навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Технологии

"Теленор" предлага видео поредица за интернет безопасност

2020-04-06 0

В дните, когато децата и подрастващите учат у дома и прекарват голяма част от времето онлайн, "Теленор" предлага поредица от образователни видеоклипове, с информация за опасностите онлайн, както и начини да се предпазим от тях. Клиповете са достъпни напълно безплатно на ottebzavisi.net и са разработени съвместно с Националния център за безопасен интернет. Днес милиони хора по света и в страната работят и учат от вкъщи. Родители и деца прекарват почти цялото си време онлайн. Освен полезната iформация и безкрайните възможности за забавления, които предлага интернет, в мрежата дебнат и немалко заплахи. Поредицата образователни клипове адресира някои от най-честите рискове в интернет и предоставя инструменти, с които те могат да бъдат предотвратени.

Видеата са насочени основно към тийнейджъри и техните родители, но съдържанието им може да е полезно за всеки потребител на интернет.

Сред темите им са какво да споделяме и какво да не споделяме онлайн, как да пазим личните си данни, как да разкриваме фалшиви профили онлайн, защитата и управлението на смартустройствата на децата, как да разпознаваме фалшивите новини и да се пазим от онлайн тормоз.

Поредицата видеклипове, публикувани на ottebzavisi.net, са част от инициативите на "Теленор" за безопасен интернет, които компанията провежда от 2006 г.

"Теленор" отново призовава "Остани си вкъщи" и напомня, че най-популярните и най-ползвани услуги на оператора са достъпни в интернет и в безплатното приложение MyTelenor и са подходящо решение за ограничаване на риска в условията на  продължаващите епидемии от коронавирус и сезонен грип.

Пълна информация за алтернативните канали за самообслужване и за активностите на оператора, под надслов "Остани си вкъщи", е налична и се актуализира постоянно на сайта на оператора.

за 46%  против 54%  78 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума