навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Технологии

Google спира работата си с Huawei за Android?

2019-05-20 0

Google спира работата си с Huawei за Android?

Google вече няма да осъществява бизнеси с Huawei, които изискват прехвърляне на хардуерни и софтуерни продукти, с изключение на тези, покрити от лицензи с отворен код, предаде "Ройтерс". 

Администрацията на Тръмп включи в петък най-голямата китайска технологична компания в черния списък, след като я обвинява в подпомагане на Пекин в шпионаж - и заплаши да прекъсне достъпа ѝ до софтуера и чиповете на САЩ, от които се нуждае, за да създава смартфони и мрежови устройства. 

Huawei заяви от своя страна, че е прекарала последните няколко години в подготовката на план за непредвидени обстоятелства, като разработва своя собствена технология в случай, че бъде блокирана от използването на Android. Част от тази технология вече се използва в продукти, продавани в Китай, съобщиха от компанията.

Следващата версия на смартфоните Huawei извън Китай ще загуби достъпа си до популярни приложения и услуги, включително Google Play Store, приложението Gmail  и YouTube.

Въпреки това Google ще спре да предоставя на Huawei достъп, техническа поддръжка и сътрудничество, включващи нейните собствени приложения и услуги, каза източникът на "Ройтерс".

Вариант за изход от кризата би бил Huawei да разчита на приложения от трети страни, за да запази софтуерната си функционалност конкурентна.

за 42%  против 58%  124 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума