навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Финанси

Обединена българска банка е "Банка на годината"

2019-07-04 0

Обединена българска банка е

Обединена българска банка, част от белгийската КВС Груп, е носителят на голямата награда "Банка на годината", присъдена от авторитетното жури на Асоциация "Банка на годината" по време на официална церемония на 3 юли 2019 г. в София. Освен голямото признание, финансовата институция беше отличена и в категория "Динамика на развитие". Организаторът Асоциация "Банка на годината" раздаде своите годишни банкови награди за 27-ми път. Церемонията събра водещи банкери, финансисти, представители на бизнеса и медиите. Отличията бяха приети от Петър Андронов, кънтри мениджър на КВС Груп за България и главен изпълнителен директор на ОББ. 

"Тази награда е признание за развитието на ОББ и пазарния ѝ успех в годината, в която успешно интегрирахме ОББ и СИБАНК в новата Обединена банка. Искам да благодаря за високия професионализъм на всички колеги в ОББ, с които постигнахме най-високи резултати сред банките на пазара именно в годината на динамични промени за нас. Радвам се, че нашата неуморна работа и неспирна воля за успех са възнаградени", сподели г-н Андронов. Той се обърна към журито и организаторите на конкурса с благодарност за високата оценка и открои някои от основните акценти в банковия сектор като консолидацията и стриктното наблюдение от европейските финансови институции.

Критериите за оценяване в ежегодния конкурс на Асоциация "Банка на годината" се базират на показателите в годишните отчети на банките и ясно отразяват развитието на банковия сектор. Голямата награда "Банка на годината" е поредното признание за стратегическото развитие на ОББ след придобиването ѝ от белгийската финансова група KBC. През 2017 г. кредитният рейтинг на ОББ беше увеличен от международната рейтингова агенция Fitch до най-високото ниво за финансова институция в България ‘A-‘. В изминалата половин година ОББ стана най-награждаваната банка в България. През януари главният изпълнителен директор на ОББ Петър Андронов получи Приз "Буров" за банково управление от фондация "Атанас Буров", а само месец по-рано беше определен за "Банкер на годината". В началото на годината на церемония в Лондон ОББ беше обявена от международното списание Global Finance за "Най-добра банка за търговско финансиране" в България. Последваха и десетки награди за иновативен продукт на годината, работодателска марка и комуникации.

за 45%  против 55%  144 гласували


Lex.bg прекратява услугата
електронна поща

Новини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума