навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Авто

Шестте модела на Peugeot печелили най-престижната награда "Автомобил на годината"

2020-03-31 0

Шестте модела на Peugeot печелили най-престижната награда

С избора на новия Peugeot 208 за "Автомобил на годината 2020", марката Peugeot за шести път бива отличена с най-желаната автомобилна награда в Европа. Престижният трофей се връчва всяка година от независимо жури, съставено от шестдесет европейски автомобилни експерта.

Peugeot 208 е първият компактен градски автомобил на лъвската марка, избран за "Автомобил на годината" в Европа. Пет други емблематични Peugeot модела от различни сегменти също са печелили престижната награда. Седанът от висок клас Peugeot 504 - през 1969 г. Универсалният седан от висок клас Peugeot 405 -  през 1988 г.  Компактните семейни автомобили Peugeot 307 (през 2002 г.) и Peugeot 308 (през 2014 г.). SUV Peugeot 3008 (през 2017 г.) е първият "Sport Utility Vehicle", който печели наградата от създаването и през 1964 г.

Високите постижения на Peugeot отразяват водещата роля на дизайна, технологиите,  пътното поведение на автомобилите на марката през последните петдесет години от автомобилната история. 

Новият Peugeot 208, другото "свещено число"

Дизайнът му е отличителен, дързък и изкусителен. Той поставя новият Peugeot 208 в сърцето на  препозиционирането на Peugeot към луксозния клас автомобили. Технологичността му проправя пътя към полуавтономно шофиране с най-новото и най-доброто в сегмента поколение от системи в помощ на водача. Неговото електрическо или конвенционално задвижване предлага свободата на избора на бъдещите му водачи.

Новият Peugeot e-208 представя нова ера в света на електрическата мобилност. Той предлага стимулиращо усещане от шофирането, допълнено от три режима на шофиране Sport, Normal и Eco. Новият Peugeot 208 е бестселър, с направени вече 130,000 поръчки в Европа,  15% от които за електрическите версии, от лансирането им през септември  2019 г.

Peugeot 504, първа титла за красивите "очи на София Лорен"

За да откриете първия модел Peugeot "Автомобил на годината" в Европа, трябва да се върнете повече от половин век във времето. През 1969 г., Peugeot 504 е първият автомобил на марката, който печели тази награда. Големият седан илюстрира възхода на моделите от средния клас. Той следва технологичните стъпки на Peugeot 404, с изключение на неговото независимо окачване на четирите колела. 

Уникалният му дизайн е резултат на близкото сътрудничество между стила на Peugeot и Пинифарина. Пинифарина е отговорен за страничната линия и известното пречупване на багажника, а Peugeot Стил за предницата, за която италианският дизайнер казва, след като отказва да покаже своя собствен проект, че има "очите София Лорен"! 

Кралица на пистата, благодарение на своята легендарна здравина, Peugeot 504 печели няколко издания на големите африкански ралита: Източното Африканско Рали Сафари, рали Мароко и рали Бандама.

Peugeot 405, почти единодушен вот

Почти две десетилетия по-късно, друг седан - Peugeot 405, печели категорично наградата "Автомобил на годината" за 1988 г. Не по-малко от 54 от 57 членове на журито му дават най-високата си оценка! С изящния си дизайн, подобно на  Peugeot 205405 предлага удоволствие от шофирането и комфорт. Неговото здраво окачване присъства от ниските версии. Той включва нови технологии, като ABS спирачки и дизеловия двигател с мощност 1.9 к.с. с 90 к.с. Peugeot 405 включва и версия Mi16, истински бенчмарк за времето на лансирането си. Неговите 160 к.с. използват най-ефикасната технология за своето време: система с 4 клапана на цилиндър.  

Зад волана на рали-райд купе версията, произлязла от седана, Ари Ватанен печели през 1989 г. и 1990 г. изданията на рали Париж – Дакар. Механиката му се базира на тази на 205 Turbo 16.  Същият Ари Ватанен, с версия произлизаща от 405 T16, печели високопланинското състезание Пайкс Пийк през  1988 г. и  1989 г.  Всички го помнят, благодарение на филма "Climb Dance", който проследява легендарното му изкачване. 

Peugeot 307, седанът, който води до нови висоти

През 2002,  Peugeot 307 представлява перфектният баланс в поколението на компактните, високи и просторни семейни автомобили излизащи на пазара. Функционалост, която му печели, 14 години след 405, титлата "Автомобил на годината" в Европа. 

Peugeot 307 се отличава от конкурентите си с голямата си височина, улесняваща качването на борда на неговите пътници. Неговият атрактивен и динамичен дизайн е вдъхновен в голяма степен от Peugeot 206. Има по-добра предна видимост, благодарение на голямото си предно стъкло. Неговият просторен, функционален и практичен интериор е вдъхновен от света на лекотоварните автомобили. Зад волана, ниското ниво на шума и спирачната му сила са удивителни. Peugeot 307 е бил оборудван с най-чистия дизелов двигател на своето време - 2.0 HDi 110 к.с. с филтър за твърди частици. 

Peugeot 307 също лансира политиката на "маргаритка", като се надгражда с широк спектър от силуети с много силна идентичност – хечбек и седан, съответно с 3, 4 или 5 врати, комби, SW или CC (купе - кабриолет), без да забравяме и 307 WRC, който наследява 206 WRC в Световния Рали Шампионат през 2004 г. и 2005 г. 

Peugeot 308 – елегантността и динамичните качества са възнаградени 

През 2014 г. лъвската марка и автомобилният свят влизат в нова ера. С Peugeot 308, дизайнери и инженери създават модерен хечбек със спортен дизайн. Благодарение на новата модулна платформа EMP2, новият Peugeot 308 има компактни размери и по-ниско тегло (-140 кг в сравнение с неговия предшественик) което спомага да направи неговите пътно поведение и маневреност разпонаваема референция в сегмента. 

Кокпитът на новия 308, който включва нов технологичен арсенал, е създаден, за да предостави ново интуитивно усещане от шофирането: компактен волан, екран на нивото на очите, високо позиционирана централна конзола и  9.7" инчов сензорен екран. Peugeot i-Cockpit®, вдъхновен от концептуалния автомобил SR1, налага нови стандарти в автомобилния свят, и в момента е основното отличително въведение на пътническите автомобили на лъвската марка. 

Peugeot 3008, първият SUV, избран за "Автомобил на годината"

Първият SUV,  носител на наградата от създаването и през 1964 г., Peugeot 3008 въплъщава препозиционирането на Peugeot към луксозния клас автомобили. Резултатът е иновативна комбинация от дизайн, комфорт и пътно поведение. 3008 представлява визията на Peugeot за SUV сегмента, в пазари, на които търсенето на този силует е  ненаситно. Тези елементи са решаващи при избора на Peugeot 3008 за "Автомобил на годината" през 2017 г. Автомобилът е и основоположникът на нова генерация на Peugeot i-Cockpit®, позната като  "Amplify", която предлага интуитивно и чувствено преживяване и удоволствие от шофирането, като в същото време е и мост към системи в помощ на водача и постоянна свързаност от ново поколение.  

Утвърден в SUV света, Peugeot 3008 се откроява със своите "офроуд" качества, благодарение на Advanced Grip Control и неговите 5 режима на движение, които го адаптират към всички видове терени. През 2016 г., Peugeot Sport представя 3008 DKR. С легендарна тройна победа през 2017 г., и най-високото стъпало на подиума през 2018 г., лъвът добавя името си в списъка с награди на Дакар.

за 50%  против 50%  103 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 

rss
Посети форума