навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Финанси

Нетната печалба на "УниКредит" достигна 2,2 млрд. евро

2019-08-07 0

Нетната печалба на

Принос за отличния финансов резултат имат всички бизнес дивизии. Традиционно, регионът на Централна и Източна Европа се представя много силно и е двигател на растежа. Нетната оперативна печалба на региона нараства с 5,5% на годишна база и възлиза на 1,2 млрд. евро (596 млн. евро за второто тримесечие, +6,5% на годишна база).

Резултатите за второто тримесечие на 2019 потвърждават целите на Transform 2019 и са в основата на новия стратегически план на "УниКредит" 2020-2023, който ще бъде представен през декември. 

Разходите намаляват с 4,4% на годишна база и достигат 2,5 млрд. евро

Необслужваните брутни експозиции (извън основната дейност) са 15,7 млрд. евро, -5,8 млрд. евро на годишна база

Коментар на главния изпълнителен директор на "УниКредит" Жан Пиер Мустие:

"През първата половина на 2019 г. ние отново постигнахме стабилни финансови резултати в условията на затруднена макроикономическа обстановка. "УниКредит" продължава успешно да финансира реалната икономика навсякъде, където е представена.

През второто тримесечие имахме предимството на гъвкава търговска динамика и нетни положителни извънредни ефекти. Нетната печалба е 1,9 млрд. евро за тримесечието (+81% на годишна база). След корекции за еднократни ефекти, нетната печалба възлиза на 1 млрд. евро (+0,4% на годишна база). Корекциите включват както положителни, така и отрицателни ефекти, свързани с редица стратегически решения, като продажбата на Fineco и Ocean Breeze.

Потвърждаваме целите си за 2019 година, включително възвръщаемост на капитала (RoTE) над 9% и коригирана нетна печалба от 4,7 млрд. евро, от която 30% ще бъдат разпределени като дивидент. Transform 2019 върви по план и дори изпреварваме изпълнението на поставените цели.

В настоящата среда на трайно ниски лихвени нива, решихме да коригираме прогнозата за приходи през 2019 г. от 19 млрд. евро на 18,7 млрд. евро. Брутните необслужвани експозиции (извън основната дейност) бяха сериозно редуцирани и ще бъдат около 10,0 млрд. евро към края на годината, доста под нашата първоначална цел за Transform 2019.

На финалната права на Transform 2019, аз съм изключително горд от екипа на "УниКредит", който вече постигна или преизпълни много от първоначално планираните цели. Нашите постижения през последните три години формират стабилна основа за следващия стратегически план. Ние отбелязахме добро развитие по четирите финансови показателя, които обявихме в предходното тримесечие, за да се подготвим за новата бизнес стратегия, която ще представим на Деня на капиталовите пазари през декември.

Продължаваме да работим здраво като "Един екип", "Една УниКредит", за да гарантираме, че "УниКредит" остава истински паневропейски победител".

за 50%  против 50%  428 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума