
Активен потребител
 
Мнения: 1522
Регистриран на: 15 Юли 2009, 22:28

Re: Нагласен конкурс за съд помощник?

Мнениеот bird_of_paradise » 16 Яну 2014, 12:59

teogeo написа:Доколкото разбираме колежката по-горе, тя не че е против несправедливостта като цяло. Не, напротив - само срещу тази несправедливост, която нея лично я касае. Не виждат ли тия тъпанари от комисията, че тя не е такъв "бутни-колиба" харсъз? Влезе ли един път в системката, няма да хапе ръката, която я храни... Кажат ли й - пиши "черно", ще пише... Жалки сте :mrgreen:


А-ха, сега да видиш, колко е лесно да съдиш човек, без да си обул неговите обувки, да си минал по неговия път, да си падал и ставал, че да даваш оценки.

teogeo написа:Относно Тенева... тя да е само Тенева - с мед да я намажеш. Ама те са много? Трябва ли да обикалям съдебните палати и да протестирам срещу всеки? Хайде, де :D

Мм не, не трябва, обаче като е така не бива и да
teogeo написа:...... чуруликаш.
:wink:
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител
 
Мнения: 2668
Регистриран на: 25 Яну 2013, 15:27

Re: Нагласен конкурс за съд помощник?

Мнениеот vaniaoz » 16 Яну 2014, 13:45

Здравей , от една жалка душичка.

Писала съм възражения, не на този конкурс и не сега, и едниственият резултат беше нерви и разход на пари за мен, безсмислени , неадекватни отговори.А като юрист си давам ясна сметка, че нямам правно основание да възразявам сега, за какво да се хвана, какво ще докажа?И да, когато живееш в малък град, без алтернатива , а искаш да се занимаваш с право и ти ще склониш глава.И не , това не е моята борба да спасявам света, имам гражданска позиция и винаги съм я изразявала.Нищо не зависи от мен, и върху нищо не мога да повлияя.

Този спор тръгна от общото към частното, и мисля, че досаждаме,с лични нападки.Уважавам мнението ти, и въпреки че в очите ти съм жалка, не ме обижда мнението на човек, който не ме познава.
vaniaoz
Потребител
 
Мнения: 434
Регистриран на: 15 Окт 2008, 15:31

Re: Нагласен конкурс за съд помощник?

Мнениеот teogeo » 16 Яну 2014, 18:19

vaniaoz написа:Здравей , от една жалка душичка.

Писала съм възражения, не на този конкурс и не сега, и едниственият резултат беше нерви и разход на пари за мен, безсмислени , неадекватни отговори

Получила си неадекватни отговори? Сефте... И ти искаш да работиш с такива хора? Защо ще си го причиняваш?

vaniaoz написа:.И да, когато живееш в малък град,

премести се. Крепостничеството и гражданството ги махнаха отдавна.

vaniaoz написа:без алтернатива ,

Алтернатива винаги има. Отстъпи две крачки назад и ще я видиш. Има много начини да се занимаваш с право. Даже бих казал - наистина да се занимаваш с право. Защото напоследък нашите правоприлагатели са оставили правото доста настрана, а се занимават предимно с нещица като - да лапнат някой имотец, да оправдаят някого срещу нещо, да поизперат някой левец.
Дърварските начини, по които го правят, показват, че не познават добре правото.

В този ред на мисли, сетих се за една съдийка тук - теглила кредит, който пък сложила на влог. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

vaniaoz написа:а искаш да се занимаваш с право и ти ще склониш глава.

Брей, как лесно определяш поведението на хора, които не познаваш.

vaniaoz написа:Нищо не зависи от мен, и върху нищо не мога да повлияя.

Щом казваш... Кой ще тръгва да те убеждава в противното.

Наистина, нека прекратим дискусията. Мнението по-горе на bird_of_paradise не мога да го коментирам, защото ми се вижда пълен "нон сенс".
Аватар
teogeo
Активен потребител
 
Мнения: 1522
Регистриран на: 15 Юли 2009, 22:28

Re: Нагласен конкурс за съд помощник?

Мнениеот u3mamhukaa » 19 Яну 2014, 19:15

Наскоро имаше една статия относно сервитьорките от хай-лайфа.Направи ми впечатление , че една от тези сервитьорки (в статията пишеше " от най-долнопробната дискотека в Бургас" ) израства до районен съдя в Поморие :D .Много сериоизен стаж ще да е имало под бара и на сепаретата :D Друга една сервитьорка , била такава в едно казино , което навремето го обраха , пък то излезе , че сервитьорките направили пунта и го обрали сами.Въпросната е яростен застъпник на Волен Сидеров и депутат в "АТАКА" ,така пише във вестника.
Така е , тези които не сме били сервитьори и бармани , явно не ни стига ценза за СС.Въобще ако се пробива само с а.ални и ва.инални и орални изпити....струва ли си? Тези хора , ако това във вестника е вярно...дори постигнали заветната цел...какви съдници могат да бъдат? Какъв морал имат , след като са се въздигнали имено без морал? Оставете друго , как се чувства един човек след подобни порно кастинги?
Как един ткъв човек преминал през порно кастинг би ви оценил , какви биха били критериите му за вас??
Аз си представям някаква подобна мисъл "Как тъй аз ща съм са влачила кат парцал , а пък тос(тас) ша са яви на идин иСпит и ша стани раОтата".
Явно ако0 нямаш много пара , трябва яко секс , ама секс до.... личностно и емоционално обезличаване :lol:
Най-доброто отмъщение е да живееш щастливо
Аватар
u3mamhukaa
Потребител
 
Мнения: 240
Регистриран на: 03 Окт 2011, 09:48

Re: Нагласен конкурс за съд помощник?

Мнениеот justmy » 19 Яну 2014, 19:35

http://www.segabg.com/article.php?id=674181 :!:
Защо е толкова атрактивно да работиш в съдебната система днес? Дали не е заради една строго пазена тайна за възнагражденията, които получават т.нар. магистрати. За сведение за редови съдия или прокурор от върховните съдилища или главна прокуратура основната заплата на месец е 3200 лв. Но това е само базата. В допълнение се получава още половин заплата за прослужено време и стаж, чийто коефициент на година е най-високия в България. В допълнение се получават и добавки за заеман пост в йерархията. На практика няма магистрат от посочените по-горе институции, който да взема по-малко от 5000 лв. на месец. Отделно от това се докарват поне още толкова облаги по корупционна линия. Вече е по-трудно да станеш съдия, отколкото митничар. След 5 г. стаж съдията става несменяем. И накрая черешката на тортата - при напускане на системата получаваш накуп 20 заплати, което е минимум 100000 лв. и това на фона на всеобщата мизерия. Коя частна фирма може да осигури тези условия на служителите си. Държавата като частна фирма на мафията ги осигурява на магистратите си. Дори Дянков не успя да ги пипне.
Принцип от римското право е по-добре десет виновни на свобода, отколкото един невинен в затвора. У нас нагласите са обратни. Съдебна система" - разбирай система, която трябва да бъде съдена.
Аватар
justmy
Потребител
 
Мнения: 325
Регистриран на: 16 Окт 2009, 16:03
Местоположение: пред Съдебната палат(к)а

Re: Нагласен конкурс за съд помощник?

Мнениеот teogeo » 20 Яну 2014, 13:43

u3mamhukaa написа:Наскоро имаше една статия относно сервитьорките от хай-лайфа.Направи ми впечатление , че една от тези сервитьорки (в статията пишеше " от най-долнопробната дискотека в Бургас" ) израства до районен съдя в Поморие :D .Много сериоизен стаж ще да е имало под бара и на сепаретата :D Друга една сервитьорка , била такава в едно казино , което навремето го обраха , пък то излезе , че сервитьорките направили пунта и го обрали сами.Въпросната е яростен застъпник на Волен Сидеров и депутат в "АТАКА" ,така пише във вестника.
Така е , тези които не сме били сервитьори и бармани , явно не ни стига ценза за СС.Въобще ако се пробива само с а.ални и ва.инални и орални изпити....струва ли си? Тези хора , ако това във вестника е вярно...дори постигнали заветната цел...какви съдници могат да бъдат? Какъв морал имат , след като са се въздигнали имено без морал? Оставете друго , как се чувства един човек след подобни порно кастинги?
Как един ткъв човек преминал през порно кастинг би ви оценил , какви биха били критериите му за вас??
Аз си представям някаква подобна мисъл "Как тъй аз ща съм са влачила кат парцал , а пък тос(тас) ша са яви на идин иСпит и ша стани раОтата".
Явно ако0 нямаш много пара , трябва яко секс , ама секс до.... личностно и емоционално обезличаване :lol:


Не виждам защо сте настръхнал(а) против сервитьорите и барманите. Всякаква измет се събира там "горе".
Примери ли искаш - бивш чейнчаджия, бивш даскал от начално училище, надзирател в затвора, учител по физкултура-борба... Влачили изпити по разни ПУЦ-ове, преписвали, хленчели за оценка, треперили като лист пред преподавателите... А сега са вдигнали носа, все едно са завършили Кембридж или Сорбоната, и питат: "А Вие какво образование имате?"
Аватар
teogeo
Активен потребител
 
Мнения: 1522
Регистриран на: 15 Юли 2009, 22:28

Re: Нагласен конкурс за съд помощник?

Мнениеот kolegat » 20 Яну 2014, 19:06

teogeo написа:[
Не виждам защо сте настръхнал(а) против сервитьорите и барманите. Всякаква измет се събира там "горе".
Примери ли искаш - бивш чейнчаджия, бивш даскал от начално училище, надзирател в затвора, учител по физкултура-борба... Влачили изпити по разни ПУЦ-ове, преписвали, хленчели за оценка, треперили като лист пред преподавателите... А сега са вдигнали носа, все едно са завършили Кембридж или Сорбоната, и питат: "А Вие какво образование имате?"


В интерес на истината трябва да се признае, че тези фрапиращи примери, които давате, нямаляват все повече и повече, що се отнася до новоназначените. Но дали ще е бивш физкултурник възкар или мамино синче връзкар с отлична диплома, щетата си е една и съща.
kolegat
Потребител
 
Мнения: 374
Регистриран на: 01 Юни 2011, 15:24

Re: Нагласен конкурс за съд помощник?

Мнениеот u3mamhukaa » 21 Яну 2014, 22:59

Хахахаххаах нещо си се объркал

Исках да попитам ,понеже се сетих ,че нали имало корупция щото заплатите били ниски.5000 лв основна заплата , която на два месеца съм чувал ,че се дублира малко ли е?
Най-доброто отмъщение е да живееш щастливо
Аватар
u3mamhukaa
Потребител
 
Мнения: 240
Регистриран на: 03 Окт 2011, 09:48

Re: Нагласен конкурс за съд помощник?

Мнениеот neutralen » 22 Яну 2014, 00:42

:!: "Някой те наблюдава" 8)
За това да не се чуват такива приказки - че имало корупция в съдебната "система". Там работят най-добросъвестните, най-честните и най- квалифираните юристи в България. Въпреки, че заплатите им са сравнително малки и едва свързват двата края, постановените от тях решения са израз на върховенството на закона и справедливостта. Всеки практикуващ юрист се е убедил в това, ако някой все още не е, има време да се убеди - те са несменяеми. :D
neutralen
Активен потребител
 
Мнения: 2633
Регистриран на: 12 Фев 2012, 22:03

Предишна

Назад към Конкурси, изпити


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта


cron