навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Авто

Volkswagen представи прототипа на новия ID.4 и готовата за серийно производство версия на ID.3

2020-03-06 0

Volkswagen представи прототипа на новия ID.4 и готовата за серийно производство версия на ID.3

ID.4 е първият изцяло електрически SUV модел на марката Volkswagen. В същото време ID.4 ще бъде и първият представител на най-големия пазарен сегмент в света – категорията на компактните SUV модели, който ще бъде в състояние да предложи на потребителите неутрални по отношение на климата процеси на производство и експлоатация. Също като компактния ID.3, той използва технологичната основа на модулната, гъвкава и годна за модели от различни класове и категории платформа за електрическо задвижване (MEB) на групата Volkswagen, която включва всички силни страни на моделната фамилия ID - компактни външни размери, достатъчно просторен интериор, динамичен характер на пътя, интуитивно управление на функциите и пълна комуникационна свързаност.

С това стратегическата офанзива на марката Volkswagen в сферата на електрификацията отбелязва своя успешен старт. Според най-новите планове на компанията, в периода до 2025 година от поточните линии на заводите на Volkswagen трябва да слязат до 1,5 милиона електрически превозни средства, което е значително повече от планираните по-рано ко-личества.

Концептуалната студия ID.CROZZ cе превръща в серийния ID.4. Той демонстрира самоувереност и прогресивно поведение на пътя, винаги е в готовност за пътуване и се движи с нулеви локални емисии – всичко това в сърцето на най-популярния сегмент на световния автомобилен пазар. Volkswagen дава възможност за първоначален поглед към първия изцяло електрически компактен SUV на компанията под формата на предсерийния прототип на ID.4, като се очаква вторият член на моделната фамилия ID. да отбележи своята пазарна премиера в Европа още през 2020 година. Също както и компактния ID.3, той използва модулната технологична платформа за електрическо задвижване (MEB) на Volkswagen Group.

Името на модела говори само по себе си – числото 4 определя електромобила като представител на компактния SUV сегмент. В това той следва директно стъпките на ID.3 – моделът, с който компанията Volkswagen започна да пише третата голяма глава в своята история след "костенурката" и Golf. Съкращението ID. на свой ред означава интелигентен дизайн, идентичност и авангардни технологии.

Просторен интериор с концепцията Open Space. Аеродинамично оптимизираният външен дизайн на каросерията на новия ID.4 демонстрира по перфектен начин предимствата на революционната MEB архитектура – къса предница и дълго междуосие, които дават възможност за постигане на превъзходно вътрешно пространство. Водачът и пътниците в ID.4 са настанени в т.нар. Open Space – просторният и светъл интериор на новия модел.

ID.4 ще се предлага с множество различни модулни компоненти на задвижването - първоначално моделът ще излезе на пазара във вариант със задно предаване, а на по-късен етап ще може да се поръча и като мощен електрически вариант със задвижване на всички колела. При всички версии на задвижването акумулаторната батерия с високо напрежение е неизменно разположена под пътническата клетка в дъното на каросерията, за да гарантира нисък център на тежестта и добре балансирано разпределение на натоварването на предния и задния мост. Стандартните възможности за зареждане на батерията включват използване на зарядни станции с променлив (АС), прав (DC) и трифазен ток. В зависимост от конфигурацията на задвижването е възможно постигането на автономен пробег с продължителност до 500 километра.

ID.4 се отличава с ясно структурирано арматурно табло, от което функциите в автомобила се управляват почти изцяло на сензорен принцип или посредством интелигентен гласов контрол Natural Voice с естествени фрази. Първият изця-ло електрически SUV модел на Volkswagen предлага изключително високо равнище на електронните технологии за активна безопасност и пълна комуникационна свързаност.

ID.4 е първият в света неутрален по отношение на климата компактен SUV. Новият елект-рически модел, който се произвежда в завода на компанията в германския град Цвикау, има неутрален въглероден отпечатък по цялата верига на формиране на стойността. Предлаганата от Volkswagen всеобхватна услуга за зареждане с електроенергия също дава въз-можност на клиентите да използват своя ID.4 с енергия от изцяло възобновяеми източници.

Серийното производство на ID.3 започна в края на 2019 година, когато новият модел пое своята роля на пионер в новата ера на мобилността във Volkswagen - интелигентен, инова-тивен и устойчив. Коренно новият дизайн и конструктивно изпълнение на ID.3 включва редица новаторски технологии, като в автомобила с обща дължина на каросерията от едва 4,26 метра са съчетани всички силни страни на модулната технологична платформа за електрическо задвижване MEB на Volkswagen Group – изключително обширно вътрешно пространство, както и лека и интуитивна ергономична концепция за управление на функциите. Акумулаторната батерия с високо напрежение е монтирана ниско в долната част на каросерията, което осигурява стабилност и динамично поведение на пътя.

Tри варианта на оборудване и четири версии по отношение на мощността. Сега Volkswagen представи серийната версия на компактния ID.3 с възможност за конфигуриране. Клиентите ще имат на разположение за избор три варианта на модела - ID.3 Pure, ID.3 Pro и ID.3 Pro S, които се различават помежду си преди всичко по отношение на максималната мощност и капацитета на акумулаторната батерия, продължителността на автономния пробег и възможностите за зареждане. В качеството си на върхова версия в гамата, ID.3 Pro S разполага с изключително богато оборудване.

Допълнителни възможности с високотехнологичен характер. Гамата на новия модел при-добива напълно завършен вид с привлекателните възможности за допълнително оборуд-ване. Озвучителнарта система "beats" използва усилвател с мощност 400 Вт, седем високо-говорителя и един събуфер. Допълнителният head-up дисплей с функция за разширена реалност проектира най-важната информация на челното стъкло в непосредственото зрително поле на водача, който вижда данните като триизмерен, разположен на различна дистанция в пространството образ на видимо разстояние от три до десет метра пред автомобила – по този начин цифровите показания и реалният свят се сливат в обща, по-лесна за възприемане картина. Системата Travel Assist контролира самостоятелно зададената дистанция до автомобила отпред, ускорява, спира, поддържа движението на автомобила в лентата и показва подробна картина на зоната около него на екрана на инфотейнмънт системата. На по-късен етап гамата от функции на системата ще бъде разширена допълнително – при подаване на мигач от страна на водача при движение по магистрала, Travel Assist ще може да извършва самостоятелно смяна на лентата,  при условие че актуалната пътна ситуация позволява тази маневра.

Зареждане в цяла Европа с помощта на услугата We Charge. Паралелно с пазарната пре-миера на новия ID.3, Volkswagen ще лансират и своята услуга за зареждане We Charge, която осигурява достъп до около 150 000 обществени зарядни станции в цяла Европа с една карта за зареждане. Клиентите на Volkswagen могат да използват и мрежата от бързозарядни станции IONITY на изгодни цени, които започват от 0,30 евро на киловатчас в зависимост от избраната тарифа. Собствениците на специалното премиерно издание ID.3 1ST ще могат да се възползват от преференциален кредит за зареждане на до 2000 кВтч или до 600 евро със своята карта We Charge.

Електрическата офанзива на Volkswagen набира скорост в пълно съответствие с предварителните планове на компанията. През 2019 година фирмата приключи успешно важни етапи от нея със световната премиера на изцяло електрическия ID.3 и старта на неговото производство в завода за електрически превозни средства в германския град Цвикау. Пускането на пазара на фамилията от модели ID.  е първостепенна цел на Volkswagen за 2020 година, като първите ID.3 ще започнат да се движат по европейските пътища през това лято.

за 43%  против 57%  72 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума