навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Технологии

Brother празнува Международния ден на печата

2019-10-23 0

Brother празнува Международния ден на печата

За японската компания Brother печатът е закодиран в самото ДНК, затова сме развълнувани да участваме в тазгодишния Международен ден на печата.

По време на 24-часовото събитие на 23-ти октомври Brother ще се включи в глобалната дискусия, която тази година е на тема #print2gether, която силно кореспондира със слогана на компанията “At your side”.

По случай празнуването на Международния ден на печата, ви споделяме 10 факта за това как индустрията печата заедно по различни начини, започващи от микроскопичните 0.0092 мм² до рекордните 5 милиарда:

1.0.0092 mm² - размерът на най-малкото мастилено цветно изображение отпечатано досега според Guinness World Record. Отпечатъкът е по-малък от върха на игла и представлява картинка на риба-клоун. То съдържа най-малко 256 цвята и е достижение на екип от осем души от Цюрих, Швейцария през 2015 г.

2.5-7 – е броят на пътите, които принтерната хартия може да бъде рециклирана. Възможността за рециклиране намалява след всяка употреба, тъй като дългите фибри, които изграждат хартията, се скъсяват с всяко рециклиране. След пет до седем използвания, фибрите стават прекалено тънки, за да бъдат превърнати в хартия, но животът на материала не приключва, защото той все още може да бъде използван за вестници или кори за яйца. Животът на принтерната хартия може да бъде удължен чрез двустранен печат. 

3.1439 – е годината, през която печатът изобщо се появява, когато Йоханес Гутенберг разработва механичния подвижен печатен процес или печатната преса. Много преди Brother да се появи на тази сцена, приносът на Гутенберг към еволюцията на печата му печели прозвището „баща на печата“.

4.1656 – годината на пускането на най-стария вестник в Европа - ‘Opregte Haarlemsche Courant’ в Холандия. Вестникът, който все още се издава, се слива с вестника ‘Haarlems Dagblad’ през 1942. Той е по-стар от най-стария оцелял британски неделен вестник ‘The Observer’, със 135 години, френския ‘Le Monde’ с 288 години и испанския ‘El Pais’ с 320 години. 

5.1661 – е годината, през която книжните банкноти са създадени в Европа от шведската банка ‘Stokholms Banco’. Пътешественици като Марко Поло представят банкнотите на континента през 13-ти век.

6.1867 – е броят на плътните pantone цветове, които могат да бъдат отпечатани6. Това показва колко далеч сме стигнали от ерата на черно-белия печат. От началото на хилядолетието, компанията Pantone пуска „цвят на годината“, който отразява текущите модни тенденции. За 2019-а цветът е Living Coral (номер по Pantone 16-1546). 

7.1869 – само 39 години преди основаването на Brother през 1908 г. – в Австрия е представена първата пощенска картичка с картина. Ранните версии наподобяват картичките, които са широко разпространени и днес – със снимки от известни забележителности, пейзажи, фотографии и предизвикателни илюстрации. Въпреки по-дигиталния днешен свят, се смята, че по света все още над 2 милиарда пощенски картички се изпращат всяка година, с които туристите казват „иска ми се да си тук“ на любимите си хора. 

8.2500 пр. Христа – мастилото е разработено за първи път едновременно от древните египтяни и китайците. Ранните образци на мастило са направени от материали с ограничена наличност, включително дървени сажди и животинска мазнина, сгъстени с желатин от кожи.

9.12 милиона – е най-големият тираж на книга до момента. Той е на „Хари Потър и даровете на смъртта“ на J.K. Rowling при пускането на творбата през 2007 г. Романът чупи световните рекорди за продажба на книга за 24 часа от своето пускане.

10.5 милиарда - броят продадени и разпространени копия на най-отпечатваната книга в света – Библията. Счита се, че пълният текст на Библията е преведен на 349 езика, а 2123 езика имат поне една книга от Библията.

Научете повече за историята на Brother в цифри и открийте как сме „На ваша страна“ за изминалите 111 години като гледате нашето видео "Threads Through Time".

Присъединете се към празнуването на всичко печатно на 23-ти октомври с хаштаг #print2gether. 

 

за 55%  против 45%  101 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума