навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Технологии

Първият 5G компютър в света вече е тук

2020-01-08 0

Първият 5G компютър в света вече е тук

Хората използват технологиите, за да постигат промяна или да улеснят живота си – независимо дали помагате за спасяването на света или просто запазвате рисунките си върху платно за по-късно. Тези различни потребителски нужди и идеи са движещата сила на новите преживявания, които създава Lenovo. Вярвайки в по-бързите, по-добри, по-прости, по-сигурни и по-умни технологии за всички и на тазгодишното изложение CES компанията представи няколко нови потребителски иновации, включително мултифункционалния лаптоп 2-в-1 Yoga 5G, лаптопа Yoga Slim 7, устройството 2-в-1 IdeaPad Duet Chromebook и IdeaPad Flex 5 Chromebook.

През 2020 Lenovo ще продължи своята революция за интелигентна трансформация. Компанията създава по-умни решения, с които улеснява комуникацията. Еволюцията, която създава ползи за всички, е възможна благодарение на това, че Lenovo се вслушва в обратната връзка и идеите на потребителите, като прави смели крачки, изпреварвайки тенденциите и си сътрудничи с технологични партньори в разработката на нови продукти, подобряването на софтуера и предлагането на услуги.

Работете по-бързо с първия в света 5G компютър Lenovo Yoga

Lenovo Yoga 5G е първият 5G компютър в света. Това революционно устройство, което поддържа едновременно millimeter wave full-band и sub-6GHz 5G мрежи удовлетворява нуждите ви за скорост с ултра бърза свързаност, по-ниска латентност и по-широка честотна лента. Сваляйте големи файлове моментално или стриймвайте видеа с висока резолюция с истинска Full HD яснота, дори на гъсто населени места, каквито са летищата.

Този ултрапреносим лаптоп 2-в-1, показан за първи път на Computex, е първият света персонален компютър с 5G дигитална платформа Qualcomm Snapdragon 8cx. Тя ви осигурява високоскоростна 5G свързаност, която е със 70% по-бърза от 4G чрез доставчик, когато сте в движение, както и надежден достъп до WiFi е у дома.

Lenovo Yoga Slim 7 е по-умен от всякога

По-умните устройства се съобразяват с личния избор на потребителите. Те са по-добри и предлагат разнообразие от размери, текстури, допълнителни опции за процесора и видеокартата. Получавате всичко това с новия премиален лаптоп Lenovo Yoga Slim 7. Изберете най-подходящия размер за вас – 14-инчов или 15-инчов. И двете опции са с Windows 10 и ексклузивната функционалност за интелигентно охлаждане Lenovo Q-Control, която използва изкуствен интелект за оптимизиране на живота на батерията средно с до 20%.

Lenovo Smart Assist на Yoga Slim 7 предлага още повече функционалности с изкуствен интелект, включително още по-добри параметри на технологията за засичане на вниманието Glance на Mirametrix. С лекота местите съдържание от екрана си на свързан монитор само с едно завъртане на главата, а Smart Player може автоматично да спре аудиото или видеото, когато потребителят се отдалечи. Новата Smart Display функционалност разпознава кога потребителят не гледа в екрана и автоматично маскира съдържанието на него за още по-добра сигурност.

Lenovo първа обяви функционалностите Amazon Alexa, които скоро ще се предлагат с компютрите им. Началото се поставя от новия Yoga Slim 7:

• Говорете на облачно базираната гласова услуга Alexa от разстояние до 4 м в стендбай режим
• Вижте как работи новият донгъл, който активира новата Smart Light RGB илюминация (подобно на смарт говорител), когато Alexa слуша вашите команди на компютъра ви с Windows 10, плюс лесен достъп до бутоните за контрол на звука, мощността и push-to-talk
• Направете съобщение, например "Вечерята е готова!" през компютъра си, за да може гласът ви да се разнесе из целия дом на всички активни устройства Amazon Echo
• Насладете се на още по-добрата функционалност Умен дом, която позволява на потребителите на Alexa да активират едновременно цяла група Internet of Things-свързани устройства с една команда, вместо да ги активират поотделно.

IdeaPad Flex 5 Chromebook за по-умна производителност в движение

Мултифункционалният Lenovo IdeaPad Flex 5 Chromebook съчетава множество иновации, побрани в 13-инчов Chromebook лаптоп дизайн. Той е създаден от Lenovo, за да е по-сигурен, по-умен и лек с тегло от едва 1,35 кг. Това е един от малкото Chromebook, сертифицирани на базата на програмата за иновации Project Athena на Intel, която гарантира високи стандарти за по-умна производителност и преживяване, което наистина го откроява.

Lenovo предлага специалния лаптоп в ограничена серия Lenovo Ducati 5

Компанията Lenovo създава специални машини както Ducati, които произвеждат едни от най-добрите мотори в света. Колаборациите между брандовете не са нищо ново, но смислените сътрудничества радват феновете и оставят следа. Всичко започва със споделена цел или ценност, но там, където свършва, често се крие истинска магия.

Креативността, страстта и технологиите са в сърцето на всичко, което правят Lenovo и Ducati. Преди две години Lenovo представи по-умните си технологии на състезателната писта, като стана главният технологичен партньор на Ducati.

В Ducati Corse казват: "Колкото по-бърза е изчислителната мощност, толкова по-бързи са моторите". Ducati премина през собствена трансформация. Компютърните технологии и изкуственият интелект променят моторните спортове по безпрецедентен начин.

Брандингът на Lenovo може да се види на състезателните мотори на Ducati и на униформите на състезателите на MotoGP. А сега, за първи път на CES 2020, най-голямото изложение на потребителска електроника в света, феновете ще могат да видят брандинга на Ducati на специалната серия тънък и лек лаптоп - Lenovo Ducati 5.

Дори кутиите са специални; те са луксозни, а върху капака в сребрист цвят хамелеон е изобразено логото на Ducati. Когато разопакова лаптопa за първи път, клиентът се чувства така, сякаш вижда първия си мотор Ducati.

ThinkBook Plus на Lenovo модернизира мултитаскинга с нова категория лаптопи

Lenovo представи най-новия ThinkBook, създаден за следващото поколение служители. ThinkBook Plus е с иновативен e-Ink cover display и помага на потребителите да са по-продуктивни, когато работят по няколко задачи едновременно, като подобрява тяхната фокусираност, работа в екип и креативност. ThinkBook Plus е с 13,3-инчов FHD основен екран и 10,8-инчов e-ink екран, на който потребителите могат да създават илюстрации и диаграми с интегрираната писалка Lenovo Precision Pen и да получават известия, като остават съсредоточени по време на срещи.

Близо 60% от служителите днес са от поколенията Y и Z и често те работят едновременно на няколко устройства. Проучванията показват, че често при подобна работа сме неефективни, като средностатистическият служител губи 2,1 часа дневно заради времето, нужно му да пренасочи вниманието си към различните задачи. Знаем, че в днешните условия на работа мултитаскингът е неизбежен, но това не означава, че организациите трябва да страдат от вредите му, губейки производителност и мотивация сред служителите си. Убедени сме, че трябва да бъдат създавани по-умни технологии, които да подобряват фокуса и производителността, каквото и да работите, каквато и задача да изпълнявате.

Проектирането на лаптоп за днешното натоварване на работното място

На базата на наши собствени проучвания, обратна връзка от клиенти и на базата на мултитаскинг практики, създадохме ThinkBook Plus. Това е нов вид лаптоп, който осигурява иновативни функционалности и функции, за да могат потребителите да постигнат максимална ефективност в мултитаскинга:

ThinkPad X1 Fold, първият сгъваем персонален компютър в света, дава началото на нова ера в мобилните компютри

На CES 2020 Lenovo разкри пълните детайли около новия си революционен компютър ThinkPad X1, за който съобщихме за първи път през май 2019 година. Устройството, създадено за безпрецедентна производителност, ще предлага революционен нов форм фактор, който ще промени света на мобилните компютри. Компютърът с лекота преминава в различни режими – от малко устройство в напълно плосък 13,3-инчов екран, осигурявайки едновременно ефективността на лаптопа и преносимостта на смартфона. Направен от комбинация от леки сплави и карбонови влакна и "облечен" в луксозна обвивка от кожено фолио, X1 Fold осигурява издръжливостта и надеждността, които потребителите традиционно очакват от всеки ThinkPad. Разработен с Intel, този винаги свързан компютър е захранван от процесорите на Intel Core с Intel Hybrid технология и ще излезе на пазара първоначално с Windows 10 в средата на 2020 година. Lenovo планира по-късно да пусне и версия на Thinkpad X1 Fold с Windows 10X за още по-добро преживяване. Опционалната 5G свързаност ще даде възможност за нови начини за работа, независимо къде се намирате, кога и как използвате устройството.

X1 Fold е идеален и за офис среда. Свържете стандартна клавиатура и мишка и втори екран през USB Type-C и бързо поставете устройството в опционалната стойка ThinkPad X1 Fold Stand в режим портрет или landscape. Потребителите ще се насладят на ползите от това пълно деск решение.

И накрая: Три нови начина да подобрите умния си дом с Lenovo

Lenovo Smart Frame, Lenovo Smart Tab M20 FHD Plus 2-ро поколение с Google Assistant и Lenovo Connected Home Security

2020 може да е годината, в която най-накрая  да направите дома си модерен, като добавите към него някои умни елементи. С днешните технологии за умен дом можете да използвате гласа си или съвместимия си смартфон, за да контролирате и автоматизирате почти всичко в къщата си – осветлението, отоплението или ключалките. Или пък да следите визуални рецепти в кухнята, да наблюдавате детската стая със смарт камера и да правите видео обаждания без ръце чрез устройства като умния екран Lenovo Smart Display.

Но изграждането на по-умни домове изисква по-умно планиране, особено когато имате толкова много възможности за избор от хилядите марки и модели на пазара в момента. За тази цел Lenovo представя линия от иновативни предложения, които променят облика на категорията си и могат да ви помогнат да осъвремените умния си дом.

Едно добро начало е да промените начина, по който използвате едно от най-популярните умни устройства в дома си: таблета. Таблетите често се използват в движение, а вкъщи си седят неупотребявани в продължение на повече от 23 часа дневно. Много семейства забравят да заредят таблетите си или ги оставят, без да ги използват, докато са у дома. Но с Lenovo Smart Tabs – семейни таблети, които можете да споделяте и да вършат повече неща, докато не ги използвате в основната им функция на таблет – Lenovo променя правилата на играта. А след пускането на серията Lenovo Smart Tab миналата година, новият Lenovo Smart Tab M10 FHD Plus 2-ро поколение с Google Assistant е таблет, с който можете да гледате информация и да задавате въпроси на вашия Google Assistant, без да използвате ръцете си, докато таблетът ви се зарежда.

Друг нов начин да направите дома си по-умен е да разкрасите стените си. Повечето от нас не възприемат дигиталните екрани като елемент от умния дом, но те могат да превърнат скучния ви дом в умно местенце, което привлича всички погледи. Ето защо Lenovo пусна изцяло новата умна рамка Lenovo Smart Frame, с която можете да преоткриете любимите си снимки и моменти от миналото с искрящата яснота на 21,5-инчович екран. Камерите на нашите смартфони ни позволяват да правим хиляди висококачествени снимки и да споделяме спомените си, но досега рядко имахме възможност да ги споделяме в дома си в моментите, когато сме заобиколени от своите близки и приятели. Lenovo Smart Frame трансформира тези спомени в централен елемент на всяко споделено пространство – като например в гостната или дневната – с добавената възможност да изобразяват и зашеметяващи произведения на изкуството.

С масовото навлизане на свързаните устройства, се засилва и рискът от уязвимост и нарушения. За да се справи с него Lenovo предлага ново облачно базирано решение чрез Lenovo Vantage, наречено Lenovo Connected Home Security, което позволява на потребителите да избират кои от устройствата им, свързани към тяхната домашна мрежа, ще бъдат следени за сигурност, включително смартфони, умни дисплеи, смарт таблети и други свързани устройства, когато техния потребителски персонален компютър Lenovo или таблет с Android също е свързан.

Да осъвремените умния си дом (по умен начин) изобщо не е толкова трудно. Просто трябва да знаете кои са най-добрите ви опции. Така че да се впуснем в детайлите.

1. Lenovo Smart Tab M10 FHD Plus 2-ро поколение с Google Assistant

След като миналата година представихме Lenovo Smart Tab M8 с Google Assistant, новият Lenovo Smart Tab M10 FHD Plus 2-ро поколение с Google Assistant осигурява на потребителите мултифункционалността на таблет с Android чрез своя Ambient режим. 10,3-инчовият Full HD екран превръща таблета във великолепно устройство за развлечение с тънки рамки до 4,6 мм, двустранни говорители с Dolby Atmos, с които гледането на сериали и игрите ще са много по-забавни и завладяващи.

2. Преоткрийте любимите си спомени с умната рамка Lenovo Smart Frame

Изцяло новата умна рамка Lenovo Smart Frame е създадена, за да възроди любимите ви спомени и да преоткрие онзи любим кадър на изгрева, който сте направили по време на почивката си преди много години. С матовото покритие на екрана и защита против отблясъци, изображенията на Lenovo Smart Frame предизвикват възхищение и могат да се гледат при всякаква настройка на яркостта или време на деня. Сензорът за тон на цвета коригира яркостта на снимката в зависимост от околната светлина в стаята за по-естествено и естетично преживяване в дневната, спалнята или в кабинета. Играйте, продължете или спрете на пауза фото слайда или видеото с набор от жестове с ръка.

3. Защитете умния си дом с Lenovo Connected Home Security

На фона на нарастващия брой умни домове рискът от хакери, които се опитват да пробият домашната ви мрежа, непрекъснато се увеличава. Щом злонамерените хакери влязат в системата ви, те могат да получат достъп до личната ви информация, да шпионират семейството ви или да изключат камерите ви. Тези рискове могат да доведат до някои негативни последици, като например обир или кражба на самоличност. Connected Home Security на Lenovo пази умния ви дом от подобни нежелани нахлувания.

Lenovo предлага Connected Home Security на потребителите ексклузивно с ъпдейта (3.1.1) на своя софтуер Lenovo Vantage. Целта е да се намали риска от неправомерен достъп до свързаните устройства. Системата следи домашните ви мрежи за зловредно поведение и ви сигнализира, ако в мрежата ви е влязъл неизвестен потребител. Lenovo Connected Home Security сигнализира безплатните и платени потребители почти в реално време за евентуални уязвимости за сигурността, като онлайн хакерски и фишинг атаки и предлага на потребителите на Lenovo Vantage инструкции как да останат защитени.

Lenovo Connected Home Security се поддържа от нашия партньор Coronet и е безплатен за потребителите на компютри Lenovo, които ползват Lenovo Vantage. Те могат да изберат кои свързани в домашната си мрежа устройства да следят, включително умни устройства на Lenovo като Lenovo Smart Tab, Lenovo Smart Clock, Lenovo Smart Display и Lenovo Smart Home Essentials. Можете да изберете да ползвате таблет с Android като централен хъб, вместо тази функция да се изпълнява от компютър.

Очаква се Lenovo Connected Home Security да бъде наличен в САЩ от януари 2020 г. с 30-дневен безплатен тестов период чрез потребителската версия на Lenovo Vantage и за собственици на компютри с марката Lenovo, работещи с Windows 10 като компютрите Yoga, IdeaCentre и IdeaPad.

за 36%  против 64%  134 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума