навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Лайфстайл

Пет идеи как успешно да организираме удобен офис кът у дома

2020-05-11 0

Пет идеи как успешно да организираме удобен офис кът у дома

Независимо дали работите от дома, или имате нужда от място, на което обичате да творите, да се занимавате с хобито си или просто да четете, едно е сигурно - вашето кътче трябва да вдъхнови потока на творчеството или да ви създаде приятно усещане, за да се захванете с работните ангажименти.

Но често това не е така. Всъщност домашните офиси могат да бъдат най-пренебрегваните пространства в домовете ни - разхвърляни и недружелюбни за вдъхновение среди, каращи ни да работим навсякъде - на дивана, в кухнята или в леглото. За да ви помогнем да създадете и актуализирате собственото си вдъхновяващо пространство, ето 5 съвета за най-добрите актуализации за домашния офис и малки идеи за домашен офис, които ще ви накарат да искате да се справите и да започнете работа. И не на последно място - ще ви накарат да се чувствате добре.

 1. Мислете за шик

Вашето пространство трябва да ви вдъхновява - и да отразява вашата уникална личност.

Функционалността на пространството дава възможност да сте на върха в бизнес сферата на кариерата си, а шикозният декор осигурява перфектния фон за вашите виртуални срещи с клиенти, уебинари и всичко, за което ще се налага да правите с видеовръзка.

Един от начините да освежите мястото за домашен офис е чрез освежаване на осветлението. Една привлекателна висяща лампа в златисто например, ще придаде на вашето пространство луксозно, но същевременно професионално усещане.

2. Добавете зелено

Вдъхнете малко живот в пространството си, така че ще искате да останете по-дълго. 

Опитайте се да осигурите балансиран домашен офис, който е практичен, ергономичен, удобен и чист - ако тези елементи не са на мястото си, в крайна сметка ще работите на кухненската маса. Едно прекрасно растение би ви помогнало да се чувствате спокойни, а също и да почиствате въздуха - освен това изглежда доста приветливо. 

3. Добавете нови аксесоари

Уморихте се да гледате същия декор, докато седите на дивана си за поредния ден от карантината? Пренесете от другите стаи в дома си за вази, декоративни предмети и изкуство. Простият акт да вземете свещниците, които винаги сте държали на масата за трапезария, и да ги преместите към конзолата на телевизора в хола, изведнъж може да ви накара да се почувствате като на ново място. Намерете нещо, което да ви мотивира - дори да е само един предмет - макар и мечта в рамка, тефтер, книги, любимата ви чаша за кафе.

Ако имате таванско помещение или гараж, пълен с мебели, картини и стари книги, може дори да не знаете какви съкровища притежавате. Погледнете в хранилището и ако имате деца, те може да се радват да се присъединят към екскурзията. Стилът е цикличен и тенденциите често се връщат, така че "остарелите" мебели или аксесоари, които веднъж сте прехвърлили в мазето, всъщност може да са отново на мода. Може да е време да ги изтриете и да ги върнете обратно във вашия декор.

4. Преосмислете прозорците си

В днешно време ние прекарваме много повече време, гледайки през прозореца, отколкото обикновено. Така че защо да не го направите удобно? Ако в момента нямате седалка на прозореца, помислете да издърпате тапицирана пейка под прозореца или да поставите уютен страничен стол.

За да пуснете светлината, уверете се, че вашите прозорци в момента не са блокирани от мебели или декор. И помислете дали да не звържете завесата с панделка или парче плат, което ви е под ръка.

5.Създайте си удобства

Можете да подредите всичко точно така, както ви е удобно. Разпределете нещата си в красиви кутии, на отделни етажерки, в разноцветни буркани или в органайзери, изберете декорация в свежи цветове и с изчистен дизайн. Подредете всичко най-необходимо на ръка разстояние, за да не се налага да ставате или да се разсейвате излишно.

Разбира се, искате всичко, което ще ви е необходимо под ръка, но ще се изненадате, без какво можете да живеете. Затрупването е много разсейващо и намалява ефективността, така че се отървете от всичко излишно. Организирайте графика, рутината и работното си пространство и ще работите по-добре. Ако мястото ви за съхранение е ограничено в посочения от вас домашен офис, намерете място в друга зона на вашия дом за предмети и консумативи, които използвате по-рядко.

Какво по-добро начало за един успешен работен ден на специално място, което ви кара да се чувствате добре?

за 54%  против 46%  205 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 


Виж всички Публикувай още

rss
Посети форума