навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Бизнес

"УниКредит Булбанк" дарява 100 хиляди лева на "Пирогов"

2020-03-20 0

Средствата ще бъдат използвани за покриване на извънредните нужди на най-голямата болница за спешна медицина в страната във връзка с COVID-19

В условията на извънредното положение в страната, породено от пандемията COVID-19, УниКредит Булбанк дарява 100 000 лева на болница "Пирогов", за да покрие възникналите извънредни медицински нужди. "Пирогов" e най-големият по рода си център за спешна медицинска помощ в България и в момента е изправен пред предизвикателството на COVID 19.

"В моменти като тези е важно да останем заедно, работейки за нещата, които наистина имат значение. Изправени сме пред общо предизвикателство и здравето на хората е основен приоритет за всички нас. Решихме, че най-добрият начин за справяне с тази спешна нужда е чрез подкрепа на болница "Пирогов", която осигурява жизненоважни грижи за най-засегнатите", заяви Теодора Петкова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк.

"Нашият екип от професионалисти е изключително благодарен на всички дарители, които реагират толкова бързо и ни подкрепят в нашата съвместна битка срещу невидимия враг", коментира проф. Асен Балтов, изпълнителен директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов".

Това дарение, направено от УниКредит Булбанк, следва усилията на УниКредит за справяне с пандемията COVID – 19 - в Италия банката дари над 2 милиона евро за медицинско и защитно оборудване, изследвания и грижи за пациентите.

Банката ще продължи да следи отблизо ситуацията и да действа в интерес на всички.

за 43%  против 57%  76 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума