навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Спектър Технологии

Philips обяви вълнуващи технологични новости в телевизорите си за 2021-ва година

2021-02-10 0

Philips обяви вълнуващи технологични новости в телевизорите си за 2021-ва година

Philips TV & Sound възнамерява да затвърди пазарната си позиция в сегмента на телевизори от висок клас като се фокусира върху XXL (изключително големи) размери на екрана през първата половина на 2021 г. с нови OLED и мини-LED модели, включващи усъвършенстваното 5-то поколение P5 AI процесор и разширена функционалност HDMI 2.1.

Новите телевизори продължават да предлагат водещ на пазара пакет от превъзходни изображения и звук с уникален дизайн с естествени материали като кожа, метал и плат. В тях място е намерила и високо оценяваната от феновете на марката четиристранна Ambilight подсветка. Управлението на новите телевизори е поверено на най-новата и интуитивна Android TV 10 OS.


Серия 800 OLED

Всестранните таланти от серията 800 OLED на Philips TV въвеждат допълнителни подобрения в производителността през 2021 г. - включително най-новата версия на изкуствен интелект от 5-то поколение P5, чиято задача е постигането на още по-висококачествена картина. Той добавя нов режим за откриване на филми към съществуващите пет категории типово съдържание и също така включва сензора за светлина на телевизора, за да гарантира, че контрастът за SD или HDR съдържание винаги е оптимизиран за нивата на околната светлина.

В допълнение към съвместимостта с HLG, HDR10 и HDR10 +, моделите Philips  806/856 също така поддържат HDR10 + Adaptive, който съчетава HDR10 + динамични метаданни с информация за околната светлина в реално време, за да позволи автоматично оптимизиране на нивата на яркост спрямо средата за гледане за всеки отделен сцена. Специално внимание е обърнато и на защитата на екраните от прогаряне на пикселите при статични изображения или фрагмети, която вече е налична при моделите 806/856 за 2021 г.


https://www.lex.bg/upload/spektar/philipspml9636_1_large.jpg


Новият интерфейс HDMI 2.1 включва функционални нововъведения като e-Arc, променлива честота на опресняване на екрана при 4K резолюция от 40Hz до 120Hz и и пренос на данни от внушителните 48 Gbps (гигабита в секунда).

Специално внимание е обърнато и на звука при новите OLED телевизори. Те се отличават с висококачествена и мощна 50W 2.1 звукова система с насочен назад басов говорител, подпомогнат от четири пасивни мембрани. А DTS PlayFi  позволява изграждане на безжична аудио система в няколко помещения.

И двата модела предлагат първокласно дистанционно управление с елегантни, осветени клавиши. За върховно луксозно усещане, страните и задната част на дистанционното управление са обвити в кожа, произведена от шотландските специалисти Muirhead.

"Флагманът" Philips 9636 Premium MiniLED ще е наличен през лятото на 2021 с размери на екрана 65" и 75".

Philips 9636 комбинира локална димируема подсветка със системата Philips Micro Dimming Premium, за да създаде дълбоки черни акценти с впечатляваща пикова яркост от 2000 нита.

Възпроизвеждането на цветовете също е впечатляващо благодарение на висококачествения VA панел с широк ъгъл на гледане и широка цветова гама от 95% DCI-P3.

9636 използва новото 5-то поколение P5 AI в комплект с детектор на филми и "интелигентна" интеграция на сензора за светлина за осигуряване на водещо в класа качество на картината.

FreeSync Premium Pro и режимът Auto Game, както и режимът Auto-Low-Latency са разработени специално за почитателите на конзолни игри и гарантират плавна картина без закъснение и насичане.

https://www.lex.bg/upload/spektar/2021-model-philips-tvs-come-with-hdmi-21-support.jpg


В допълнение към съвместимостта с HLG, HDR10 и HDR10 +, Philips 9636 също така поддържа HDR10 + Adaptive, който съчетава HDR10 + динамични метаданни с информация за околната светлина в реално време, за да позволи автоматично оптимизиране на нивата на яркост спрямо средата на гледане за всяка отделна сцена.

Звукът е също толкова впечатляващ, благодарение на предлагането на аудиофилско качество, звукова система с много високоговорители 3.1.2 Bowers & Wilkins, която съчетава високоговорителите Dolby Atmos Elevation с уникалната технология Tweeter-on-Top. Озвучителната система включва и естествени материали с акустично прозрачен плат Kvadrat и решетка с микро отвори. Системата с високоговорители действа като стойка за маса - телевизорът може да се монтира и на стена.

Супер тънкият модел е с минималистична полирана метална рамка, която отлично се съчетава с четиристранната система Ambilight

Philips 9636 поддържа и  DTS Play-Fi съвместимост за аудио с висока разделителна способност в няколко помещения.


https://www.lex.bg/upload/spektar/2021-model-philips-tv-1.jpg

 
за 66%  против 34%  1542 гласували
принтирай блогове добави в любими



Новини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума