навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Авто

Новият Defender премина през екстремни изпитания в Кения

2019-06-04 0

Новият Defender премина през екстремни изпитания в Кения

По-силен от всякога новият Land Rover Defender е стъпка по-близо до серийно производство, след като премина успешно през редица предизвикателни терени в Кения, като част от програмата за опазване на лъвовете в Африка. Прототипът на Defender беше снабден с повдигнато въздушно окачване и беше дегизиран с уникален камофлаж, разработен специално за местната околност. 

В резерват Борана, Кения, новият Defender спомогна за десетки операции за проследяване на лъвовете, като транспортира консумативи на територия от 14 000 хектара. Уникалната тестова програма даде възможност на екипа на агенция Тъск (фондация за запазване на дивия живот в Африка), да подложи най-емблематичния Land Rover на множество екстремни предизвикателства. Теглейки тежко натоварени ремаркета, новият Defender с лекота премина през пълноводни реки и скални образования. Прототипният модел спомогна и за смяната на проследяващите устройства на осем лъва.

Терените на резерват Борана включват ниски равнини, дълбоки издълбани от гуми пътища, стръмни скалисти склонове, кални речни брегове и гъсти гори, което даде възможност на новия Defender да докаже своите безкрайни и неограничени възможности. В тази връзка Ник Колинс, директор серийни модели в Jaguar Land Rover, информативно сподели: "Постоянно напредваме с резултатите от тестовете и се доближаваме все повече към серийно производство. Работата с партньорите ни от Тъск помогна да съберем много полезна инфомрация и данни за представянето на Defender. Теренът в резерват Борана включва широка гама от предизвикателни терени, които го правят перфектното място, за да обогатим знанията си за него в най-екстремните условия." 

Land Rover е официален партньор на агенция Тъск от 15 години, като целта пред Defender в тази експедиция беше да спомогне за опазването на дивия живот на лъвовете в резерват Борана. Три четвърти от всички видове лъвове в Африка намаляват своята популация и сега черните и бели носорози са много повече от големите котки. По-малко от 20 000 лъвове оцеляват в дивия свят глобално – цифрите са спаднали от 200 000 през последния век.  

Чарлз Мейхю, директор на агенция Тъск, от своя страна сподели: "Тази година отбелязваме годината на лъва. Нащата цел е да разпространим обезпокояващия спад в популацията на тези животни в Африка. За наша радост в резервата на Борана има множество лъвове, чиито движения наблюдаваме и следим, за да не влизат в борба с конкурентни мъжки в съседните общности. Новият Defender се вписа впечатляващо в сложния терен и безпроблемно прекоси дълбоки реки, като с лекота покори редица стръмни скални склонове." 

По-късно тази година предстои официалната премиера на новия Land Rover Defender. Според най-авторитетните автомобилни експерти по света, това ще бъде най-успешният Land Rover модел, произвежан някога.

за 46%  против 54%  368 гласувалиНовини


 
 
 

Законодателство и актове във връзка с COVID-19


 

Спектър


 
rss
Посети форума