навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Спектър Технологии

SonicWall - нови решения за защита при дистанционна работа

2021-03-23 0

SonicWall - нови решения за защита при дистанционна работа

Като важна част от модерната мрежова защита, защитната стена е компонент, на който се разчита все повече с развитието на дистибутирани мрежи в организациите и светкавичното увеличаване на броя отдалечени и мобилни служители.

За да гарантира, че администрирането е лесно и достъпно, SonicWall представи нови "zero touch", мултигигабитови защитни стени SonicWall TZ с възможности за софтуерно дефинирани клонове (SD-Branch). Актуализирана е и конзолата за управление, която позволява оптимизиране на операциите посредством свеж и модерен потребителски интерфейс.

"Новите бизнес норми принуждават организациите да преосмислят сигурността на своите отдалечени служители и дистрибутирани мрежи," каза старши вицепрезидентът и главен оперативен директор на SonicWall Atul Dhablania. "Новите защитни стени, готови за SD-Branch, заедно с препроектираната SonicOS, осигуряват мултигигабитова инспекция за зловреден код при повишените нужди от сигурност и предлагат усъвършенствана защита от заплахи, скрити в криптирания TLS 1.3 трафик."

Ключовите модели защитни стени SonicWall TZ570 и TZ670 от следващо поколение са първите такива продукти с десктоп форм-фактор, които предлагат мулти-гигабит интерфейси (5/10G) за свързване със суичове SonicWall или други мрежови устройства при разгръщането на софтуерно дефинирани клонове.

Като част от новата серия TZ, SonicOS 7.0 предлага на администраторите ново преживяване при управление на сигурността с модерен потребителски интерфейс, интелигентен преглед на устройствата, усъвършенстван контрол на сигурността, както и критични мрежови възможности. Чрез използване на SD-Branch, връзката и сигурността към клоновете или отдалечените локации може да бъде реализирана за минути, при което се осигурява унифицирано наблюдение и засичане на заплахи от едно място.

Оптимизиране на операциите с Cloud-Native Management

Новите устройства могат да бъдат управлявани посредством новия Network Security Manager (NSM) 2.0, който осигурява на организациите единен, лесен за използване облачен интерфейс за оптимизирано управление, анализ и отчетност с иновативен потребителски интерфейс и преживяване.

"SonicWall не е само продукт, а общност," каза инженерът в Leaf Cloud Service Justin Archer. "Това е набор от продукти за сигурност, които работят добре и са подкрепени от изключително силен екип, готов да помогне в неприятна ситуация. С обновената OS скоростта на работа наподобява тази при използване на мощен компютър. Тя е плавна и елегантна, и позволява по-гранулирана дисекция на работата на защитната стена. В комбинация с новия NSM, където интерфейсът е практически идентичен, това е мечтана комбинация по отношение на удобството."

Вземете ‘Always-on Security’ с 3X защита от заплахи

Новите TZ модели се вписват идеално в нарастващия брой гигабитови интернет връзки и помагат на организациите да спрат най-сложните кибератаки, без от това да страда мрежовата производителност.

"Новата TZ670 е първата защитна стена с десктоп форм-фактор и мултигигабит интерфейси. Тя е готова за 5G и способна да управлява свързани суичове и точки за достъп,” каза вицепрезидентът за продукти в SonicWall Jayant Thakre. "С подобреното потребителско преживяване и по-бързите инспекции на сигурността, новите защитни стени TZ осигуряват SD-WAN, усъвършенствана сигурност и цялостно наблюдение на WAN мрежите в периферията."

Новите защитни стени TZ570 и TZ670 достигат скорост на елиминиране на заплахи от 2,5 Gbps, дори с включени всички услуги за сигуност. Те могат да се свържат и подсигурят до 1,5 милиона устройства или потребителя — нарастване с 900% на максималния брой връзки. По отношение на SSL/TLS, TZ570 и TZ670 могат да обработят до 30000 едновременни връзки с включена DPI инспекция.

Вече снабдени със "zero-touch" възможности, новите защитни стени TZ са по-лесни за внедряване и управление и с помощта на новото мобилно приложение SonicWall SonicExpress. То позволява на администраторите лесно да добавят TZ защитни стени само за минути с помощта на лесен 1-2-3 процес: проста регистрация, свързване и управление.

за 52%  против 48%  1687 гласували
принтирай блогове добави в любими



Новини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума