навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Авто

Новият T-Cross – градски crossover модел за динамично и икономично удоволствие на пътя

2019-04-17 0

Новият T-Cross – градски crossover модел за динамично и икономично удоволствие на пътя

Вчера се състоя премиерата на новия модел от SUV гамата на Volkswagen - Т-Cross - свежо, практично и многофункционално допълнение към SUV гамата на бранда Volkswagen. Моделът демонстрира множество нови стандарти в своя клас, като дори базовата версия на практика не оставя неизпълними желания по отношение на практичността, безопасността и комуникационната свързаност.

Динамичен и икономичен трицилиндров двигател

Най-малкият представител на SUV гамата на Volkswagen се задвижва от трицилиндров бензинов двигател с работен обем 1.0 литра,  с максимална мощност 85 кВт / 115 к.с. и start-stop система. Ускорението от 0 до 100 км/ч е за 10,2 секунди, а максималната скорост достига 193 км/ч. Този трицилиндров двигател консумира едва 4,9 литра бензин 95Н на 100 километра.

Дизеловият двигател на модела - 1.6 TDI, има максимална мощност 70 кВт/ 95 к.с. и се предлага 5-степенна механична трансмисия или 7-степенна предавателна кутия с двоен съединител (DSG) и start-stop система.

Последно поколение системи за асистенция на водача 

Новият модел предлага съвременни системи за асистенция, способни да гарантират комфортно и безопасно шофиране по всяко време. Най-малкият SUV на Volkwagen е оборудван с пълна гама мерки за безопасност, които доскоро бяха запазен периметър само на по-големите автомобили от горните класове и това го прави един от най-безопасните SUV модели в неговия клас. В допълнение към отличните конструктивни мерки за пасивна безопасност на каросерията при сблъсък и образцовата защита на пътниците, новият модел разполага и с изключително богата гама от електронни системи за асистенция на водача, създадени за намаляване на риска от сблъсък още при възникване на предпоставките за него, както и за допълнително повишаване на комфорта при шофиране. Те включват система за наблюдение на зоната пред атомо-била Front Assist с функции за разпознаване на пешеходци Pedestrian Monitoring и аварийно спиране в условия на градско движение City Emergency Brake, система за предупреждение при неволно напускане на лентата за движение Lane Assist, асис-тент при потегляне на наклон Hill Start Assist, проактивна система за защита на пътниците и система  за асистенция и предупреждение за опасност в "сляпата" зона от полезрението на водача при промяна на лентата на движение Blind Spot Detection с вграден асистент за паркиране и маневри в тесни пространства Parking and Manoeu-vring Assist. Всичко това е включено в стандартното оборудване, а системата за предупреждение на водача Driver Alert System, адаптивният темпомат ACC Adaptive cruise control и системата за подпомагане на паркирането Park Assist се предлагат като опции.

Интуитивна свързаност

T-Cross осигурява на взискателните клиенти най-високо равнище на свързаност с глобалната мрежа и околния свят. Управлението и персонализирането на функциите на борда е извънредно лесно и интуитивно. Оптимална връзка и достатъчно енергия за смартфоните в автомобила осигуряват до четири USB порта и системата за безжично индуктивно зареждане.

Приложението Volkswagen Connect изпълнява ролята на личен асистент в автомобила и улеснява много живота в компанията на T-Cross. То осигурява връзката на водача с автомобила и при поискване го информира за състоянието на превозното средство, извършените пътувания и стила на шофиране. За да се възползва от изк-лючителните предимства на тази система, водачът се нуждае само от три неща - смартфон, приложението Volkswagen Connect (което може да се изтегли безплатно от App Store или Google Play) и T-Cross, който се доставя със стандартно инсталиран Volkswagen Connect DataPlug. Приложението и DataPlug са свързани безжично чрез Вluetooth. Разбира се, цялата връзка се кодира (End-to-end encryption) от съображения за сигурност на данните, осигурявайки защита както на техниката, така и личните данни на потребителите. Volkswagen Connect предлага изобилие от интелигентни средства за достъп до важна информация, наременна помощ или просто развлечения по време на път.

Допълнителни пакети оборудване

Оборудването на T-Cross може да бъде допълнено и индивидуализирано с помощта на няколко привлекателни специални пакети. Базовият вариант на модела се предлага стандартно с бордов компютър, радиоаудиосистема, задна седалка с въз-можност за трансформации, регулируема по височина седалка на водача, ограничител на скоростта и система за защита на пешеходци. Следващото ниво на оборудване е Life. В допълнение към основните характеристики, то включва мултифункционален волан, сензори за паркиране Park Distance Control отпред и отзад, климатична инсталация, регулируема по височина седалка на пътника отпред с практично чекмедже под седалката и 16-цолови алуминиеви джанти. На трето ниво е Style, чието оборудване включва LED фарове, мултифункционален кожен волан, предни седалки Sport/Comfort, индиректно вътрешно осветление, автоматична клима-тична инсталация Climatronic и 17-цолови алуминиеви джанти. Освен всичко това Volkswagen предлага и допълнителни дизайнерски пакети при нива на оборудване Life и Style, които включват изключителните текстилни материи Diag Neutral, Diag Orange и Diag Turquoise на тапицериите на седалките. За тези две нива на оборудване се предлагат и екстериорни и интериорни пакети R-line.

за 47%  против 53%  126 гласувалиНовини


 
 
 

Спектър


 


Виж всички Публикувай още

rss
Посети форума