навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Здраве

Защитете зрението си от електронните устройства с лутеин и зеаксантин

2020-07-27 0

Защитете зрението си от електронните устройства с лутеин и зеаксантин

Живеем във времето на високите технологии, без които съществуването ни изглежда немислимо. Тенденцията е те да навлизат все повече в ежедневието ни, а това, наред с всички ползи, има и негативни последствия.  Над 70% от хората, чиито работен ден минава пред лаптопа или компютъра имат проблеми със зрението:

 • сърбеж, парене и сухота в очите
 • замъглено виждане
 • намаляване на зрителната острота

Главен виновник за тези и други зрителни нарушения е т. нар. синя светлина, излъчвана от екраните на електронните устройства и от слънчевия спектър. Продължителното излагане на синя светлина увеличава риска от макулна дегенерация – широко разпространено заболяване, засягащо очната ретина, което в немалко случаи причинява загуба на централното зрение. 

https://www.lex.bg/upload/spektar/blue-light_300x184-2.jpg


Терапията с
лутеин и зеаксантин – естествено решение за поддържане на отлично зрение

Най-добрият начин да се справиш с болестта е да предотвратиш появата й – тази стара максима е особено вярна що се касае до здравето на очите. 

Има два мощни антиоксиданта, чиито ползи по отношение на зрението са подробно проучени и доказани. Това са лутеин и неговият стереоизомер – зеаксантин - каротеноидни пигменти, естествено срещащи се в макулата и ретината на окото. Съдържат се и в много плодове и зеленчуци – моркови, домати, спанак, сини и лилави плодове, и др. 

Най-лесният и сигурен начин да си набавяме нужните дози лутеин и зеаксантин всеки ден, е като ги приемаме под формата на висококачествена диетична добавка. 

Установено е, че приемът на лутеин спомага за филтриране на високоенергийните лъчи от синия спектър на видимата светлина с цели 90%. Профилактиката с лутеин осигурява надеждна и напълно безопасна грижа за очите при ежедневна работа с компютър и други, натоварващи зрението дейности.

Blue Light & Dry Eyes Protection Formula – грижа за зрението от ново поколение

Blue Light & Dry Eyes Protection Formula е специализирана формула за поддържане на зрителната острота. Създадена е от Webber Naturals – канадски бранд с 50-годишна история в производството на природни продукти за здраве. 

Какво съдържа Blue Light & Dry Eyes Protection Formula:

 • Lutemax 2020™ - патентована, клинично тествана съставка, съчетаваща трите макулни каротеноиди – лутеин, зеаксантин и мезозеаксантин. Ползите за очите, които Lutemax 2020™ осигурява са доказани и световно признати. Lutemax 2020™ е отличена с наградата NutrAwards през 2018 година. В този престижен конкурс Lutemax 2020™ е посочена като най-ефективната иновативна съставка в категорията естествени средства за защита на зрението. 
 • Омега-3 полиненасителни мастни киселини – ейкозапентаенова и докозахексаенова мастни киселини (ЕРА и DHA). Те усилват действието на каротеноидите и осигуряват някои допълнителни ползи. 

https://www.lex.bg/upload/spektar/blue-light_288x439.jpg

Какви ползи осигурява Blue Light & Dry Eyes Protection 

 • Защитава макулата и ретината от въздействието на вредната синя светлина.
 • Облекчава симптоматиката при компютърен зрителен синдром –напрежение и умора в очите, зачервяване, замъглено виждане.
 • Намалява сухотата в очите.
 • Предпазва светлинно-чувствителните клетки на ретината от увреждания.
 • Допринася за намаляване на риска от дегенеративни промени в ретината, поддържа плътността на макулния пигмент и способства за намаляване на риска от макулна дегенерация. 
 • Спомага за правилното оттичане на вътреочната течност и способства за намаляване на риска от нарушения в очното налягане и глаукома.

Превантивната терапия с Blue Light & Dry Eyes Protection Formula се препоръчва при системно претоварване на очите – работа с компютър и други дейности, компрометиращи силата на зрението.

При диагностицирано офталмологично заболяване: продуктът може да се комбинира с конвенционалното лечение след консултация със специалист. 

Blue Light & Dry Eyes Protection Formula се предлага в опаковка от 30 софтгел капсули, достатъчни за едномесечен прием. За оптимален ефект се препоръчва терапията с продукта да продължи не по-малко от 3 месеца!

за 54%  против 46%  533 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума