навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Технологии

Хората, които използват технологии, се чувстват с 11 години по-млади, показва проучване на Lenovo

2019-11-21 0

Хората, които използват технологии, се чувстват с 11 години по-млади, показва проучване на Lenovo

Стратегията на Lenovo за интелигентна трансформация е насочена към удовлетворяване на потребителските желания за иновации, което е заложено в целия продуктов портфейл. Наскоро компанията проведе проучване, в което се включиха над 15 000 души от цял свят. Резултатите от него показват, че 40% от анкетираните се чувстват "много" или "до известна степен" по-млади с 11 години, благодарение на технологиите. 

Изследването показва, че по-възрастните поколения смятат, че използването на технологиите им помагат да комуникират по-добре с по-младите хора и да се чувстват по-жизнеспособни и по-информирани. Този факт е особено видим при ролята, която умните устройства (от персонални компютри и таблети до умни домашни асистенти и др.) играят в отношенията със семейството и приятелите. Според 75% от хората технологиите им помагат да поддържат връзка със семейството и приятелите им, които живеят далеч.

Интересно е, че над три четвърти от работещите родители посочват, че технологиите им помагат да се чувстват по-емоционално свързани с децата си. Също така 67% са убедени, че устройствата имат положително въздействие върху способността да подобрят цялостното си здравословно състояние. От друга страна, според над 50% от анкетираните се оказва, че използването на умните устройства и компютрите им пести над 30 минути дневно, което помага на хората да свършат дадена работа по-бързо или по-ефективно. 

“Налице е все по-силна връзка между иновациите и благосъстоянието на хората. Умните технологии не само помагат на хората по цял свят да са по-свързани, но и им осигуряват състрадание и емпатия, като градят по-добри връзки между тях", по думите на Дилип Батия, вицепрезидент на отдела за "Потребителско и клиентско преживяване" на Lenovo. Според него "Технологиите имат трансформиращата способност да обединяват хората от различни поколения и сфери на живот и да им помагат да живеят по-здравословно и по-пълноценно. Ние в Lenovo вярваме страстно в идеята да създаваме по-умни технологии за всички, затова сме съсредоточени върху целта да правим технологиите достъпна и неизменна част от ежедневието на повече хора".

Едно от иновативните решения на Lenovo, подходящо за цялото семейство, e Yoga Smart Tab. Таблетът е с 10.1-инчов Full HD дисплей (1920 x 1200), с IPS технология, предоставяща картина с много детайли. Може да се използва и от децата за забавление, тъй като дисплеят e TÜFCertified и устройството излъчва специална светлина, щадяща очите. Lenovo Yoga Smart Tab има типична за серията въртяща се панта, която позволява използване на таблета по четири различни начина – в ръката, наклонен, изправен или закачен. Това го прави изключително удобен за работа и забавление в движение. Можете лесно да се превърне в дигитална фото рамка, която да запечата любими спомени на цялото семейство. Таблетът разполага с 8 МР основна камера с автоматичен фокус и 5 МР предна камера с фиксиран фокус и по-голям ъгъл на заснемане. 

Мощните двойни JBL Hi-Fi говорители са подсилени с умен усилвател и точно оптимизирани от Dolby Atmos®. Слушането на музика вече е истинско удоволствие, тъй като таблетът предоставя завладяващ звук.

Още едно предимство на таблета е мощният 8-ядрен процесор Qualcomm Snapdragon 439 (4 x 2.0 GHz + 4 x 1.45 GHz), осигуряващ по-добра производителност на действията. Той разполага и с 4 GB RAM памет и 64 GB вътрешна памет, за съхранение на всички важни моменти. Батерията на Yoga Smart Tab е литиево-йонна и е с капацитет 7000 mAh и предоставя до 11 часа сърфиране в интернет. Разполага с опция за лесно и удобно отключване - Face Unlock и има сертификат за водоустойчивост IP52.

Преди Коледа Lenovo ще зарадва с Yoga Smart Tab победителя в играта, която стартира на 12-ти декември във Facebook страницата на Lenovo Bulgaria

 

за 52%  против 48%  218 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума