навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Авто

Новият Volkswagen Passat е електрически, автоматизиран и интегриран

2019-09-02 0

Новият Volkswagen Passat е електрически, автоматизиран и интегриран

През месец септември Volkswagen ще представи на пазара голяма технологична модернизация при модела Passat. Актуализацията ще промени коренно най-успешния модел от среден клас в световен мащаб, от който вече са продадени над 30 милиона автомобила. Благодарение на следващото поколение инфотейнмънт системи (MIB3), при желание новият модел на Volkswagen може да бъде постоянно онлайн и да предостави изцяло нови функции и услуги на водача и неговите спътници. Новите асистиращи системи като Travel Assist повишават равнището на безопасността и комфорта и превръщат новия модел в първия Passat, способен да се движи със скорост до 210 км/ч режим на в частично асистиран режим на шофиране. За пореден път бестселърът ще бъде предстаен на пазара във версии седан и комби.

Един от акцентите в гамата е новата версия на Passat GTE. Това е първият представител на новото поколение plug-in хибридни модели на Volkswagen със значително по-голям автономен пробег на електричество. Дори в големи градове като Берлин или Париж, повишеният капацитет на акумулаторната батерия е достатъчен, за да покрие ежедневния пробег на изцяло електрическа тяга и следователно с нулеви локални емисии. Благодарение на новите настройки на хибридния режим на движение, сега дори при изминаване на по-продължителни разстояния е много по-лесно да се съхрани достатъчно електроенергия за движение без емисии в градската зона в заключителния етап на пътуването.

Едно може да се каже със сигурност - актуалният хибриден задвижващ тракт на Passat GTE е ключов технологичен компонент за преминаване към новата епоха на електрическата мобилност. Passat GTE съчетава предимствата на електрическото задвижване с качествата на класически автомобил за дълги разстояния, превръщайки се в един от най-ефективните модели от средния клас в момента - с нулеви локални емисии в градски условия и изключителна икономичност при пътуване на дълги разстояния. 

Новоразработеният агрегат 2.0 TDI Evo с максимална мощност 110 кВт/150 к.с.2 отбелязва своя дебют в гамата от турбодизелови двигатели на Passat. Новаторският четирицилиндров двигател отделя значително по-малки количества CO2 от съпоставимия като характеристики мотор при предшественика на модела и се счита за пионер на новото поколение дизелови задвижващи агрегати. Всички TSI и TDI агрегати изпълняват изискванията на екологичната норма Euro 6d-TEMP по отношение на eмисиите. В допълнение към това, всички представители на новия Passat – с бензиново, дизелово или хибридно задвижване, са оборудвани стандартно с филтър за твърди частици.

Passat от моделна година 2019 ще дебютира на пазара с гама от оборудване, структурирана по нов начин. Базовата версия на модела вече се нарича Passat, над нея в гамата с нарежда средното ниво на оборудване Business, а на най-горното ниво е версията Elegance. В Volkswagen са създали и специално издание Passat R-Line Edition на новия модел с ексклузивно външно лаково покритие в цвят Moonstone Grey и ограничен в 2000 екземпляра тираж. Това издание се предлага с двата върхови двигателя в гамата (176 кВт TDI или 200 кВт TSI), система за двойно предаване 4MOTION и новата асистираща система Travel Assist.

IQ.Drive, марката, под която са обединени всички асистиращите системи за водача на Volkswagen, събира в едно технологиите, прокарващи пътя към асистираното шофиране. Сред тях е и новата Travel Assist, а Passat ще бъде първият модел на марката Volkswagen, който ще бъде в състояние да асистира частично шофирането в практически целия скоростен диапазон (от 0 до 210 км/ч с автоматична и от 30 до 210 км/ч с механична предавателна кутия). С тази асистираща система, Passat демонстрира най-модерната до момента версия на IQ.Drive.

Третото поколение модулната интертейнмънт платформа MIB3 (Modular Infotainment Matrix) ще отбележи своя дебют заедно с новия Passat. Тя ще добави множество нови функции като App-Connect Wireless например - меню, осигуряващо директен достъп до избрани смартфон приложения чрез екрана на инфотейнмънт системата. Passat вече може да бъде онлайн постоянно, тъй като новите, базирани на MIB3 инфотейнмънт системи използват интегриран онлайн свързан модул (OCU) с eSIM карта като стандартно оборудване. В допълнение към подобрените навигационни услуги с информация в реално време, Volkswagen We и интегрираните мобилни онлайн услуги на We Connect и We Connect Plus, както и на We Connect Fleet , ще предоставят нови технологии и предложения на основата на MIB3 платформата. 

Специалистите на Volkswagen са акцентирали и прецизирали допълнително дизайна на Passat. Предната и задната броня, радиаторната решетка и логото на Passat (вече разположено централно отзад), се отличават с ново оформление. Наред с това, новите LED фарове, LED дневните светлини, LED фаровете за мъгла и задните светлини с LED елементи осигуряват характерен, запомнящ се светлинен профил на новия модел. 

Интериорът на Passat се отличава с нови материи и изпълнения, обновени облицовки на вратите, тапицерии в нов цвят, нови контролни прибори и включен в стандартното оборудване на новия модел мултифункционален волан, който също е нов. На арматурното табло вече има стилно лого на Passat с подсветка вместо аналогов часовник, а в централната конзола има голямо отворено отделение за съхранение с опционален панел за индуктивно зареждане на смартфон и осветена USB-C връзка. Нощем екраните на блока на контролните прибори Digital Cockpit и инфотейнмънт системата се сливат със светещите бутони на мултифункционалния волан с капацитивни панели и индиректното осветление (до 30 цвята) на интериора, създавайки добре осветена, естетична и функционална информационна среда.

за 44%  против 56%  95 гласували


Lex.bg прекратява услугата
електронна поща

Новини


 
 
 

Спектър


 


Виж всички Публикувай още

rss
Посети форума