навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Бизнес

Дигитални процеси в адвокатски дружества и юридически отдели на компании

2021-03-04 0

Дигитални процеси в адвокатски дружества и юридически отдели на компании

За успешната дейност на адвокатските дружества и юридическите отдели в компаниите от ключово значение са бизнес процесите, свързани с обслужването на клиентите и с управлението на информация и документи. Някои от предизвикателствата, пред които са изправени компаниите, които предоставят юридически услуги са лошо управление и организация на документи и информация, трудности при управление на взаимоотношенията с клиенти и контакти, липсваща структурирана информация, липса на инструменти за управление на договори. 

Спазването на крайни срокове в правния свят също е изключително важно, но ако проследяването на задачите не е автоматично, а ръчно, то не е достатъчно ефективно за управление на натоварения календар на юристите. В резултат могат да се пропуснат срещи и срокове, от които зависят важни събития. Използването на различни софтуерни системи за управление на делата и постоянното превключване между тях е предпоставка за пропускане на ценна и понякога критична информация.

От решаващо значение е и поддържането на актуални данни за контакт с клиентите и информацията за отделните случаи. Ако използвате няколко независими системи за съхраняване на информацията за клиента, подробностите могат да бъдат разпръснати в няколко от тях, докато консолидирането на информацията за вашия клиент ще гарантира, че разполагате с всички необходими подробности и ще улесни комуникацията ви. 

Наличието на дигитални процеси и дигитален архив позволява на юристите да откриват и боравят с необходимите файлове още докато разговарят с клиентите си, което им спестява време и им гарантира, че работят винаги върху последната версия на документа. Системата за интелигентно управление на информацията обединява всичко това в една лесна за използване система - трябва само да въведете името на клиента и ще имате всичко необходимо на екрана.

Съществено предимство при използването на дигитални процеси и дигитален архив е и възможността за бързо търсене в дълги и обемни документи. При остарелите практики се губи значително време в търсене на информация и прелистване на документи, а особено обременително би било разграничаването на отделните файлове, свързани с един и същ случай. Решенията за управление на информацията позволяват да въвеждате метаданни за всеки документ, например теми, информация за делото, ответник, ищец, връзки с други документи или друга подходяща информация. По този начин ще си гарантирате, че информацията е бързодостъпна и лесна за търсене.

Изкуственият интелект (AI) и машинното обучение също са изключително полезни за класифициране на документи с помощта на метаданни. AI анализира документите, за да намери подходящи точки от данните, които да бъдат извлечени. Например, с помощта на AI могат автоматично да се извлекат страните по договора; релевантни дати, например начална дата или дата на изпълнение; условия на договора. Метаданните с активиран AI правят класификацията лесна и информацията достъпна въз основа на ключови точки от данни. 

С помощта на интелигентната платформа за управление на информацията M-Files  и дигиталните процеси, базирани на платформата можете да управлявате юридически календари, контакти, дела и проекти. За разлика от традиционните системи за управление на корпоративното съдържание (ECM), документната система M-Files позволява на организациите да управляват информацията и данните си, независимо дали те се намират в самата система или в други бизнес системи и хранилища. Потребителите могат да се възползват както от предлаганите мощни инструменти за търсене, редактиране, споделяне и организиране на информацията, така и от допълнителните предимства, които изкуственият интелект може да предложи по отношение автоматизирането на ключови бизнес процеси

Повече информация може да получите от записа от уебинар на "Коника Минолта", посветен на дигиталните процеси в адвокатски дружества и юридически отдели.

за 60%  против 40%  164 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума