навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Лайфстайл

Postbank Business Run 2019 събра над 11 000 лева в подкрепа на две каузи

2019-06-03 0

Postbank Business Run 2019 събра над 11 000 лева в подкрепа на две каузи

Общо 306 отбора от 119 компании от различни бизнес сектори се включиха в благотворителното щафетно бягане Postbank Business Run 2019, което се проведе вчера на територията на Бизнес Парк София. Седмото и най-мащабно издание на междуфирменото състезание се организира за пореден път от спортен клуб "Бегач" с подкрепата на "Пощенска банка". Най-големият тиймбилдинг в България беше реализиран в подкрепа на две каузи. Събраните средства от над 11 000 лв. ще бъдат дарени за 12 стипендии "Продължи" на Националната асоциация по приемна грижа и фондация BCause за подкрепа на ученици в приемни семейства да продължат успешното си представяне в училище и по проект на фондация "Воден път" за осигуряване на водна рехабилитация на деца с увреждания. 

Инициативата събра близо 1300 участници, като към бегачите се присъединиха и 45 деца на възраст от 4 до 16 г., които се надпреварваха в Kids Run, която се извършва от сертифицирани треньори по програмата на IAAF –Kid’s Athletics. За трета година се проведе и състезанието CEO Dash, в което се включиха 10 изпълнителни директори от различни компании.

Победител в щафетата бе отборът на SAP Top Team от компанията SAP Labs с време от 1:00:26. Призът за "Най-бърз женски отбор" бе присъден на дамския отбор SAP Tech Girls от компанията SAP Labs с време 1:13:21. В състезанието за изпълнителни директори и висши мениджъри CEO Dash най-бърз сред мъжете бе Боян Рашев от компанията Denkstatt България, който измина разстоянието от 1 километър за 2:58, а сред дамите – Нина Проданова-Лозева от компанията ITCE (Innovative Training and Consulting Solutions) с време 4:07. Най-добрият отбор на Пощенска банка се представи отлично, като зае 16-o място с общо време от 1:07:17. Финансовата институция се включи в състезанието с общо 16 отбора.

През 2019 г. състезанието ще се проведе и в още два града: на 9 юни във Варна и на 6 октомври в Пловдив. Основна цел на Postbank Business Run е да бъде привлечено вниманието на хората към здравословния начин на живот, като се провокира у тях желанието за победа чрез екипна работа и сътрудничество в името на благородна кауза. Цялата информация за събитието е достъпна на: https://sofia.businessrun.bg/

Инвестициите и развитието на дългосрочната устойчивост на бизнеса са основен елемент в политиката за корпоративна социална отговорност на "Пощенска банка". Водещата финансова институция активно подпомага проекти в някои от основните сфери на обществения живот, като образование, култура, спорт и грижа за околната среда. Освен подкрепа за благотворителното щафетно бягане Postbank Business Run, "Пощенска банка" успешно развива вътрешна програма за екологично отговорно поведение "Зелени заедно", участва в международната инициатива PARKing Day, изгражда дългосрочно и стратегическо партньорство със СофтУни и други водещи висши учебни заведения, развива менторство на учебни банки от Националната търговско-банкова гимназия и много други. "Пощенска банка" работи с някои от най-големите неправителствени организации в България и се стреми да бъде техен дългосрочен партньор. За всички свои проекти в сферата на корпоративната социална отговорност "Пощенска банка" е отличавана с редица национални и международни награди.

за 43%  против 57%  213 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума