начало

Иван Гешев: За какво да подавам оставка? Че си върша работата? Иван Гешев: За какво да подавам оставка? Че си върша работата?

Държавен изпит по Гражданскоправни науки в СУ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати


Държавен изпит по Гражданскоправни науки в СУ

Мнениеот funny_creature » 05 Окт 2009, 20:33

Здравейте! Надявам се някой да може да ми помогне. Предстои ми да се явя за пореден път на този изпит (завършил съм семестриално през 2007 г.), но днес бях изключително неприятно изненадан да науча, че за да подам молба за изпита, трябва да платя една семестриална такса. Това е въведено тази година - за тези, които са се явявали повече от три пъти. Някой знае ли нормативния акт, в който би трябвало да е залегнало това изискване, за да проверя "черно на бяло" цялата работа, защото сами разбирате, че става въпрос за много пари.
funny_creature
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 18 Юли 2007, 18:53

Re: Държавен изпит по Гражданскоправни науки в СУ

Мнениеот lexter » 05 Окт 2009, 20:55

очевидно учите или сте учил право, според вас кой е нормативният акт, който регулира висшето образование в България?
без да се заяждам ще ви насоча към отговора - ЗВО. Отделно на база на него, отделните висши у-ща се ползват с определена автономност и могат да избират кое-как да бъде в рамките на закона. Имат си ректорски съвет, академичен или нещо от този ред, или направо ректор/декан взема решение и ги определя тези неща... и т.н.
Кофти е, че ви цакат пари, но съм убеден, че са го направили елегантно, така че да имат правно основание... Което е тъжно, но факт.
Успех на изпита!
lexter
Потребител
 
Мнения: 318
Регистриран на: 17 Мар 2008, 20:25


Назад към Конкурси, изпити


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron