навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Бизнес

За девето поредно тримесечие Lenovo отбеляза силен ръст на печалбата

2019-11-08 0

За девето поредно тримесечие Lenovo отбеляза силен ръст на печалбата

Lenovo Group обяви, че приходите на групата през второто тримесечие са достигнали 13,5 милиарда долара, което е девето поредно тримесечие на годишен растеж. Печалбата преди данъчно облагане се е увеличила с 45%, в сравнение със същото тримесечие година по-рано, достигайки 310 милиона долара. Нетната печалба също бележи ръст от 20% на годишна база, достигайки до 202 милиона долара.  Миксът от приходи продължава да е балансиран между четирите региона на компанията (Северна и Южна Америка, Азиатско-тихоокеанския регион, Европа, Близкият изток и Африка), като всеки от тях отчита над 20% дял от приходите.

Бордът на директорите на Lenovo обяви междинен дивидент в размер на 6,3 HK цента на акция.

"През тримесечието с удоволствие наблюдавахме как растежът ни носи продължаващи положителни финансови резултати на фона на сложната и динамична глобална търговска среда. Този успех е показателен за ангажимента ни към иновациите, към нашите клиенти на 180 пазара по целия свят и за това как светът продължава да приема радушно визията ни да осигуряваме по-умни технологии за всички", коментира Ян Юенцин, президент и главен изпълнителен директор на Lenovo.

Глобалното въздействие на Lenovo, мажоритарно притежаваната производствена база и продължаващите финансови успехи остават конкурентни определящи фактори, които подпомагат водещата пазарна позиция на компанията. Lenovo е в добри позиции да управлява сложните и динамични пазарни условия и да продължава да отчита устойчиви дългосрочни резултати.

Силните резултати се дължат основно на Intelligent Devices Group/IDG. PC and Smart Devices Group/PCSD, едно от двете бизнес поделения на IDG, отчита приходи в размер на 10,7 милиарда долара и рекорден марж на печалбата преди данъчно облагане от 5,7%. Печалбата преди данъчно облагане е на стойност 612 милиона долара, което е с 97 милиона долара повече в сравнение със същия период на миналата година.

При персоналните компютри обемите отново изпреварват пазара, който продължава да се възстановява. Lenovo държи 24,4% от глобалния пазар на персонални компютри, задържайки водещата си позиция на него. Високият растеж се дължи на премиум сегмента, както и на Workstation, Thin and Light, Visuals и Gaming PCs – всички те отчитат двуцифрено повишаване на обемите на годишна база. 

Второто бизнес поделение на IDG, Mobile Business Group/MBG, отчете четвърто поредно тримесечие на рентабилност и положителна печалба преди данъчно облагане с подобрение в размер на 57 милиона долара на годишна база. В Северна Америка Lenovo се издига с две позиции в класациите в индустрията, в сравнение с предходното тримесечие и стига до четвърто място. Освен това темпото на растеж на приходите продължава да изпреварва тези на пазара, като печалбата продължава да се увеличава. В бъдеще Lenovo ще продължи да инвестира в мобилния си бизнес, за да се възползва от текущите и бъдещи възможности за растеж на избрани нови и печеливши пазари.

Data Center Group/DCG се справя успешно с предизвикателните обстоятелства през тримесечието и отчита девето поредно тримесечие на снижаване на загубите на годишна база. Освен това е налице двуцифрен растеж в устройствата за съхранение, Software Defined Infrastructure и High Performance Computing в резултат на увеличения storage портфейл, силните ThinkAgile предложения и спечелените нови PC проекти. В бъдеще DCG ще продължи да расте в non-hyperscale, включително в бързоразвиващи се сегменти като SDI и storage, като ще инвестира и в нови възможности в сферата на Edge, Telco и AI инфраструктура. Клиентската база в Hyperscale се очаква да се увеличи и да се завърне към растеж през втората половина на тази финансова година.

Фактурираните приходи от софтуер и услуги нарастват с 35% на годишна база, достигайки близо 900 милиона долара. Device as a Servicer (Daas), премиум услугите по поддръжка и управляваните услуги допринасят сериозно за тези резултати, както и за продължаващата диверсификация на източниците на приходи за компанията. Този бизнес много скоро се очаква да надхвърли 1 милиард долара на тримесечие.

за 46%  против 54%  255 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 


Виж всички Публикувай още

rss
Посети форума