навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Авто

Toyota получи наградата SAFETYBEST 2020

2020-11-18 0

Toyota получи наградата SAFETYBEST 2020

Членовете на журито на конкурса AUTOBEST удостоиха Toyota с наградата SAFETYBEST 2020 за разработката и внедряването на централните въздушни възглавници в новия Yaris – технология, която се прилага серийно за първи път в В сегмента на автомобилния пазар в Европа.

Журито на конкурса AUTOBEST, съставено от общо 31 представители на големи европейски автомобилни медии, отличи специално усилията на Toyota да включи тази водеща технологична разработка в новия Yaris - един от най-компактните автомобили в своята продуктова гама, с което продължава процеса на демократизация и популяризация на водещите технологии в сферата на автомобилната безопасност сред широките потребителски кръгове.

Новият Yaris, който използва технологичната основа на новата платформа GA-B, е разработен и проектиран с включване на всички най-нови мерки и технологии за безопасност, включително много здрава и устойчива структура на каросерията за гарантиране на възможно най-добра защита на пътниците. Това е първият модел на марката Toyota, оборудван с SRS система от централни въздушни възглавници. Въздушните възглавници са част от стандартното оборудване и се задействат в случай на страничен удар, за да предотвратят евентуални травми вследствие на сблъсък между телата на водача и пътника на предната седалка.

Новият Yaris е оборудван и с най-новото поколение Toyota Safety Sense - всъщност той е първият модел на Toyota, оборудван с най-авангардната форма на тази система. В допълнение към всички нейни функции като Pre-Collision System (системата за превантивно предотвратяване на сблъсък, PCS), функциите за градска среда с разпознаване на пешеходци и велосипедисти и предупреждение за напускане на пътната лента LDA (Departure Alert), използващия радарен сензор Адаптивен круиз контрол ACC (Adaptive Cruise Control), включително Асистент за следване на пътната лента LTA (Lane Trace Assist), новият Yaris използва и редица усъвършенствани системи за асистенция на водача (Advanced Driver Assistance Systems), като Асистента за контрол на управлението в аварийни ситуации ЕSA (Emergency Steering Assist) и Системата за асистенция на кръстовища – за първи път в гамата на Toyota.

Това е вторият случай, в който марката Toyota получава наградата SAFETYBEST. Последният път е през 2017 година, когато марката бе удостоена с приза за внедряването на Toyota Safety Sense като стандартно оборудване в цялата продуктова гама. TSS не само се предлага като стандартно оборудване при Yaris, но се отличава и с многобройни авангардни технологични системи за асистенция на водача (Advanced Driver Assistance Systems), демонстрирайки фундаменталното значение на безопасността във всеки нов модел на Toyota.

Новият Yaris е и част от списъка на финалистите за наградата AUTOBEST 2021 – Best Buy Car of Europe в конкурса.

за 52%  против 48%  75 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 


Виж всички Публикувай още

rss
Посети форума