начало

Международният съюз на съдебните изпълнители писа на българския парламент Международният съюз на съдебните изпълнители писа на българския парламент

ЗА ОЧАКВАНИТЕ КОНКУРСИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати


Мнениеот tiarra » 15 Фев 2008, 09:54

Конкурсът ще се проведе чрез атестиране от Комисията по предложенията и атестирането по реда, определен с Наредба № 1/19.12.2007 г. на ВСС относно реда и организацията за провеждане на конкурсите за назначаване, повишаване в длъжност и преместване на съдия, прокурор и следовател.
tiarra
Потребител
 
Мнения: 171
Регистриран на: 26 Юни 2006, 16:06

Мнениеот Skaramush » 19 Фев 2008, 15:13

tiarra написа:
agents_group написа:
karbov написа:obqvenite konkursi sa samo 4rez atestirane !
nqkoi sa po-ravni ot drugite :))


Това е естествено, дете, няма как един извън системата, да е равен с един в нея... Винаги единия ще си бъде съдия, а другия потенциален успешен или неуспешен кандидат такъв... Тъй че, приветствам това решение... Онова дето трябваше всички - и действащи магистрати, и другите, да се явяват общо на конкурс, беше една голяма недомислица, и за наша най - голяма радост вече е част от историята на българското право...

Беше голям резил за действащите магистрати - трудно реализираха оценки различни от слаб 2.


То е същото ,като да накараш действащ от години хирург да се върне 10 години назад и да се яви на изпит по теория .Всеки студент по медицина ще покаже по-добри резултати .За това и такива конкурси няма никъде по света за действащи магистрати.
Не вярвайте на авторитети,които не сте проверили сами!
Skaramush
Младши потребител
 
Мнения: 39
Регистриран на: 15 Юли 2007, 17:26

Мнениеот tiarra » 19 Фев 2008, 15:39

Малко е неудачен примера според мен. Ако един магистрат може да реши казуса когато е между кориците на делото би трябвало да го реши и когато е даден на изпит.
tiarra
Потребител
 
Мнения: 171
Регистриран на: 26 Юни 2006, 16:06

Мнениеот Skaramush » 05 Мар 2008, 15:29

tiarra написа:Малко е неудачен примера според мен. Ако един магистрат може да реши казуса когато е между кориците на делото би трябвало да го реши и когато е даден на изпит.


Примерът е удачен ,защото в него става дума за изпит по теория.

Що се отнася до решаването на казуси - никой не е видял мотивите за една или друга оценка.Стандартът е двоен - съдията трябва да бъде справедлив и обстоятелствен ,но когато по отношение на него отсъждат - няма нито справедливост ,нито дори ред мотиви. А представата ми за определени колеги съм си я изградил въз основа на работата им ,оценката им от някакъв измислен конкурс - за мен няма стойност.
Не вярвайте на авторитети,които не сте проверили сами!
Skaramush
Младши потребител
 
Мнения: 39
Регистриран на: 15 Юли 2007, 17:26

Предишна

Назад към Конкурси, изпити


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron