навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Авто

Jaguar I-PACE с три отличия на Световните автомобилни награди 2019 в Ню Йорк

2019-04-18 0

Jaguar I-PACE с три отличия на Световните автомобилни награди 2019 в Ню Йорк

За пръв път в 15-годишната история на Световните автомобилни награди модел печели накуп три престижни отличия. Изцяло електрическият премиум SUV на JaguarI-PACE спечели престижната награда за Световен автомобил на годината. Изключителният дизайн му донесе и приз "Най-добър автомобилен дизайн в света". Не на последно място I-PACE получи заслужено наградата за Световен зелен автомобил.

Tрите изключително ценни приза бяха връчени по време на международното автомобилно изложение в Ню Йорк. В гласуването участваха 86 автомобилни журналиста от 24 държави по света. Наградите идват само месец, след като I-PACE заслужено бе избран и за "Европейски автомобил на 2019". 

Проектиран и разработен във Великобритания, новият I-PACE привлича все повече нови клиенти за марката Jaguar. За много от тях това е първият им електрически автомобил въобще. На това истинско произведение на изкуството се радват вече десетки хиляди клиенти в над 60 страни по света. Съчетанието от динамика на спортен автомобил, нулеви емисии, изключителен финес и истинска SUV практичност правят I-PACE отличителния избор в неговия сегмент.

Иън Калъм, директор дизайн на Jaguar, буквално получи всичките награди  на автомобилното изложение в Ню Йорк. Въодушевен той сподели: "Проектирането на автомобили Jaguar е най-добрата работа в света и мога честно да кажа, че никой друг проект, по който съм работил, не е бил толкова удовлетворяващ, колкото I-PACE."

Новият I-PACE има свръхмодерна литиево-йонна батерия с капацитет от 90 kWh и осигурява пробег от 480 км с едно зареждане. Той може да се зарежда от 0 до 80% само за 40 минути (100 kW DC) или са му необходими малко над 10 часа за постигане на същото ниво на заряд, когато се използва домашна стенна зарядна станция (7 kW AC) - идеално за зареждане у дома през нощта.

"Британецът" впечатлява още с редица интелигентни технологии за оптимизиране на пробега, като предварителна климатизация на батерията. Когато е включен за зареждане, I-PACE автоматично повишава или намалява температурата на батерията, за да постигне максимален пробег преди потегляне.

Новият I-PACE спечели и петзвезден рейтинг за безопасност от Euro NCAP. Конструкцията на каросерията осигурява изключително високи нива на защита за пътниците и се допълва от технологии, предназначени да защитават другите участници в движението и пешеходците, включително повдигащ се преден капак и автономна аварийна спирачка с отчитане на пешеходци и велосипедисти.

От официалното си представяне преди година досега новият I-PACE е спечелил 62 престижни международни награди, сред които: Най-добър европейски автомобил на годината, Най-добър автомобил на годината в Германия, Норвегия и Великобритания, отличието на списание BBC TopGear за най-добър електрически автомобил на годината, Най-добър електрически автомобил на годината в Китай и наградата ECOBEST на Autobest.

Новият Jaguar I-PACE е вече наличен и в България. Цената на автомобила започва от 153 000 лв с ДДС, като квотата за модела у нас е почти разпродадена.

за 43%  против 57%  83 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 


Виж всички Публикувай още

rss
Посети форума