навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Авто

SEAT пуска изцяло новия SEAT Leon с инвестиция от над 1.1 милиардa евро

2020-01-29 0

SEAT пуска изцяло новия SEAT Leon с инвестиция от над 1.1 милиардa евро

SEAT представи днес в Martorell изцяло новия SEAT Leon, автомобил, което има за цел да оживи компактния сегмент. Компанията е инвестирала повече от 1,1 милиарда евро, за да изведе на пазара автомобили с по-ефективни двигатели, нови нива на свързаност и помощ при шофиране, голяма динамичност и повече привличаща вниманието естетика.

SEAT Leon се е доказал с повече от 2,2 милиона продажби за три поколения. Четвъртото поколение е проектирано и разработено, за да продължи това огромно постижение и да го изкачи на следващо ниво по отношение на свързаност, ефективност, динамичност и безопасност.

"SEAT Leon е нашият най-продаван модел и искаме да продължим страхотния му път. Затова SEAT е инвестирала над 1,1  милиарда евро в изцяло новия SEAT Leon, главно в разработването на автомобила и в подобрението на производствените мощности" - заяви Carsten Isensee, изпълняващ длъжността президент на SEAT и вицепрезидент по финансите и информационните технологии - "2019г. е рекордна година за компанията. Продали сме повече от 570 000 автомобила, най-големият обем в нашата 70-годишна история и постигнахме едни от най-добрите производствени цифри досега, тъй като произведохме над 500 000 автомобила в Марторел. Страхотна основа за началото на настоящата 2020г. - добави Isensee.

Изцяло новият Leon комбинира философията на дизайна, която е основна за всеки автомобил, пуснат в производствената линия на SEAT, заедно с увереност, елегантност и спортен дух в компактния сегмент, като същевременно добавя съгласуваност, спокойствие и зрялост, наблюдавани в малко други автомобили.

Новият SEAT Leon е проектиран, разработен и произведен в Барселона, в ценралата на марката в Martorell.

Дизайн: Подобрени размери и още по-смело присъствие отвътре и отвън

В основата на автомобила стои  усъвършенстваната платформа MQB Evo, която предоставя размерите, гъвкавостта и адаптивността, необходим на дизайнерския екип, за да внесе подобрен усет за пропорциите в дизайна на автомобила от ново поколение.

В своя вариант с 5 врати изцяло новият SEAT Leon е дълъг 4,368 мм (+ 86 мм), широк 1800 мм (-16 мм) и висок 1,456 мм (-3 мм). Междуосието е 2 686 мм, което е с 50 мм повече от третото поколение SEAT Leon.

В своята Sportstourer версия изцяло новият Leon е дълъг 4,642 мм (+ 93 мм), широк е 1800 мм (-16 мм) и е висок 1448 мм (-3 мм). Междуосието е 2 686 мм, което е с 50 мм повече от предишното поколение.

 SEAT Leon се основава на привлекателността на своя предшественик, но с по-силна индивидуалност, подпомогната от плавно преливаващите се повърхности и перфектната комбинация от ръбове и извивки на правилните места. Коефициентът на съпротивление на изцяло новият SEAT Leon е подобрен с около 8% в сравнение с предишното поколение.

Предна част на SEAT Leon осигурява по-голяма индивидуалност, с по-здрава триизмерна връзка между решетката и предните светлини. Предните LED фарове са дръпнати назад, осигурявайки ефект на вежди, с по-дълбок фокус, като правят автомобила незабавно разпознаваем за другите участници в движението.

Вълнението и креативността продължават и в задната част, подчертана от LED светлини от край до край и багажника, създаден да продължи динамичната индивидуалност на автомобила. И светлинната система, и спойлерът създават линии, които внушават представата за скорост, дори когато автомобилът не се движи.

Интериорът на SEAT Leon е върхова точка на функционалността, минимализма и елегантността. Неговото гладко, тънко, но широко арматурно табло създава впечатление за лекота и "плаваемост". Всичко в купето е проектирано така, че да е ергономически прецизно, което увеличава вътрешния комфорт за пътуващите.

Главният герой на интериора е централната 10-инчова медийна система, която включва разпознаване на жестове, осигуряващи прецизно взаимодействие с пътниците и намаляване на броя на необходимите физически бутони. Въпреки че функциите, които са по-критични, остават контролирани от по-конвенционалните системи за взаимодействие.

Leon съчетава привлекателен дизайн с практичност.Моделът с 5-врати предлага багажник с капацитет от 380 литра (идентичен с предишното поколение), докато Sportstourer предлага 617 литра капацитет на багажника, с 30 литра повече от предишното поколение.

Изцяло новият SEAT Leon: Осветява пътя в сегмента

Автомобилът прекрачва границите на възможното в сегмента с гамата от светлинни технологии, интегрирани както отвън, така и отвътре в автомобила.

Студеният бял светлинен цвят на опционалните full LED фарове, включващи подписа на марката, осигурява несравнима светимост, като в същото време интегрира всички важни функции: къси светлини, дълги светлини, дневни светлини и динамични индикатори.

Страничните огледала на автомобила включват интегрирани светодиодни индикатори, а автомобилите с full LED светлини включват светлините за добре дошли, които приветстват водача и пътниците, прожектиращи думата "Hola!" върху земята, когато стартирате автомобила. Изцяло новият Leon включва също динамични LED индикатори, което прави посоката на движение на автомобила по-ясна и следователно по-безопасна.

Вътре в автомобила изцяло LED амбиентното осветление внася повишена индивидуалност в интериора. Осветлението обхваща предната част на купето, от предните врати и през горната част на таблото, създавайки дъга от светлина, която оживява вътрешния характер на Leon и може да променя цвета и тона, в зависимост от нуждите. И това е не само декоративна светлина, но също така осигурява редица ключови функции, като например откриване на слепи петна или помощ при излизане.

Свързване: Първият напълно свързан автомобил на марката

Изцяло новият SEAT Leon е първият напълно свързан автомобил на марката. В сърцето на системата на Leon стои SEAT Digital Cockpit, който обединява 10,25” инструментален дисплей и система за информация и развлечения с висока резолюция. Стандартната мултимедийна система може да се похвали с 8,25-инчов екран със съвместимост с аудио смартфон, докато по-голямата 10-инчова екранна система предлага 3D свързана навигация, естествен гласов контрол, както и разпознаване на жестове за опростяване на взаимодействието с потребителя.

Full Link системата е вратата към свързаността, позволяваща на потребителите да свързват своите мобилни устройства чрез Android Auto или безжичен Apple CarPlay към информационно-развлекателната система на автомобила и да внесат своята дигитална екосистема в превозното средство в контролиран, интуитивен, безопасен начин, който няма да отвлече вниманието на водача от пътя, използвайки или информационно-развлекателната система, интегрираното управление на волана или разпознаването на гласа.

И с опционалната Connectivity Box с индуктивно зареждане, която отговаря на стандартните протоколи на Qi, потребителите не се притесняват от загуба на мощност в решаващи моменти.

А онлайн звено за свързване с вградена SIM карта означава, че SEAT Leon никога няма да загуби връзката си с цифровия свят. Технологията означава някои функции за развлечение и информация да ползват на информация в реално време от облака, добавяйки допълнително измерение към традиционната навигационна система. В бъдеще това ще даде достъп до най-новите приложения за информация, които могат да бъдат актуализирани по всяко време и вградената eSIM също така означава, че SEAT Leon се възползва от услугата eCall, която директно се свързва със спешни служби в случай на инцидент.

Добавете към бленда и приложението SEAT Connect, което може да бъде изтеглено на вашето смарт устройство, предоставящо дистанционно управление върху множество функции, които ще помогнат за максимално удоволствие на водача и също така ще подобрят безопасността.

Задвижване: Широка гама от най-съвременни двигатели

Leon е разработен за реалния свят, с гама от задвижвания, които сега също включват три електрифицирани варианта, за да повишат ефективността още повече. Новото поколение компактни автомобили се възползват от бензинови (TSI), дизелови (TDI), с природен газ (TGI), mild-hybrid (eTSI) и plug-in hybrid (eHybrid) двигатели, всеки от които е проектиран да осигурява най-високите нива на ефективност и управление.

Новото предложение от стандартните бензинови двигатели на Leon са всичките с директно впръскване, турбокомпресори и осигуряват мощност между 66kW / 90PS и 140kW / 190PS, като включват 1.0-литрови трицилиндрови TSI (66kW / 90PS и 81kW / 110PS), които се използват в SEAT Leon за първи път и по-големи 1,5-литрови двигатели (96kW / 130PS и 110kW / 150PS). В върха на пирамидата е 2.0-литровият TSI двигател с мощност 140kW / 190PS, свързан с трансмисия с два съединителя.

Дизелът остава важна технология за намаляване на въглеродните емисии, а изцяло новият Leon се възползва от три варианта за дизелови двигатели: всички 2.0-литрови TDI с мощност 85kW / 115PS и 110kW / 150PS.

Leon има опция за CNG 1,5-литров TGI двигател с мощност 96kW / 130PS.

За първи път автомобилът обхваща и 48V хибридна технология eTSI, което позволява на компактния автомобил да осигури още по-високи нива на ефективност (1.0 TSI 81kW / 110PS и 1.5 TSI 110kW / 150PS, и двете предлагани изключително с трансмисията DSG). И тъй като SEAT разширява използването на електрификацията, четвъртото поколение Leon включва и усъвършенстван plug-in hybrid вариант. Съчетаване на 1,4-литров TSI бензинов електромотор, 13kWh литиево-йонна батерия и шестстепенна DSG трансмисия, осигуряваща 150kW / 204PS мощност и електрически обхват от около 60 км (WLTP).

Безопасност: Най-безопасният SEAT, създаван някога, въвежда високо развити системи в помощ на водача

Моделът интегрира някои от най-модерните налични системи в помощ на водача, включително предсказуем адаптивен круиз контрол, аварийна помощ и помощ при пътуване, за да стане най-безопасният автомобил, който марката е създавала някога.

Различните технологии правят възможно това SEAT Leon да усеща средата си, за да предлага оптимална защита, без значение какъв сценарий се случва, когато сте зад волана, извеждайки безопасността на по-високо ниво.

Технологията на адаптивното шаси непрекъснато чете условията на пътя, като същевременно взема предвид движението на волана, спирачките и ускорението, за да адаптира окачването, оптимизирайки амортизациите на всяко колело, за да осигури комфорт и динамика, както никой друг.

Със следващото поколение Leon компактният сегмент на пазара ще почувства преобразуваща сила с пускането на автомобила през второто тримесечие на 2020г.

за 51%  против 49%  97 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума