навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Технологии

Splunk вече е част от портфолиото на CLICO България

2020-11-30 0

Splunk вече е част от портфолиото на CLICO България

В началото на ноември 2020 година Splunk и CLICO България потвърдиха сключването на споразумението за дистрибуция на решенията на Splunk за територията на страната ни

CLICO - специализиран дистрибутор на иновативни решения в областта на информационната сигурност с почти 30 години опит на пазара, обяви партньорството си със Splunk в България. 

То ще позволи разпространението на напреднали технологии, обхващащи различни решения в Центровете за управление на сигурността (SOC). Такива са SIEM (информация за сигурността и управление на събитията), UEBA (анализ на поведението на потребителите и субектите), SOAR (автоматизация и отговор на средствата за защита), но също така и в областите на мониторинг на приложения, ИТ операции и решения за бизнес анализ. В България и региона Splunk има дългогодишно успешно сътрудничество с BRIGHT.

"Способността да се събират и анализират данни бързо и ефективно е от първостепенна важност за всички организации – както за тяхната сигурност, така и за бизнес решенията, които взимат. Splunk се отличава с платформа, способна да събира и анализира неограничено количество неструктурирани данни, като по този начин практически създаде нов пазарен сегмент - "Data-to-Everything". Приложенията на Splunk са многообразни и се простират от следене за мрежови инциденти, през анализ на работата на системи и приложения, пробиви в сигурността до анализи на бизнес процеси. Ето защо се радваме да обявим, че Splunk вече е част портфолиото на CLICO

Доволни сме, че има утвърден местен партньор с висока компетенция в лицето на BRIGHT и се надявам заедно да популяризираме уникалните приложения на платформата Splunk", каза Александър Стаменов, регионален мениджър, CLICO България.

"BRIGHT разширява двойно своя център по компетенции на Splunk, изграден в България. През последните няколко години реализирахме редица интересни проекти с тях в България и Европа. Бързината, гъвкавостта и скалируемостта на платформата определено допринесоха за успеха на проектите. Интересното е, че освен основното приложение за SIEM - мониторинг на услугите, реализирахме и решения, които покриват нуждите на различни бизнес звена, като Fraud Мanagement, Compliance Аutomation, Asset Management. По този начин инвестицията в платформата се възвръща в кратки срокове, а добавената стойност за компаниите расте. Нашият подход е ориентиран към близко партньорство с организациите за развитие на платформата и внедряване на иновативни решения за бизнеса", споделя Ася Маринова, директор "Маркетинг и продажби" в BRIGHT.

"Какво можем да намерим в портфолиото на Splunk? На първо място, Enterprise Security - признат за водещ SIEM продукт поради своята ефективност, скоростта си на откриване и способността да се напасне и мащабира спрямо всяка среда. На второ място, User Behavior Analytics е специално софтуерно решение, което открива необичайни дейности и неизвестни заплахи, които традиционните решения за сигурност могат да пропуснат. С помощта на технологията за машинно обучение, Splunk UBA профилира всички наблюдавани обекти и въвежда оценка на риска. И накрая си струва да разгледаме по-отблизо Splunk Phantom – цялостно решение за оркестрация, автоматизация и отговор на средствата за защита. То съчетава организация на инфраструктурата за сигурност, автоматизация на процесите и конкретни възможности за управление на ИТ екипите. Phantom допълва платформата на Splunk за всеки център за управление на сигурността, като предлага автоматизиран отговор при инциденти, свързани със  сигурността, и много повече", добавя Мартин Конов, старши инженер в CLICO България.

 
за 55%  против 45%  91 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 


Виж всички Публикувай още

rss
Посети форума