навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Технологии

ASBIS Group чества 30 години на ИТ пазара

2020-11-10 0

ASBIS Group чества 30 години на ИТ пазара

Един от най-големите ИТ дистрибутори в региона на Европа, Близкия Изток и Африка чества 30 години на пазара

Ключът към успеха на компанията е в доверието на клиентите, отдадеността на служителите и непрекъснатото развитие на портфолиото от продукти и решения, умножени във времето. Всичко това може да се каже за международния холдинг  ASBIS Group, който тази година чества 30-тата си годишнина.

ASBISc Enterprises PLC е специализирана в дистрибуцията на продукти и решения с добавена стойност от световни международни доставчици в областта на информационните и комуникационни технологии. Днес компанията има свои офиси в 27 държави в региона на ЕБИА (Европа, Близкия Изток и Африка). Корпоративното портфолио на холдинга включва стотици доставчици и десетки хиляди продукти. Компанията е създала свои собствени марки, а годишният ѝ оборот е около 2 милиарда щатски долара. Постепенно ASBIS успя да се превърне от малка компания с 12 души в глобален ИТ дистрибутор с персонал от близо 1800 служители и около 20 000 активни клиенти от 56 държави.

ASBIS Group е основана през 1990г. в Минск от Сергей Костевич, който ръководи компанията и до днес. През 1995 г. компанията е регистрирана в Кипър, а седалището е преместено в Лимасол, където се намира и до момента. През 2000г. са открити офиси на ASBIS в 10 страни от Централна и Източна Европа, а в Дубай е създаден втори дистрибуционен център. През 2002 г. бе разработена онлайн платформа за електронна търговия. През 2004 г. беше открит първият офис в Южна Африка. През 2006 г. оборотът на компанията надхвърли 1 милиард щатски долара. През 2007г. ASBIS е регистрирана успешно на Варшавската фондова борса с тикера ASB. През 2011 г. компанията получава приза "Дистрибутор на годината в Близкия Изток и Северна Африка" от наградите EMEA Channel Academy Awards, а през 2013 г. – наградата на Варшавската фондова борса за най-добри отношения с инвеститорите. През 2015 г., съгласно доклада на IT Europa, ASBIS е включена в "Топ 10" на световните ИТ дистрибутори. През последните години ASBIS и нейните дъщерни дружества редовно печелят награди "Дистрибутор на годината" от водещи световни производители като Seagate, Lenovo, HP, DELL EMC, Western Digital и други.

През последните пет години ASBIS значително оптимизира продуктовото си портфолио, въведе нови работни процеси, разшири и укрепи регионалното си присъствие и получи множество награди от индустрията. Напоследък компанията работи с най-големите клиенти в индустрията на центровете за данни и се фокусира върху развитието на собствени марки. Продължава разработването и внедряването на ИКТ продукти под търговските марки Prestigio и Canyon. Появи се новата марка Perenio, която работи в областта на човешката сигурност и системи за управление на сгради, използващи технологии за изкуствен интелект и Интернет на нещата..

"Имахме дълго и наситено със събития пътуване, изпълнено с безценен опит, който постоянно "инвестираме" в еволюцията на холдинга. Продължаваме да бъдем амбициозни в нашата глобална експанзия, любопитни за нови начини за задоволяване на нуждите на потребителите и оставаме верни на нашата мисия – да правим иновативните технологии достъпни и разбираеми за широк кръг потребители. Високо ценим всички наши служители, благодарение на които непрестанно вървим напред. Изключително сме благодарни на нашите клиенти, които ни вдъхновяват и мотивират с дългогодишното си доверие. Всичко това ни помага да гледаме с оптимизъм към бъдещето, да намираме все повече нови ниши, продукти и пазари, където можем да демонстрираме най-добрите стандарти на нашето клиентско обслужване", коментира Сергей Костевич, основател и генерален директор на ASBIS Group.

2020 се оказа трудна година за цялата световна икономика, но необходимостта от преминаване към дистанционна работа създаде нови възможности в областта на ИТ. Благодарение на много добрата стратегия, сплотения екип, работещ като единен механизъм, бързата реакция и гъвкавото управление, компанията не пропусна шанса да бъде в челните редици на глобалната дистрибуция на дигитални технологии. Според прогнозите, публикувани от ASBIS Group, приходите от продажби през 2020 г. се очаква да бъдат над 2 милиарда щ.д.

Клиентите, партньорите и доставчиците, които са неразделна част от компанията, нейният източник на жизненост и основна артерия, играят безценна роля в страхотната история на успеха на ASBIS. Компанията е благодарна на всеки от тях за годините на ползотворно сътрудничество и е готова да види какво следва и да изготви съвместни планове за бъдещето. За да изрази своята благодарност и да покани всички да отбележат тази значима дата, ASBIS ще стартира специална мотивационна програма. 

за 80%  против 20%  186 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума