навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Бизнес

Revolut продължава да укрепва своята структура с опитни кадри

2019-11-22 0

Revolut продължава да укрепва своята структура с опитни кадри
Водещият британски финтех Revolut обяви назначаването на Пиер Деко като Chief Risk Officer с оглед на продължителния и успешен растеж на компанията в глобален план и Мартин Гилбърт, бивш изпълнителен директор на Standard Life Aberdeen за неизпълнителен председател на борда от 1 януари 2020 г.
 
Пиер Деко ще играе важна роля при вземането на ключови решения и развитието на бизнеса в световен мащаб, тъй като той се фокусира върху постигане на печеливш растеж. В своята роля Пиер ще отговаря за изграждането и мащабирането на глобалната рискова функция на Revolut, преди международната си експанзия и бъдещите продуктови линии като Credit и Revolut Youth.
 
Коментирайки назначението на Пиер Деко, Ник Сторонски, основател и главен изпълнителен директор на Revolut, каза: "Докато продължаваме да изграждаме нашия бизнес, ключово е укрепването на нашата рискова рамка и устойчивостта ни. С десетилетия опит в сектора, Пиер е ключово попълнение, което ще ни помогне да стане първата в света наистина глобална банка." 
 
Пиер Деко каза: "Revolut е толкова революционно предложение на пазара и Ник и екипът свършиха фантастична работа в изграждането на такъв силен бизнес. Радвам се, че съм част от предстоящото и с нетърпение очаквам да работя с екипа, докато продължаваме да развиваме функция за управление на риска от световна класа, за да подкрепим милионите си потребители по целия свят. "
 
Мартин Гилбърт ще изпълнява длъжността на неизпълнителен председател на борда на Revolut с оглед на плановете за глобален растеж на британския финтех.  През последните месеци Revolut подписа нови сделки с Visa и Mastercard, разшири бизнес операциите си в Австралия и Сингапур и откри над милион нови акаунти през октомври. Мартин Гилбърт, бивш главен изпълнителен директор на Standard Life Aberdeen, съосновател на Aberdeen Asset Management и председател на експертната група на PRA, ще официално ще встъпи в длъжност на 1 януари 2020 г. Преди официалното си назначаване г-н Гилбърт работи в качеството си на консултант с главния изпълнителен директор и основател на компанията - Николай Сторонски.
 
Коментирайки последото ключово назначение, Николай Сторонски каза: "В подготовката си разраствне в глобален план присъединяването на Мартин Гиблърт към екипа ни е особено значние, тъй като той комбинира новаторско мислене с изключителен опит. Мартин е уважаван ветеран във финансовия свят и внася несравним опит в Revolut. Неговите знания ще са безценни в мисията ни да станем първата в света глобална банка."
 
Мартин Гилбърт коментира: "Revolut е уникално предложение в света на дигиталното банкиране и се радвам да се присъединя към борда на един толкова важен етап от развитието на компанията. Ник и екипът постигнаха огромен напредък към изграждането на банката на бъдещето и аз се гордея, че ще допринеса с опита си в управлението на бордови структури, както и към корпоративния растеж на компанията, тъй като Revolut продължава да се разраства глобално."
 
От пускането си през 2015 г. Revolut нарасна до обслужване на над осем милиона потребители по целия свят и отвори над един милион нови акаунта само през октомври 2019 г. Тази година Revolut стартира услугите си в Сингапур и Австралия, а компанията е на път да стартира и в САЩ до края на годината.
за 49%  против 51%  217 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 

rss
Посети форума