навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Бизнес

"ЕКО България" зарадва първокласниците от ОУ "Захари Стоянов", гр. Варна с интерактивна площадка за пътна безопасност

2019-09-18 0

В началото на учебната година "ЕКО България" подари на първокласниците от варненското ОУ "Захари Стоянов" интерактивна площадка за обучение по безопасност на движение по пътищата. Инициативата се провежда за пета поред година и е част от дългогодишната програма на компанията за социална отговорност, целяща да насърчи и повиши пътната безопасност в България. 

Мащабното съоръжение, което компанията предостави, дава възможност на децата да се забавляват и да научат пътните знаци и правилата за движение. Обучението се провежда по приятен за тях начин, във формат на състезателна игра с лесни правила. Децата получиха още забавни аксесоари, свързани със знаците от правилника за движение по пътищата и помагало за безопасност на пътя. В навечерието на 50-годишния юбилей на ОУ "Захари Стоянов", всяка една от петте паралелки първи клас получи и специално създадена игра с карти за запаметяване, включваща най-често срещаните пътни знаци. Целта на инициативата е по лесен и интуитивен начин да създаде и възпита култура на правилно и безопасно поведение в градската пътна обстановка. 

"Темата за безопасността на пътя е изключително важна, особено когато става дума за най-малките. Затова сме насочили усилията си към първокласниците, които са и най-неопитните деца на пътя. Важно е често да си припомняме правилата за движение и да не забравяме, че едно невнимание на улицата може да има повече от неприятни последствия.", сподели Васил Стоянов, регионален мениджър на "ЕКО България"

През последните години "ЕКО България" реализира дарения по кампанията на училища в София, Пловдив и Казанлък. Компанията влага усилия в повишаване на културата на пътна безопасност и чрез организирането на "ЕКО Мото Училище". Заедно с 24-кратния шампион на България Мартин Чой провеждат обучения по безопасност и толерантност на пътя за любители мотоциклетисти от цялата страна. 

 
за 52%  против 48%  143 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума