навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Авто

Honda "e" - първият японски модел, станал "автомобил на годината" в Германия

2020-11-16 0

Honda

Honda "е", първият електромобил с батерии, който марката пусна на европейския пазар, спечели званието "Автомобил на годината 2021" в Германия. С това той стана първият модел от японска марка, завоювал престижния приз в страната. Автомобилът спечели и наградата в категория "New Energy". 

Това е само малка част от почетните звания, присъдени на Honda "e" от самото лансиране на модела през пролетта на 2020 г., сред които и наградата за дизайн Red Dot. 

Германският автомобил на годината традиционно бива избиран от жури, съставено от водещи автомобилни журналисти в страната. След поредица от тестове и статии, те оценяват новите модели според техните практичност, пътно поведение, пазарна стойност и иновации. Излъчват се избраниците в категориите "компактни", "премиум (висок клас)", "луксозни", "нови енергии" и "високоскоростни", а след това се определя и големият победител.

"Това, че Honda "е" е първият японски модел, станал Автомобил на годината в Германия, е голямо признание и ние сме изключително горди да получим тази награда", сподели Кацухиза Окуда, главен оперативен директор и президент на Honda Motor Europe. "Отзивите на клиентите и медиите за Honda "е" бяха изключително позитивни още при първото му официално представяне. Моделът е съвършеният пример за продукт с уникален дизайн, съвременни технологии и усъвършенствана интелигентна свързаност. Изключително сме благодарни за тази награда."

Honda "е" представя мобилност от нов вид, където автомобилът играе важна роля и създава безпрецедентна връзка между различните аспекти от живота“, коментира Томофуми Ичиноз (Tomofumi Ichinose), главен ръководител на проекта Honda "е".

Honda "е" е разработен като най-добрия автомобил за всекидневни градски пътувания на фона на екологичните проблеми. Създаването му беше голямо предизвикателство, но въпреки това беше и забавно да си представим прекрасно и по-светло бъдеще, в което Honda "е" играе своята роля. Всички членове на нашия екип и аз самият сме изключително удовлетворени от тази награда, от признанието, че идеята за този автомобил е толкова стойностна", добави още той. 

Престижният приз на Honda "е" идва след поредица от успехи в цяла Европа. Във Великобритания автомобилът триумфира в категория Best Car Tech в годишните награди Britain’s Best Car на списание Autocar. Наскоро спечели и званието "Градски / малък автомобил на годината" на изданието News International

В Германия Honda "е" добави към списъка си от награди и EuroCarBody 2020 от Automotive Circle броени месеци, след като получи две престижни награди Red Dot за дизайн, в това число и титлата Best of the Best 2020. Honda "е" беше изложен и в световноизвестния музей Red Dot Design Museum в Есен, Германия.

В Белгия градското електрическо супермини на Honda бе номинирано и получи награда от списание Autogid Magazine в категорията на малките електрически автомобили. Освен това екологичният модел е сред номинираните за "Автомобил на годината на Унгария", след като бе обявен за "най-вълнуваща новост" от Vezess.hu миналата година. Honda "е" получи признание и в Испания от местните награди на "Axel Springer" (издателството на Auto Bild) в категорията на малките коли. Италианското списание Quattroruote също обяви електрическата Honda за "Автомобил на годината". Моделът е част от финалния списък в номинациите „Автомобил на 2021 г.“ в Дания. 

Honda "е" дебютира по-рано тази година и е ключов за японската марка модел и нейния ангажимент за 100-процентова електрическа гама на европейския пазар до 2022 г. 

 
за 51%  против 49%  77 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 


Виж всички Публикувай още

rss
Посети форума