навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Авто

Ново поколение инфотейнмънт системи в новия Volkswagen Passat

2019-10-24 0

Ново поколение инфотейнмънт системи в новия Volkswagen Passat

Volkswagen цифровизира до голяма степен управлението на функциите и информацията в новия Passat, който е първият модел на марката, оборудван с третото поколение на модулната интертейнмънт платформа MIB3 (Modular Infotainment Matrix). Новият Passat разполага и с последното еволюционно стъпало на цифровото арматурно табло Digital Cockpit. MIB3 системите в Passat могат да бъдат и постоянно свързани с глобалната мрежа с помощта на модула за онлайн връзка OCU (online connectivity unit), който разполага със собствена eSIM карта. OCU осъществява и връзката на автомобила и всички на борда с услугите на Volkswagen We, разкривайки пътя към новия свързан с интернет свят на мобилност и стандартно оборудване с многобройни мобилни онлайн услуги.

Новият "Digital Cockpit" с 11,7-инчов екран осигурява по-добро графично представяне, по-висока пикселна плътност, подобрена яркост и контраст, както и по-висока интензивност на цветовете. Водачът има възможност за бързо и лесно превключване между трите основни графични профила на екрана чрез бутона View на мултифункционалния волан.

Tретото поколение на модулната интертейнмънт платформа MIB3 (Modular Infotainment Matrix) се отличава с разширена в няколко области функционалност. Новият Passat ще се предлага с базираните на MIB3 платформата аудионавигационни системи "Discover Media" (8.0-инчов екран) и "Discover Pro" (9.2-инчов екран). Най-важната отличителна черта на новите системи е модулът за онлайн свързаност OCU (Online Connectivity Unit), който включва и вградена eSIM карта. Това означава, че ако собственикът пожелае, Passat може да бъде онлайн постоянно – необходима е само регистрация в системата на Volkswagen

Конфигурацията на менюто за управление на навигационната функция също е променена. Основната цел на промените е създаването на възможно най-интуитивна структура на менюто и затова отляво на екрана вече има четири малки символа, до които водачът може да получи незабавен достъп – Въвеждане на дестинация (Destination Import), Последни дестинации (Last Destinations), Преглед на пътуването (Trip Overview) с интерактивна карта и Любими (Favourites) със запаметени дестинации. 

За първи път водачът може да се свърже със своите акаунти за стрийминг услуги като "Apple Music" или TIDAL например директно от инфотейнмънт системата в новия Passat

За първи път във Volkswagen "App Connect" (осигурявайки достъп и използване на различни смартфон приложения чрез инфотейнмънт системата) става възможна безжичната интеграция на "Apple CarPlay". "Apple CarPlay Wireless" се включва автоматично веднага след като водачът заеме мястото си в Passat със своя смартфон – необходимо е единствено смартфонът и инфтейнмънт системата да са били сдвоени (paired) веднъж преди. 

Просто кажете "Hello Volkswagen" и Passat ще започне да реагира на вашите естествено произнесени гласови команди. Гласовият контрол с естествени фрази се осъществява благодарение на възможността за светкавична обработка и разпознаване на входящия гласов сигнал от мощните сървъри в "облака". Разбира се, гласовият контрол продължава да работи в малко по-опростен режим и когато автомобилът е офлайн. 

Volkswagen We е най-новата разработка на компанията – модерна цифрова платформа, която предлага и доставя лесно и удобно за потребителите пакетни продукти за мобилност. Volkswagen We е отворена среда, която непрекъснато се усъвършенства и в качеството си на цялостна екосистема съчетава различни области на приложение - във и чрез автомобила, между автомобила и смартфона, както и във взаимодействието между превозните средства, потребителите и света на информацията и услигите, в който всички заедно се движат.

Услугата We Connect е част от стандартното оборудване на новия Passat и е активирана за неограничен период от време. Сред функциите на услугата в Passat са мобилният ключ (в зависимост от оборудването, отключването и стартирането на Passat може да се осъществи чрез смартфон), повикването на пътна помощ, обаждането за информация и справки, услугата за спешни повиквания, информацията за актуалното състояние на автомобила, информацията за състоянито на вратите и светлините, автоматичното уведомяване при злополука, докладът за техническото състояние на автомобила, информацията за пътуването, данните за местоположението на мястото на паркиране, графикът за сервизно обслужване, възможностите за индивидуализация, изтеглените в инфотейнмънт системата приложения (in-car apps) от In-Car Shop, както и мобилната Wi-Fi точка за достъп до интернет. Услугите We Park и We Experience могат да бъдат директно закупени и инсталирани като приложения в автомобила (in-car apps) чрез инфотейнмънт системата.

за 53%  против 47%  410 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума