навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Бизнес

Тамаш Хак-Ковач е новият председател на УС и главен изпълнителен директор на "Банка ДСК"

2020-11-12 0

Тамаш Хак-Ковач е новият председател на УС и главен изпълнителен директор на

Г-н Тамаш Хак-Ковач е новият председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на "Банка ДСК". Той приема позицията от г-жа Виолина Маринова, която взе решение да се оттегли след успешното финализиране на интеграцията на "Банка ДСК" с "Експресбанк" и приключване на 50-годишната й кариера в банката. След получено одобрение на централната банка, тя става член на Надзорния съвет на "Банка ДСК".

Г-н Шандор Чани, председател и главен изпълнителен директор на Банка ОТП и г-н Ласло Бенчик, председател на Надзорния съвет на "Банка ДСК", заместник-главен изпълнителен директор и главен финансов и стратегически директор на Група ОТП, коментират: 

"От името на цялото ръководство на Банка ОТП бихме искали да изкажем най-искрената си благодарност към Виолина, която олицетворява модела на успешна кариера - започвайки преди 50 години като служител банково обслужване и заемайки поста главен изпълнителен директор през последните 16 години. През последните 17 години, откакто "Банка ДСК" стана член на Група ОТП, банката е пример за добро клиентско обслужване, въвеждане на иновации, създаването на добавена стойност за клиентите и един от най-атрактивните работодатели на пазара. Личният принос на г-жа Маринова е от основно значение за тази история на успеха, включително последното ни постижение с рекордно бързата и гладка интеграция на "Банка ДСК" с "Експресбанк".

За нас е голямо удоволствие да поздравим Тамаш за новата вълнуваща стъпка в кариерата му. През последните 8 години той доказа изключителните си лидерски качества и отличен професионализъм като главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Банка ОТП Украйна. Убедени сме, че Тамаш ще продължи успеха на "Банка ДСК", като допълнително затвърди позициите й на най-голямата и силна банкова институция на българския пазар. В духа на споделените ценности на ОТП и изключителната грижи за нашите клиенти и служители, Тамаш и Виолина ще осигурят плавен преход през следващите седмици."

От 2012 г. до момента г-н Тамаш Хак-Ковач заема поста председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на JSC OTP Bank, украинското дъщерно дружество на ОТП. Преди това работи като председател и главен изпълнителен директор на дъщерното дружество на Commerzbank в Унгария (2000-2007). От 2007 г. ръководи дъщерното дружество на Commerzbank в Москва, а от 2010 г. управлява дивизията на Commerzbank за Централна и Източна Европа (ЦИЕ).

Г-н Тамаш Хак-Ковач е завършил Университета по икономически науки в Будапеща, магистър по финанси и счетоводство. Учил е също в Университета на Саар, Саарбрюкен, Германия, във Виенския университет, Австрия и в Международния институт за управленско развитие, Лозана, Швейцария. От 2004 г. е сертифициран Chartered Financial Analyst®.

за 51%  против 49%  97 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума