навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Технологии

Как да станем по-производителни и да запазим здравето на ръцете си при работата с компютър

2019-11-29 0

Как да станем по-производителни и да запазим здравето на ръцете си при работата с компютър

Толкова инстинктивно посягаме към клавиатурата и мишката, че дори не се замисляме дали са ни максимално удобни, дали ни уморяват и изобщо работят ли по начина, които очакваме. Като с всички хубави неща в живота, разликата може да се усети едва когато в ръцете ни попаднат продукти от по-висок клас, които работят точно и безпроблемно, не се нуждаят от кабели и батерии, и съвсем реално подобряват скоростта ни на работа с компютъра. А когато се чувстваме добре на работното място и задачите вървят с лекота, личното удовлетворение и нагласата ни да бъдем позитивни са на съвсем друго ниво!

Може би най-добрата мишка, създавана някога

Едва ли е нужно да ви представяме марката Logitech – всеки компютърен потребител поне веднъж е ползвал нейна мишка и най-вероятно е останал доволен. Съвсем наскоро компанията обнови своята мишка от най-висок клас и тя вече носи обозначението MX Master 3. Подчертано ергономичната ѝ форма изключва възможността дланта и китката ви да не получат необходимата опора и така ще можете да работите часове наред без умора и с минимум движения. Трябва да признаем, че моделът не е малък по размери и определено ще пасне повече на мъжките ръце.

Използваните материали са висококачествени и изключително приятни на допир. Освен стандартните бутони, MX Master 3 разполага с още четири допълнителни, които могат да изпълняват различни удобни за вас бързи команди – например копиране, поставяне, бърз преглед на всички отворени прозорци, показване на десктопа и много други. Забележете, че можете да настройвате бутоните за всяко различно приложение, което е много удобно, защото в електронните таблици ви трябват едни функции, а в текстообработващата програма – съвсем различни. Ако и това не ви стига, можете да зададете и четири жеста – комбинация от кратко движение и натискане на бутон, които да активират още функции.

Една от „звездите“ на шоуто е магнитното колелце за скролиране, което може да превърти 1000 реда за една секунда, така че вече не се налага да хабите сили и време в прелистването на дълги страници и таблици. Освен него, на разположение е и колелце за скролиране по хоризонтала, което може да изпълнява и други полезни функции – например да променя мащаба на страницата или да превърта табовете в браузъра и това се случва много интуитивно.

Друга чудесна новина е, че Logitech MX Master 3 може да работи с три устройства едновременно, като превключването става само с натискането на бутон. И което е още по-ценно – може да копира файлове и текст между тях, все едно работите на един компютър. Това е много продуктивна функция, ако използвате различни платформи – например PC и Mac.

Според Logitech мишката може да работи до 70 дни с едно зареждане и получава енергия за 3 часа само след 1 минута закачане на USB-C кабела.

Клавиатурата, която няма да искате да смените никога

В ерата на преносимите компютри сме свикнали да работим с ниски клавиши с къс ход, които работят тихо. Точно това предлага новата клавиатура MX Keys, с която на практика няма да ви се налага да свиквате. Специалната форма на клавишите значително повишава процента на точни попадения, т.е. ще правите много по-малко грешки. Писането е приятно и ненатрапчиво за околните. Дори да работите вечер или в помещение с по-слаба светлина, това не е проблем, защото MX Keys разполага с подсветка, която се активира автоматично щом приближите ръцете си. Тя няма да хаби излишно батерията, защото работи само когато светлината е недостатъчна.

Подобно на MX Master, клавиатурата се свързва веднага с до 3 устройства и може да копира информация между тях, ако са закачени към една и съща локална мрежа. 

Logitech MX Keys веднага привлича погледите, когато е поставена върху бюрото, със своя стилен и тънък дизайн. Макар да размерите ѝ да са по-малки от на повечето обикновени клавиатури, тя стои много стабилно закрепена към повърхността и изобщо не се плъзга дори по гланцови покрития. За допълнителен комфорт моделът се предлага и с подложка за китките, която ще ви осигури още по-добро усещане при дълго използване и гарантирано ще елиминира риска от умора в ръцете.

Тънко, по-тънко, МК470

Ако истински си падате по минимализма и търсите възможно най-тънките джаджи и периферия, то комплектът от клавиатура и мишка Logitech MK470 е точно за вас.

Когато ги поставите върху бюрото, със сигурност ще се изненадате колко компактни могат да бъдат те и колко много свободно място остава наоколо. Дизайнът е стилен и максимално изчистен, дори можем да го наречем младежки. От това, разбира се, не страда комфортът, така че с тази клавиатура и мишка получавате очакваното от марката удобство.

Широките бутони на мишката, които са изключително тихи и нископрофилните клавиши на клавиатурата с разстояние между тях няма да ви преуморят и след цял ден работа. 

Безжичната връзка е изключително надеждна и лесна за използване – достатъчни е да пъхнете мини приемника в свободен USB порт. Макар да са лишени от кабели, двете устройства работят цяла вечност с един комплект батерии – до 18 месеца при мишката и до 36 месеца при клавиатурата.

Още по-хубавото е, че комплектът MK470 се предлага в различни цветове и това го прави страхотен подарък.

Ще намерите продуктите на Logitech в големите вериги и по-добрите магазини за електроника.

за 51%  против 49%  249 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 

rss
Посети форума