навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Финанси

ОББ подписа споразумение с Европейския инвестиционен фонд за гарантиране на 70 млн. евро за търговско финансиране за българския бизнес

2020-02-27 0

ОББ подписа споразумение с Европейския инвестиционен фонд за гарантиране  на 70 млн. евро за търговско финансиране за българския бизнес

Обединена българска банка и Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) подписаха споразумение за гарантиране на транзакции, отпуснати за финансиране на малки, средни и малки междинни предприятия (с до персонал до 499) на стойност 70 млн. евро. 

Церемонията по подписване се проведе по време на годишната FinTech и InsureTech конференция в София. От страна на Европейския инвестиционен фонд споразумението беше подписано от Винсент ван Стийнсел, ръководител Портфейлни гаранции, а от страна на Обединена българска банка  –  от Десислава Симеонова, изпълнителен директор "Малки и средни предприятия и корпоративен сегмент".

Новата програма ДЖЕРЕМИ за търговско финансиране предоставя възможност за частично обезпечаване на предоставяни от ОББ банкови гаранции, акредитиви и общи лимити за оборотни средства и издаване на банкови гаранции и акредитиви в евро, лева и щатски долари. Максималният размер на ниво сделка е 3 млн. евро, като програмата гарантира 50%.

"Партньорството с Европейския инвестиционен фонд е от ключово значение за ОББ. Настоящето споразумение с ЕИФ е седмо поред за ОББ. Благодарение на него ние ще продължим да предлагаме на нашите клиенти продукти с преференциални условия, изпълнявайки една от основните ни цели – да подкрепяме развитието на малките и средни предприятия в България. Към момента, по програми на ЕИФ ОББ е финансирала над 5500 предприятия за над 650 милиона евро.", сподели Десислава Симеонова.

за 44%  против 56%  70 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума