навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Авто

Името на новата група след сливането на FCA и Groupe PSA e STELLANTIS

2020-07-20 0

Името на новата група след сливането на FCA и Groupe PSA e STELLANTIS

Правейки огромна стъпка, по пътя към приключване на своето равнопоставено сливане, както е дефинирано в споразумението за обединение, обявено на 18 декември 2019 г., Peugeot S.A. ("Groupe PSA") и Fiat Chrysler Automobiles N.V. ("FCA") (NYSE: FCAU / MTA: FCA) обявиха, че корпоративното име на новата група ще бъде STELLANTIS. STELLANTIS произхожда от латинския глагол "stello", който означава "озарявам със звезди". То черпи вдъхновение от този нов и амбициозен съюз на легендарни автомобилни марки и силни корпоративни култури, които в обединението си създават един от новите лидери на следващата ера на мобилност, като същевременно запазват цялата изключителна стойност и ценности на отделните си части.

STELLANTIS ще комбинира мащаба на наистина глобален бизнес с изключителния обхват и дълбочина на талант, ноу-хау и ресурси, които могат да осигурят решения за устойчива мобилност през идните десетилетия. Латинският произход на името отдава почит на богатата история на компаниите основатели, а асоциацията с астрономията улавя истинския дух на оптимизъм, енергия и обновяване, задвижващ това сливане, което ще промени бранша.

Процесът по избора на новото име започна малко след като бе обявено Споразумението за обединение, като висшето ръководство на двете компании участва активно през цялото време, с подкрепата на Publicis Group.

Иметo STELLANTIS ще бъде използвано изключително на ниво Група като корпоративен бранд. Следващата стъпка от процеса ще бъде разкриването на логото, което заедно с името ще се превърне в корпоративна идентичност на бранда. Имената и логата на съставните брандове на групата STELLANTIS ще останат непроменени.

Очаква се проектът по сливането да приключи през първото тримесечие на 2021г. при спазване на обичайните условия за финализиране, включително одобрение от акционерите на двете компании на съответните им извънредни общи събрания и удовлетворяване на антитръстовите и други регулаторни изисквания.

за 56%  против 44%  25 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума