навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Авто

Новото Renault Clio печели награда за най-добър сериен автомобил на конкурса RTL - Auto Plus - Turbo Grand Prix

2019-03-19 0

Новото Renault Clio печели награда за най-добър сериен автомобил на конкурса RTL - Auto Plus - Turbo Grand Prix
След като наскоро бе представено на Автомобилния салон в Женева, новото Renault Clio спечели първата си награда! Моделът спечели вота на публиката, която го избра за най-добър сериен автомобил на Автомобилния салон в Женева на конкурса Auto Plus / RTL / Turbo Grand Prix. Емблематичният градски автомобил на Groupe Renault спечели с мнозинство от 56% от гласовете в съревнование с други 8 модела, представени на Автомобилния салон.
 
2019 бележи началото на петото поколение на модела, който е пионер за Renault и сегмента в много отношения. Новото Renault Clio представя нова хибридна технология E-Tech, както и усъвършенствани системи за помощ при шофиране (първа стъпка към автономната мобилност). 
 
"Радваме се, че широката публика е ентусиазирана по отношение на дизайна на новото Renault Clio. Интериорната революция е поразителна, като "умния кокпит" се фокусира върху технологията, комфорта и простора за водача и всички пътници. Clio е универсален автомобил и технологиите на борда му ще улеснят още повече ежедневието на нашите клиенти." коментира Антоан Генин, вицепрезидент, Интериорен дизайн.
 
Новото Renault Clio предлага богат избор от нови бензинови и дизелови двигатели с мощност, варираща от 65 к.с. до 130 к.с. Двигателите съдържат свръхмодерни технологии, отговарящи на най-новите стандарти, които могат да се похвалят с най-ниските стойности на разход на гориво и емисии в сегмента.
 
За първи път при Groupe Renault, новото Renault Clio ще бъде налично с хибриден задвижващ агрегат E-Tech от 2020 г. Хибридната технология Renault E-Tech осигурява максимална икономичност при употреба в съчетание с водещи в класа бързи реакции, ефективност и бърза рекуперация на енергията при намаляване на скоростта.
 
Автомобилът стартира в изцяло електрически режим, който в съчетание с високия капацитет на зареждане на батерията при намаляване на скоростта означава, че потребителите могат да шофират до 80% от времето в изцяло електрически режим в града. Резултатът е приблизително 40% намаление на разхода в сравнение със стандартния бензинов двигател с вътрешно горене при градски цикъл на шофиране.
 
Renault Easy Drive: Най-всеобхватните системи в помощ на водача на пазара
 
Новото Renault Clio може да се похвали с най-всеобхватния набор от системи в помощ на водача в своя сегмент, чиято цел е улесняване на шофирането, повишаване на безопасността и осигуряване на по-голямо спокойствие на водачите. Системите са групирани в три категории: Шофиране, Паркиране (обединени под името Renault Easy Drive) и Безопасност.
 
Новите характеристики на новото Renault Clio включват 360-градусова камера и активна система за аварийно спиране със засичане на велосипедисти и пешеходци, като и двете са нововъведения в гамата на Renault. Акцентът е Система за поддържане на лентата на движение и автоматично спиране и потегляне при натоварено движение, уникална за сегмента на функционалните градски автомобили. Тази модерна система в помощ на водача представлява първа стъпка към автономните автомобили.
 
Безопасност
 
Нова за гамата на Renault, Активната система за аварийно спиране със засичане на велосипедисти и пешеходци увеличава максимално безопасността, като предупреждава водача за опасни ситуации и може да активира спирачките, ако той не реагира. Тя е стандартно оборудване за новото Renault Clio и работи през деня и през нощта.
 
Налична в много автомобили от гамата на Renault, системата Предупреждение за наличие на обект в сляпата точка е усъвършенствана още повече за новото Renault Clio. Използвайки радари вместо сензори, тя отчита по-точно дистанцията и скоростта на автомобилите, намиращи се в сляпата точка на водача.
 
Система за поддържане на лентата на движение работи при шофиране по пътни настилки при скорост над 60 км/ч. Тя предупреждава водачите и коригира траекторията на автомобила, ако предстои да пресече осевата линия без включен мигач. 
 
Паркиране
 
Новото Renault Clio е първият модел Renault, оборудван с 360-градусова камера, вече добре позната в Алианса. Четирите съставни камери осигуряват изглед над автомобила, извеждайки в едно изображение препятствията около автомобила. Системата е идеална за маневри за паркиране или за шофиране в тесни пространства без опасност от повреда на автомобила. 360-градусовата камера се включва автоматично при превключване на задна предавка и е достъпна директно чрез бутоните тип "клавиши на пиано" под мултимедийния екран. Дванадесет ултразвукови сензора подпомагат водача при маневрите за паркиране, като указват присъствието на препятствия или обекти.
 
Multi-Sense: Персонализирано изживяване на Renault Clio

Renault Clio сега е налично с технологията Renault Multi-Sense за персонализирано изживяване при шофиране. Регулирайки настройките на двигателя, кормилното управление, интериорното осветление и конфигурацията на цифровия екран, който заменя циферблатите, водачите могат да използват  Multi-Sense, за да персонализират своя автомобил според настроението си, възползвайки се от няколко автомобила в един.
 
Налични са три режима:
- Еко, за намаляване на разхода на гориво и CO2 емисиите
- Sport, за по-голямо удоволствие от шофирането, пъргавина и бързи реакции
- My Sense, за персонализиране на изживяването.
 
Системата Multi-Sense е лесна за ползване посредством интерфейса на новата мултимедийна система Renault Easy Link или специалния бутон тип "клавиш на пиано" под централния екран. Едно докосване е достатъчно за отваряне на меню Multi-Sense и промяна на настройките.
за 46%  против 54%  355 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума