навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Авто

Groupe Renault представя общата си визия за споделена мобилност

2019-05-23 0

Groupe Renault представя общата си визия за споделена мобилност

Group Renault, лидер в електрическите автомобили в Европа, представя визията си за бъдещата мобилност, достъпна за всеки.

За да подготви тази нова ера на устойчива мобилност за всеки, Groupe Renault работи по четири стратегически области на иновациите, които са ключови за трансформирането на индустрията: електрическа мобилност, свързана мобилност, автономна мобилност и нови услуги за мобилност.

В рамките на VivaTech Groupe Renault представя нови решения в областта на автомобилите, управлението на автопарка, платформите за мобилност и клиентските приложения.

Иновативни експерименти за транспортиране на хора и стоки

Paris-Saclay Autonomous Lab е проект, иницииран от Groupe Renault, Transdev Group, IRT SystemX, института Vedecom и Университета в Париж-Сакле. Неговата цел е да разработи и тества цялостна автономна транспортна система, включваща автономни автомобили, система за контрол, свързана инфраструктура и приложения за клиентите. Ще бъдат проведени експерименти за определяне на изискванията за развитие на автономната мобилна услуга.

Като част от този проект, Groupe Renault управлява автомобилна услуга при поискване с електрически и автономни прототипи на Renault ZOE Cab в района на университет Париж-Сакле.

Услугата е предназначена да осигури алтернативен транспорт, който не пречи на останалия трафик и чиито начални и крайни точки се намират в близост до (никога на повече от 300 метра от) най-посещаваните кампусни зони. При нужда, автомобилът има възможността да спре по пътя, за да вземе друг пътник, който пътува по пълната дължина на или част от същия маршрут. Хората, които пътуват до кампуса чрез обществен транспорт, ще могат да използват услугата, за да се движат свободно из района.

• Екосистемата за градски доставки включва логистични компании, местни и административни органи, градове, инфраструктура и автомобилни производители. Renault EZ-FLEX е експериментален компактен, електрически и свързан автомобил, предназначен за градски куриерски доставки. Първият опит ще се проведе с Groupe LA POSTE за тестване на превозното средство и неговите услуги. Тестът ще включва всички заинтересовани страни в екосистемата и има за цел да разработи обща визия за мобилността на градските стоки.

С тези експерименти Renault открива нова програма за подготовка и проектиране на иновациите в бъдещето. Подходът на сътрудничество, предприет от двете компании, демонстрира новите гъвкави процеси на развитие, възприети от двете групи, и ще се основава на обратна връзка от потребителите в реално време.

Нови решения за промяна на начините за експлоатация

Groupe Renault продължава да проучва нови решения за мобилност с EZ-POD, експериментален автономен автомобил, допълнение към услугите за мобилност.Двуместният автономен свързан електрически Renault EZ-POD е компактен и гъвкав, за да осигури мобилност в затворени обекти, като паркинги, хотели, търговски центрове, кампуси, градски центрове, квартали и жилищни комплекси. Renault EZ-POD има регулируема скорост и е предназначен за транспортиране на къси разстояния и служи като допълнителна мобилност за всички.

Renault EZ-POD, проектиран предимно като автоматизирана платформа за превоз на хора, може да бъде предоставена и във версия за доставка на стоки.

Услуги за мобилност, доказали се в градска среда

Все по-голям брой потребители, особено младите хора, живеещи в градска и крайградска среда, предпочитат да споделят, вместо да притежават.

Groupe Renault подкрепя икономиката на споделянето и е започва да предлага нови услуги за градска мобилност. 

• В Париж, Renault и ADA стартираха услуга за споделено пътуване с автопарк от електрически автомобили, Moov'in.Paris от Renault, през 2018 г. Клиентите могат да използват специално приложение, за да резервират Renault ZOE или Twizy, за кратки градски пътувания.

• В Мадрид Renault и испанският инфраструктурен оператор Ferrovial Servicio осигуряват услугата Zity, която дава на потребителите достъп до автопарк от 650 електрически автомобила Renault ZOE

Marcel е услуга, предлагана от VTC, дъщерно дружество на Groupe Renault от 2017 г., което има повече от 2000 шофьори. В приложението си, Marcel осигурява изцяло електрическа услуга, наречена e.co, която използва автопарк от автомобили Renault ZOE.

• В Южна Франция Renault Mobility откри услуга за споделено пътуване с електрически автомобили в района на Ница и Кот д'Азур през 2019 г. Услугата предоставя на денонощно разположение 57 автомобили Renault ZOE под наем в четири общини.

Партньорството с Klépierre, обявено на 13 май, цели да подобри услугата Renault Mobility: клиентите на търговски центрове ще се възползват от иновативно решение за споделена мобилност, достъпно чрез мобилното приложение Renault Mobility. Този експеримент за споделена мобилност стартира в търговските центрове в Париж, в Тулуза и в Бордо. В последствие предлагането ще бъде разширено до цяла Франция. Като част от партньорството, Groupe Renault и Klépierre разработват и многофункционални хъбове за зареждане на електрически автомобили. Тези станции ще бъдат инсталирани от Groupe Renault в паркингите на търговски центрове, разположени в райони с висока гъстота на населението и ще се използват предимно от посетители през деня и жители през нощта и през почивните дни. Услугата ще влезе в експлоатация в тринадесет търговски центрове във Франция до края на годината.

Технологична подкрепа за нови услуги за мобилност

Karhoo – подкрепен от Groupe Renault от 2017 г. и награден с престижната Европейска Startup награда за мобилност през април 2019 г. - обединява различни транспортни компании в международна платформа за резервации. Karhoo позволява на крайните потребители да резервират, променят, проследяват и плащат за пътувания навсякъде във Франция и по целия свят и предлага широк избор от услуги. Към днешна дата повече от 1500 автопарка на шест континента с общо повече от 1,8 милиона автомобили са подписали споразумение за партньорство с Karhoo.

Yuso, дъщерно дружество на Алианса Renault-Nissan-Mitsubishi, е решение за диспечерско управление на таксита и фирми за доставка, което им осигурява автоматизирано управление на автопарка и шофьорите.

Мисията на Yuso е да осигури надеждна и иновативна технология, която може да се използва от доставчиците на мобилност по целия свят за оптимизиране на превоза на пътници и товари.

Иновациите са основен фокус на всички инициативи на Groupe Renault.

Решенията, услугите, концептуалните автомобили и изследванията, представени на VivaTech, отразяват решителността на Groupe Renault да разработи нови услуги за споделена мобилност за обществеността чрез семпли, атрактивни и персонализирани приложения.

за 45%  против 55%  119 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума