навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Здраве

В седмицата на детето - безплатни онлайн консултации за деца

2020-06-04 0

В седмицата на детето - безплатни онлайн консултации за деца

ДКЦ Вита и платформата Healee организират безплатни онлайн консултации за деца.

Всички родители могат да се консултират безплатно при квалифицирани специалисти през седмицата от 1 до 5 юни, без да се налага да ходят до кабинета.

Инициативата, свързана с детския празник 1 юни, е на ДКЦ Вита и Healee - медицинска платформа за онлайн консултации в България.

На разположение на семействата ще бъдат логопедът Цветелина Дакова и психологът Преслава Биковска. От възможността за безплатна онлайн консултация в Healee, могат да се възползват родителите на всички пациенти от 0 до 18-годишна възраст.

Психологът Преслава Биковска може да бъде открита в Healee на този адрес.

Логопедът Цветелина Дакова в Healee може да бъде открита на този адрес.

Безплатното приложение Healee е най-голямата платформа за телемедицина в България. Тя дава възможност за надеждна видео консултация с лекар. Апликацията може да бъде свалена на телефон или таблет от Google play и App store.

Платформата позволява да се изпрати електронен медицински картон, да се заплати онлайн за преглед, да се изпращат лабораторни резултати.  Пациентите могат да споделят медицински детайли за състоянието си, както и всичко нужно за комуникация - чат, изпращане на снимки, медицински изображения (включително ЯМР), аудио файлове, аудио и видео обаждане и др.

Кога пациентите търсят консултация с логопед и психолог?

Най-честите причини поради които, родителите търсят консултация с логопед са говорни и езикови проблеми, споделя Цветелина Дакова. Сред тях са закъсняло проговаряне след 2 г., трудности в разбирането на езика, комуникацията и общуването.

Част от причините за теми проблеми, според психолога Преслава Биковска, са трудно отделяне при тръгване на детска градина, агресивно поведение у дома или сред връстниците, трудности при комуникацията с други деца. Все повече родители търсят консултация със специалист в ситуация на криза - загуба на близък, тежко болен, дори за проблеми, появили се около пандемията с коронавирус, споделя психоложката.

Според Преслава Биковска, телемедицината се оказва много необходима през последните месеци на социална изолация. "Като психолог в болница Вита се налага да проследявам пациенти, които живеят в другия край на България. Тогава телемедицината е предпочитана опция и е много удобна както за пациента, така и за специалиста, тъй като пести време и ресурси", казва тя.

"Телемедицината в последните месеци се оказа почти единствен метод за подкрепа на нашите малки и големи пациенти", споделя и Цветелина Дакова. Онлайн консултациите са удобни и за двете страни - по-гъвкаво време за консултация, разнообразен начин за обмяна и количество на информация.

за 53%  против 47%  262 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 


Виж всички Публикувай още

rss
Посети форума