навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Бизнес

"Булсатком" представи плановете си за бъдещо развитие на компанията

2019-10-02 0

Българската компания с най-голям пазарен дял в сферата на ТВ услугите - "Булсатком", преди броени дни подписа споразумение с нови инвеститори, които ще бъдат и акционери в дружеството. Сделката договаря намаляване на дълга на компанията с повече от 80% - от 700 милиона лева до близо 140 милиона лева, включвайки допълнителна инвестиция от 60 милиона лева за преструктуриране на "Булсатком". Информацията бе предоставена лично от Изпълнителния директор на компанията - Макс Зиф. 

Сред главните инвеститори са инвестиционният фонд Blantyre Capital, Българска банка за развитие (ББР) и Европейска банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). Те успяват да уеднаквят възгледите си за бъдещото развитие на "Булсатком", след като постигат съгласие по отношение на следващите стъпки от процеса на преструктуриране с фокус върху запазването на всички близо 2000 работни места в компанията.

В края на август 2019 е направена сериозна инвестиция от 15 милиона лева, която е част от цялостното преструктуриране на компанията. Всички задължения, натрупани към държавни институции, в това число и НАП, са изплатени. Компанията е стартирала и процес на пълно погасяване на задълженията си към всички свои партньори. Решението на инвеститорите да се откажат от дивиденти за дълъг период от време ще спомогне всички приходи на "Булсатком" да бъдат инвестирани обратно в компанията, осигурявайки й стабилен растеж в бъдеще. 

Ключова фигура в "Булсатком" остава Пламен Генчев, който е един от основателите и основен двигател в 10-годишната й история. Той е поканен от инвеститорите да заеме поста на Председател на Борда на директорите, както и да остане ключов акционер в компанията. 

Компанията разполага с ясен план за бъдещо развитие. Фокусът на инвеститорите ще продължи да бъде предоставянето на качествена платена телевизия и интернет услуги, продължавайки да инвестират както в техническо оборудване и поддръжка, така и в качествено обслужване на потребителите си. Основна задача пред компанията е позиционирането й като желан работодател, даващ възможност за развитие на своите служители.

за 42%  против 58%  225 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 

rss
Посети форума