навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Авто

Семейството на Honda Forza расте

2020-10-14 0

Семейството на Honda Forza расте

Моделната гама на легендарната Forza се разширява. На ход са 750-кубиков флагман и Forza 350. 125-кубиковият модел идва с освежен дизайн и още по-добра аеродинамика.

Honda Motor Europe обяви важни промени за скутерите спорт/GT Forza 2021. Напълно нов флагман се присъединява към гамата в лицето на Forza 750, наред с новата Forza 350 и подобрена версия на популярната от много години насам Forza 125.

Гамата скутери Forza е изградила своята първокласна репутация чрез уникална комбинация от качества: пътно поведение като GT, комфорт за двама; спортно и лесно управление; водещи характеристики на двигателя; атрактивен стил; изключителна практичност и технически спецификации.

Forza 750

Новият Forza 750 разполага с всички тези качества в изобилие. Задвижван е от мощен двуцилиндров редови двигател с работен обем от 750 куб. см с най-съвременни функции, включително throttle by wire, много режими, Honda Selectable Torque Control (HSTC) и автоматичната предавателна кутия Dual Clutch Transmission (DCT). Комбинацията от двигател и рама осигурява спортно представяне в града. Размерите са като на чистокръвен мотоциклет GT, с достатъчно място за краката, отлична защита от вятър и комфорт както за ездача, така и за пътника. Максималната мощност е 43,1 кВт (59 к.с.), а максимумът на въртящия момент от 69 Нм е постижим при 4750 об/мин, като червената зона на оборотите е 7000 об/мин. Отговаря на стандарта EURO5, а с 1 л гориво изминава 27,8 км. За притежателите на свидетелство за управление от категория А2 ще е налична и версия с мощност 35 кВт. 

Стоманената рамка е изпълнена в класически елегантен стил. Мотоциклетът е оборудван изцяло с LED осветление и практични функции като Honda Smart Key, 22 литра вътрешно пространство за съхранение и вградено USB зарядно устройство. Forza 750 е и първата Honda, оборудвана със системата Honda Smartphone Voice Control. Тя интегрира функционалността на смартфона на мотоциклетиста с машината. Позволява управление на телефонни разговори, текстови съобщения, музика и навигация с глас или чрез използване на бутони на превключващото устройство отляво.

Forza 350

Увеличението на обема с 50 куб. см на 300-кубиковия силов агрегат вкарва в играта Forza 350 за моделна 2021. Двигателят е съчетан с eSP + и е с 3 кВт по-мощен - 21,5 кВт (29,24 к.с.), като същевременно осигурява голям въртящ момент от 31,5 Нм при 5250 об/мин (4,3 Нм повече спрямо предишния модел) за по-добро и рязко ускорение. Forza 350 ще развива 137 км/ч. Ефективността на консумацията на гориво от 30 км/л (режим WMTC) дава потенциални над 340 км пробег с един резервоар с обем от 11,5 л. Актуализациите на стила и аеродинамиката включват допълнителна настройка от 40 мм от екрана. 

За 2021 г. Forza 125 вече е оборудван с HSTC стандартно. Стилът и аеродинамичните подобрения отразяват тези на Forza 350. Както Forza 125, така и Forza 350 имат достатъчно място под седалката за два пълноразмерни шлема. Те се предлагат с USB зарядно като стандарт и са оборудвани със системата Honda Smart Key.

И трите мотора от семейството на Forza ще се предлагат с пълна гама от аксесоари, за да се подобрят допълнително техния стил и практичност.

за 52%  против 48%  185 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума