навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Бизнес

Българската компания Prosfit е сред победителите от първия в историята конкурс Toyota Startup Awards

2020-02-26 0

Българската компания Prosfit е сред победителите от първия в историята конкурс Toyota Startup Awards

На церемонията по награждаването на първия в историята конкурс Startup Awards на Toyota, която се проведе в Барселона на 25 февруари, Toyota Motor Europe (TME) и ISDI Accelerator представиха победителите в едно много оспорвано съревнование;

Впечатлени от качествата на финалистите и техните решения за приобщаваща мобилност, TME отличи с награди четири стартъп компании - ProsFit (България), Seamless Vision (Израел), SociAbility (Великобритания) и Wheeliz (Франция);

Всички победители си осигуриха участие в програмата Toyota Accelerator, която включва обучение, менторство и финансиране.

Като част от своята мисия за превръщане в компания за мобилност, Toyota Motor Europe (TME) оценява по достойнство потенциала на стартъп компаниите, заети с предлагането на пазара на решения за приобщаваща мобилност. Именно с тази цел TME създаде конкурса Toyota Startup Awards, поставящ акцент върху сферите на социално-приобщаващата мобилност, достъпността и революционните решения в сферата на мобилността.

На откритата покана за участие от страна на ТМЕ откликнаха близо 200 кандидатури от над 45 държави, с които организаторите надлежно се запознаха и оцениха. За участие във финалната фаза на конкурса в Барселона на 25 февруари бяха избрани осем стартъп компании. В публичното гласуване на финала участваха над 3000 души, след което окончателното решение бе взето от експертно жури, съставено от ръководни кадри на Toyota и ISDI Accelerator.

ProsFit - удобни протези на достъпна цена

ProsFit (България) са разработили и подготвили решение за осигуряване на достъпни като предлагане и цена протези на милиони хора, за които мобилността без използване на протези би била изключително предизвикателство. По този начин се дава възможност за осигуряване на висококачествени услуги и социална рехабилитация в отдалечени райони в държавите с ниски и средни нива на доходите.

"За нас е изключителна чест да бъдем част от подобно бляскаво събитие, което обединява толкова много талантливи и вдъхновени хора със споделено виждане и стремеж за подобряване на мобилността. Това е чудесен повод да се привлече вниманието на обществото към необходимостта от осигуряване на протези и да се предприемат последващи стъпки за подобряване на капацитета и обхвата на тези дейности в световен мащаб," отбеляза Aлън Хъчинсън, Главен изпълнителен директор на ProsFit Technologies.

Seamless Vision - градска автономна навигация за хора с увредено зрение

Seamless Vision (Израел) произвежда робот, помагащ на хората със зрителни затруднения да се ориентират самостоятелно в градските райони. Той напътства потребителите при движението им в цялото градско пространство, помага им в откриването на нови места и винаги ги връща безопасно у дома. Технологията съчетава действието на множество сензорни системи с модули за "дълбоко" машинно самообучение, които изграждат подобна на човешките възприятия картина на заобикалящата среда, която дава възможност за цялостно решение за автономна навигация за хората със зрителни затруднения в градска среда.

"За Seamless Vision е изключителна привилегия да спечели гласовете и доверието на Toyota. Очакваме с нетърпение да използваме мощта на машинното самообучение и авангардната роботика, за да доразвием нашата автономна пешеходна навигационна система и да помогнем на хората със зрителни увреждания да станат независими, уверени и сигурни. Благодарим Ви, Toyota и ISDI!", споделиха съоснователите на Seamless Vision.

SociAbility - осигурява надеждна и точна информация за достъпност за хора с увреждания

SociAbility (Великобритания) дава възможност на хората с увреждания да осъществяват движение и контакти в социалната им среда с увереност, лекота и спокойствие, като събира и споделя подробна, надеждна и точна информация за достъпността на учреждения, места за настаняване и търговски обекти.

"За мен беше изключителна привилегия и удоволствие да участвам в конкурса Toyota Startup Awards и да се присъединя към тази прекрасна общност от предприемачи, полагащи толкова много и различни усилия за улесняване на хората с увреждания. Наистина сме вдъхновени от възможността за сътрудничество с Toyota и ISDI, за да изведем развитието на SociAbility на по-високо ниво и наистина да направим възможна положителната промяна в живота на хората с увреждания навсякъде по света!", сподели Maт Пиери, Главен изпълнителен директор на SociAbility.

Wheeliz - платформа за директно отдаване под наем на достъпни за инвалидни колички автомобили (WAV)

Wheeliz (Франция) е първият уебсайт, посветен на директното (peer-to-peer) отдаване под наем на автомобили, достъпни за инвалидни колички (Wheelchair Accessible Vehicle - WAV). Wheeliz дава възможност на използващите инвалидни колички да наемат WAV автомобилите директно от техните собственици.

"За нас е чест възможността за участие в такова прекрасно събитие и сме много горди, че сме част от тази екосистема. Срещнахме необикновени хора и беще невероятно да видим какво прави компания като Toyota за развитието на приобщаващата мобилност. Всичко е много конкретно и искрено и ние сме изключително развълнувани, че спечелихме тази награда, защото тя е точно това, от което се нуждаем. Нямаме търпение да започнем да работим с ISDI и Toyota!", посочи Шарлот дьо Вилморен, съосновател на Wheeliz.

Програмата Toyota Accelerator

TME и ISDI Accelerator са разработили съвместно програмата Toyota Accelerator, която предлага обучение, помощ с напътствия и съвети, финансиране, както и потенциални възможности за бъдеща съвместна работа с TME.

Програмата е с продължителност 4 месеца и включва:

  • Осигуряване на бизнес съветници и наставници за всяка стартъп компания, които да подпомогнат развитието на бизнеса;
  • Работа със специализирани ментори, успешни предприемачи, опитни инвеститори и висши мениджъри от големи корпорации;
  • Задълбочен семинар за обучение;
  • Първоначална некапиталова инвестиция в размер на 25 000 евро в брой;
  • Демонстративен ден за представяне пред висшия мениджмънт на TME и частни инвеститори;
  • Потенциална възможност за бъдеща съвместна работа с TME.
за 45%  против 55%  74 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума