навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Финанси

Теодора Петкова: Очаквам конструктивно и консервативно управление на риска

2019-11-14 0

Теодора Петкова: Очаквам конструктивно и консервативно управление на риска

Банковият сектор е в процес на обновление на начина, по който правим бизнес. Това, освен че цели да подобрява работата ни, ще е от полза да привличаме за наши колеги таланти и млади хора. Това каза Теодора Петкова, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на "УниКредит Булбанк" по време на конференцията "Банките и бизнесът 2019". Тя участва в основния панел "Обзор на банковия сектор след стрес тестовете - предизвикателства и основни тенденции в индустрията през следващата година".

Теодора Петкова посочи, че показател за стабилността на системата е коефициентът за капиталова адекватност, който е над 20%. 

"Вярвам, че роботите ще са ни от полза да си вършим по-добре работата, да подобряваме процесите си", коментира тя. Тя допълни, че банките ще продължат да развиват партньорства с небанкови институции. "Не изключвам възможността някои от банките през следващата година да търсят възможност за консолидация", сподели Теодора Петкова.

"Делът на необслужваните кредити в сектора се решава активно през последните години. Банковата система като цяло продължава да се движи в посока конструктивно, консервативно управление на риска,  за да е подготвена за следващите стъпки и условия", допълни Теодора Петкова.

за 43%  против 57%  61 гласували


Lex.bg прекратява услугата
електронна поща

Новини


 
 
 

Спектър


 


Виж всички Публикувай още

rss
Посети форума