навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Авто

Jaguar Land Rover разработва 3D технология за автомобилите си

2019-08-22 0

Jaguar Land Rover разработва 3D технология за автомобилите си

Jaguar Land Rover разработва head-up дисплей технология, която може да излъчва информация за опасности на пътя в реално време. Друга интересна функция ще позволява на пътниците да гледат 3D филми директно от седалките си без нужда от специални очила, което е част от визията на Jaguar Land Rover за споделено и автономно бъдеще.

Инженерите на Jaguar Land Rover работят и върху нов мощен триизмерен дисплей за проектиране на предупреждения за опасност на пътя, които ще помагат на водача при лоша видимост. Обогатената реалност (Augmented reality) ще прожектира в дълбочината съобщения за пътната настилка и условията за шофиране. Проучвания, проведени в Германия, показват, че употребата на стереоскопични 3D дисплеи в автомобилната индустрия могат да подобрят точността на преценките и времето за реакция чрез "изскачащи" инструкции в точното време. 

Фокусът на британския автомобилен производител е да адаптира своите продукти и услуги към бързо променящия се свят чрез изключителни иновации. Целите са: нулеви емисии, нулеви аварии и нулеви задръствания.

В напълно автономно бъдеще 3D дисплеите ще предлагат напълно персонализирано изживяване и ще позволят на пътниците самостоятелно да избират какво да гледат – било то информационно системи или клипове за забавление. Няколко пътници, споделящи пътуване, ще могат да се насладят на собствения си избор на медии – включително подробности за пътуването, интересни места наоколо и филми, които ще бъдат оптимизирани за мястото, където седят. 

Jaguar Land Rover работи съвместно с центъра за напреднала фотоника и електроника в университета Кеймбридж върху изобретяването на обграждащ head-up дисплей, който ще съответства на реалното преживяване при шофиране. Това ще позволи на шофьорите да реагират естествено на опасностите и известията при всякакви условия на пътя.  

Валериян Мейеринг, изследовател на изкуствен интелект и интерфейс в Jaguar Land Rover, споделя: "Развитието на виртуалната и обогатена реалност напредва много бързо. Партньорството ни с Кеймбридж ни позволява да използваме някои от най-добрите налични технологии, за да разработим приложения, подходящи за автомобилния сектор. Не само че ще предлагаме на клиентите обогатено изживяване, но заедно с тях ще вървим към нашата програма за Дестинация Нула (Destination Zero), която има за цел едно по-безопасно, интуитивно и интелигентно бъдеще за всички."

Професор Дапинг Чу, директор на центъра за фотонни устройства и сензори, от своя страна казва: "Тази програма е начело в развитието на виртуалната реалност. Заедно разглеждаме концепции и компоненти, които ще поставят началото на едно бъдеще със свързани, споделени и автономни автомобили".

Проучването за следващото поколение head-up дисплей е част от плановете за развитие на визията "Интелигентно купе" на Jaguar Land Rover. Визията има за цел да приложи технологии, които се комбинират, за да създадат персонализирано пространство за шофьора и пътниците вътре в купето. 

за 43%  против 57%  89 гласували


Lex.bg прекратява услугата
електронна поща

Новини


 
 
 

Спектър


 


Виж всички Публикувай още

rss
Посети форума