навсякъде
новини
форуми
общи

законодателство съд
международни прокуруратура
институции следствие
криминални избори
регионални

съд международни
прокуратура институции
криминални  
 
справочник
блогове
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
организации и лица
 
институции
 
образци и бланки
образци бланки
услуги
страници
семинари обучения гфо
работа
хумор
търси предлага
 

Спектър Лайфстайл

Highland Park представя лимитирана серия, посветена на легендарни моменти от българската история

2019-03-21 0

Highland Park представя лимитирана серия, посветена на легендарни моменти от българската история

Дестилерията Highland Park ще представи лимитирана серия, посветена на легендарни моменти от българската история. Концепцията включва серия от 3 колекционерски бутилки, които ще отбележат 3 ключови победи на Първото българско царство. "Highland Park България 681" маркира годината, в която Византийската империя признава съществуването на българската държава след победата на прабългарите, предвождани от хан Аспарух, "Highland Park България 811" е посветена на победата на хан Крум над войските на Византия, а бутилката "Highland Park България 917" – на триумфа на цар Симеон при Ахелой през 917 г.

Дистрибуторът на марката у нас - "Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България", ще представи 14-годишното уиски "Highland Parк България 681", лимитирано до 554 бутилки, на Whisky, Rum & Wine Master test, който ще се проведе на 29 и 30 март в София, а другите две специални бутилки от серията – съответно в края на тази година и през пролетта на 2020 г. С алкохолен градус от 58,4% vol. първото колекционерско издание е още по-интересно за ценителите, а достъпната базова цена от 259 лв. ще привлече почитатели и извън кръга на най-страстните колекционери.

Проектът на Highland Park, вдъхновен от факта, че България е една от най-старите държави в Европа, която не е променяла името си от създаването си насам, е уникален в световен мащаб, както с тематиката си, така и с това, че за първи път марката пуска на пазара продукти с етикет на кирилица.

Миналата година Highland Park представи на ценителите лимитирана серия, бутилирана от една бъчва, обозначена с името България. Сериите, бутилирани само от една бъчва (Single cask), са високо ценена и многократно награждавана практика в уиски индустрията. Подобни колекционерски програми с името на определена държава, дадено уиски събитие или конкретна местност са характерни за марката Highland Park и предизвикват голям интерес сред уиски почитателите по цял свят. Страната ни бе първата славянска държава и първата държава от Централна и Източна Европа, която е част от тази програма.

за 51%  против 49%  219 гласували


Lex.bg прекратява услугата
електронна поща

Новини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума