навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Финанси

Националната Картова Схема Bcard сключи споразумение за сътрудничество с Discover Financial Services

2019-06-06 0

Националната Картова Схема Bcard сключи споразумение за сътрудничество с Discover Financial Services

Българската Национална Картова Схема Bcard, част от "Борика АД", и Discover Finacial Services подписаха стратегическо споразумение, което ще позволи на картите с лога Bcard и Discover да бъдат приемани извън България в мрежата на Discover Global Network. 

За да гарантират по-сигурни международни трансакции, Bcard и Discover ще си партнират за интегрирането на решения за  EMV®  контактна, безконтактна и мобилната технология на Discover D-PAS за международно ползване. 

Официално българската карта Bcard влезе в обръщение през юни 2018 година. В момента в процес на внедряване е безконтактна технология за картовите продукти с бранда Bcard. Следваща стъпка от стратегическата програма за развитие на Националната Картова Схема е осигуряване на международен достъп на продуктите на Схемата, като през 2020 година предстои да започне издаването на международни карти Bcard - Discover. Партньорството с Discover ще осигури достъп на притежателите на карти Bcard - Discover в над 44 млн. търговски обекта и 2 млн. банкомата, в над 190 държави. 

"Инвестицията в иновации за развитие на продуктите с лого Bcard, както и внедряването на решения за приемане на карти извън пределите на страната, са наши основни приоритети”, споделя г-жа Стоилка Арсова, директор на Националната Картова Схема Bcard. “България натрупа знание, опит и технологии, с които отговаря на световните стандарти във финансовите технологии и сигурността на разплащанията. Стратегическото партньорство с Discover е в резултат на стремежа на екипа на Bcard непрекъснато да разширява гамата от картови продукти и услуги за своите участници, с което допринася и за развитието на картовия пазар в България."

 "Discover се наложи като гъвкав и кооперативен партньор на локалните схеми, предоставяйки им средства и ресурси за растеж и разширяване приемането на карти в световен мащаб," каза Джо Хърли, вицепрезидент и глобален ръководител бизнес развитие в Discover. "Споразумението с Bcard допълва стратегията на Discover за осъществяване на международен алианс, който предоставя на клиентите по-голям избор как и къде да се разплащат." 

Мрежата на Discover Global Network включва редица партньорски мрежи в цял свят, сред които са мрежи в Бразилия, Китай, Индия, Япония, Близкия Изток, Нигерия, Пуерто Рико, Сърбия, Турция, Южна Корея, Виетнам, Тайван, Мексико и други в Европа. 

 
за 47%  против 53%  248 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума