навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Бизнес

Програмата Dare to Scale на Endeavor ще прерасне в устойчива платформа

2019-12-13 0

Програмата Dare to Scale на Endeavor ще прерасне в устойчива платформа

Програмата за растеж Dare to Scale, създадена от българския офис на глобалната мрежа Endeavor в подкрепа на предприемачи с голям потенциал, ще продължи и през следващите години, за да насърчи растежа на още повече нови местни бизнеси. Това стана ясно по време на заключителното събитие (Demo Day) от пилотното издание на програмата, на което основателите на десетте компании, които участваха в програмата през тази година, представиха проектите и идеите си пред утвърдени бизнес лидери в страната. 

Dare to Scale се реализира с основен партньор "Пощенска банка" и с подкрепата на ScaleFocus и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). Програмата за растеж е първата по рода си в България, насочена към бизнеси, които вече са преминали през фазата на стартиране и са в началото на по-мащабното си разрастване. Целта е да се помогне на предприемачите да изградят познания и умения, необходими за разширяването на бизнеса им още преди да са предприели тази стъпка.

В пилотното издание на Dare to Scale участваха основателите на 10 български компании, подбрани сред общо 35 кандидатствали, отговарящи на определени критерии, най-важното от които  ̶  дейността да е с потенциал за глобален растеж, без значение от сектора или локацията. В продължение на 4 месеца, между септември и декември, участниците в програмата преминаха през 8 специализирани обучения и индивидуални менторски сесии, водени от утвърдени мениджъри и предприемачи от мрежата на Endeavor Bulgaria, сред които създателите на "Телерик"  ̶  Васил Терзиев и Светозар Георгиев, съоснователят на BGmenu - Владимир Давчев, сайт мениджърът на Uber  ̶  Александър Попов, и други. С предприемачите от 10-те компании в програмата бяха ангажирани повече от 20 бизнес лидери и с тях бяха проведени общо 75 часа менторски сесии. Организаторите на Dare to Scale отчетоха висока степен на удовлетвореност (над 90%) сред участниците в пилотното издание.     

Заключителният Demo Day беше кулминацията от програмата Dare to Scale. Участниците получиха възможността да представят своите бизнеси в рамките на 5 минути пред 5-членно жури. Съставено е от Росен Плевнелиев, Димитър Шумаров, изпълнителен директор и главен финансов директор на "Пощенска банка", Виктор Билянски, съосновател и главен технически директор на ScaleFocus, Бойко Таков, изпълнителен директор на ИАНМСП и Сабина Гьошева, съосновател на BY FAR и Endeavor предприемач.

На представянето на десетте компании присъстваха също бизнес лидери, ментори и инвеститори от мрежата на Endeavor Bulgaria. Всяка компания беше оценена от журито на база на потенциал за разрастване на бизнеса, стратегия за растеж и презентационни умения, при което бяха отличени три компании с най-много точки. Това са Frudada с основател - Злателина Бежева, Cheese the Queen с основател - Вера Тинкова и Moré Noir с основатели Сандра и Карла Клинчеви.

Призьорите получиха награди  ̶  допълнителни часове индивидуални менторски сесии с бизнес лидери от мрежата на Endeavor, медийно представяне във водещи бизнес медии, както и специални преференции от "Пощенска банка". Компанията, класирана на първо място, получи и покана да се присъедини към годишната сбирка на Endeavor - събитие, което събира на едно място селектираните предприемачи, менторите и борда на директорите на българския офис на предприемаческата мрежа.

за 45%  против 55%  119 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума