навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Финанси

"УниКредит Булбанк" осигурява преференциални кредити за малки и средни предприятия чрез нова гаранционна схема

2020-04-30 0

"УниКредит Булбанк" осигурява преференциални условия за кредитиране на своите клиенти малки и средни предприятия. Това става благодарение на ново споразумение, което банката подписа с "Националния гаранционен фонд". Според постигнатите договорености, фондът издава гаранция, допълваща обезпечението по инвестиционни и оборотни кредити, отпускани на МСП, която покрива до 50% от размера на кредита, но не повече от 1.5 млн. лв. за кредитополучател и свързаните с него лица.  

Подписаното споразумение между "УниКредит Булбанки "Националния гаранционен фонд" е за 70 млн. лева гарантиран лимит. 

По тази схема могат да се гарантират кредити за инвестиции и за оборотни средства, лимити за банкови гаранции, включително и за авансови плащания, плащане на ДДС и др. 

Програмата обхваща също и мостово финансиране за бенефициенти с проекти по различни оперативни програми (като "Иновации и конкурентоспособност", "Развитие на човешките ресурси" и др.)

Кредитите са в лева и евро като се допуска до 30% от размера на новия кредит да бъде използван за рефинансиране на съществуващ дълг. 

"Благодарение на споразумението с НГФ, можем да предложим на малките и средни предприятия улеснен достъп до финансиране, подобрени кредитни параметри, намалени изисквания за обезпечение и бърза процедура за одобрение", обясняват експертите от "УниКредит Булбанк"

Преференциалните кредити са предназначени за микро-, малки и средни предприятия по законовата дефиниция за тях (с персонал до 249 души и годишен оборот до 97.5 млн. лева или стойност на активите до 84 млн. лв.)

за 50%  против 50%  34 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума